Kotletai - tai labai skanus mėsos patiekalas, kuris dažniausiai ruošiamas kepant. Tačiau kotletai ruošiami paprastai, bet gali puikiai paįvairinti mitybą. Šiame straipsnyje aptarsime keletą būdų, kaip pasigaminti virtus vištienos maltinius, kurie yra ne tik skanūs, bet ir sveiki.
Vištienos Maltiniai Garuose
Šis receptas labai naudingas, nes pagal jį garuose viščiukų kotletus galima paruošti ir be garintuvo. Lengvai pagaminami kukuliai, nesunkiai pagamins ir naujokas virtuvėje.
Ingredientai:
- 100 g vištienos faršo
- 30 g svogūno
- 15 g saulėje džiovintų pomidorų
- 15 g saulėgrąžų sėklų
- 15 g sezamų sėklų
- 1 vnt. morkos
- pomidoro
- česnako
- ypač tyro alyvuogių aliejaus
- prieskonių pagal skonį
Paruošimas:
- Į faršą dedame prieskonių, supjaustytą svogūną, supjaustytus saulėje džiovintus pomidorus. Prieš pjaustant saulėje džiovintus pomidorus aliejų nuspaudžiame.
- Verdame garuose apie 10min.
- Patiekiame su salotomis: šiaudeliais pjaustytos morkos, sausoje keptuvėje apkeptos saulėgrąžos, bei sezamo sėklos. Įpjaustome pomidoro skiltelę, įspaudžiame skiltelę česnako ir užpilame šlakelį ypač tyro alyvuogių aliejaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai):
Maistinė medžiaga | Kiekis | Procentinė dalis |
---|---|---|
Kalorijos | 310kcal | 16% |
Angliavandeniai | 24g | |
Baltymai | 10g | |
Riebalai | 16g |
Garuose Virti Vištienos Kotletai su Daržovėmis
Iš pradžių faršą sumaišykite su čiobreliais bei kmynais, įmuškite kiaušinį. Batoną pamerkite į pieną (galite ir į vandenį). Kai truputį išmirks, batono riekutes nuspauskite bei sudėkite į vištienos faršą. Tada svogūną susmulkinkite kombaino pagalba iki košelės. Sudėkite ant mėsos. Įberkite druskos bei šviežiai maltų pipirų. Viską gerai išmaišykite.
Tuomet drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius kotletukus. Į garų puodo du aukštus sudėkite kotletukus, o į patį viršutinį, aš įprastai dar suberiu puse pakelio šaldytų daržovių mišinio. Garinu maždaug pusvalandį.
Krapų padažas:
Keptuvėje išlydykite sviestą, dėkite miltus bei lengvai pakepinkite, po to supilkite ir pieną bei maišykite, kol padažas sutirštėja. Pabaigoje į padažą suberkite sukapotus žalumynus, druską ir žiupsnelį sutarkuoto muskato.
Kiti Vištienos Maltinių Variantai
Yra ir kitų būdų, kaip paruošti skanius ir sveikus vištienos maltinius:
- Su grikiais ir grietinėle: Vištienos faršą sumaišykite su smulkiai tarkuotu svogūnu, virtais grikiais ir kiaušiniu. Iš paruošto faršo formuokite nedidelius kotletus ir kepkite ant mažos ugnies, kol gražiai parus. Į keptuvę su kotletais supilkite grietinėlę, vėl pagardinkite žolelėmis, druska, pipirais ir troškinkite apie 15 minučių.
- Su feta ir majonezu: Į maltą vištieną įmuškite kiaušinį, suberkite džiūvėsius, smulkintą svogūną, pasūdykite, pagardinkite pipirais, kariu ir gerai išmaišykite. Fetos sūrį sutarkuokite burokine tarka, sukrėskite majonezą ar jogurtą, trintą česnaką, žolelių prieskonius ir išmaišykite. Drėgnomis rankomis imkite po gabalėlį vištienos, paruoškite blynelį, į jo vidų įdėkite fetos sūrio masės ir suformuokite maltinį.
- Su patisonais: Patisonus sutarkuokite stambia tarka, apibarstykite 2 šaukšteliais rupios druskos ir palikite apie 10-15 minučių, kad išsiskirtų kuo daugiau sulčių. Tada tarkius kuo stipriau nuspauskite, kad kuo daugiau skysčio pasišalintų. Dideliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą su patisonais, susmulkintu česnaku, džiūvėsiais, įmuškite kiaušinį, pagardinkite pipirais (druskos turėtų pakakti nuo patisonų) ir 1/2 šaukštelio raudonėlių, viską gerai išmaišykite.