pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Žiedinių kopūstų sriuba: receptas ir gaminimo ypatumai

Turtinga skonių, kvapų, gausi maistingų ingredientų naminė žiedinių kopūstų sriuba, kuriai reikės skirti laiko, bet ji to verta.

Ingredientai

Sriubai pagaminti reikia:

  • 1 šaukšto sviesto
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 didelio svogūno
  • Kelių šakelių čiobrelių
  • Kelių šakelių petražolių
  • Plonai nupjautos vienos citrinos žievelės
  • 2 lauro lapų
  • 2 didelių salierų lapkočių
  • 1 šaukštelio kmynų
  • 1 didelio žiedinio kopūsto
  • 1 didelės bulvės
  • 1,4 l daržovių sultinio
  • 2 šaukštų smulkintų laiškinių česnakų
  • 1 šaukštelio tarkuotos citrinų žievelės

Skrebučiams:

  • 100 g sviesto
  • 3 šaukštų Dižono garstyčių
  • Kelių šakelių čiobrelių
  • Kelių šakelių petražolių
  • Žiupsnelio druskos
  • 150 g čiabatos

Gaminimo eiga

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C.
  2. Ištirpinkite sviestą ir kaitinkite jį nustatę mažą kaitrą. Kai pradės putoti, nuimkite putas, įdėkite garstyčias, žoleles, įberkite druskos. Viską išmaišykite. 2-3 min. pravėsinkite ir įmaišykite pjaustytą kubeliais čiabatą.
  3. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite orkaitėje 10-12 min. Išimkite ir atvėsinkite.
  4. Sudėkite sviestą ir aliejų į puodą, pakaitinkite, kol sviestas ištirps. Svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais ir suberkite į puodą su riebalais. Trumpai pakepkite.
  5. Suriškite kartu žoleles, citrinos žievelę ir lauro lapus. Ryšulėlį įdėkite į svogūnus. Suberkite smulkiai supjaustytus salierus ir kmynus.
  6. Kepkite 8-10 min., dažnai maišydami, kol svogūnai taps minkšti, bet nepatamsės. Suberkite suskirstytą smulkiais žiedynais žiedinį kopūstą, suberkite pjaustytą kubeliais bulvę, įpilkite sultinį ir virkite dar apie 8-10 min.
  7. Jei norėtumėte sriubą patiekti su nesmulkintais žiedinių kopūstų žiedynais, pats laikas dabar kelis jų išimti. Pavirkite dar 5-8 min. ir sutrinkite viską trintuvu.
  8. Patiekite sriubą su skrebučiais ir žiediniais kopūstais. Pabarstykite smulkintais laiškiniais česnakais ir tarkuota citrinos žievele.

Kiti žiedinių kopūstų sriubos variantai

Štai dar keli receptai, kaip galite varijuoti žiedinių kopūstų sriubą:

  • Salierų-žiedinių kopūstų sriuba: Labai paprasta, ją dar pagardina minkštai virti putpelių kiaušiniai.
  • Trinta kalafiorų ir morkų sriuba: Ši sriuba - mažumėlę egzotiška, nes gardinama lietuviškais obuoliais ir marokietiškai virtuvei būdingais prieskoniais. Ši sriuba soti, šiek tiek pikantiška, tačiau atpažįstamo skonio.