pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kiaulienos troškinys su alumi: Skanus receptas

Jaukus, naminis, šildantis maistas. Anglakalbėse šalyse tokie valgiai labai taikliai yra vadinami „comfort food“, tačiau šįkart skonių derinys turbūt išduoda, kad šiuo receptu skoniais keliaujame į kur kas artimesnius kraštus - į kone kaimyninę Vokietiją, kur mėsa, bulvės, rauginti kopūstai ir alus yra neatsiejama tradicinės virtuvės dalis. Troškinys sotus, aromatingas ir labai skanus.

Aluje troškinta kiauliena yra minkšta ir sultinga, tačiau dėl paties alkoholio nerimauti tikrai nereikėtų - virdamas jis nugaruoja. Jei mėgstate tirštesnius troškinius, kai mėsa ir daržovės apsivelia kremiškos tekstūros padažu, sultinį galite sutirštinti: virimo pabaigoje į atskirą dubenėlį nusemkite keturis ar penkis šaukštus sultinio ir sumaišykite jį su šaukštu miltų. Tuomet supilkite atgal į puodą ir maišydami pakaitinkite, kol sutirštės.

Ingredientai

  • Kiauliena: 500 gramų (pvz., sprandinė)
  • Svogūnai: 1
  • Bulvės: 4
  • Džiovintos slyvos: 150 gramų
  • Alus: 1 stiklinė
  • Vanduo: 0,5 stiklinės
  • Mėgstami prieskoniai
  • Druska

Paruošimas

  1. Iš pradžių kiaulieną supjaustykite nelabai dideliais gabaliukais.
  2. Bulves nuskuskite bei taip pat supjaustykite.
  3. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
  4. Tada viską sudėkite į kepimo indą, suberkite džiovintas slyvas, berkite mėgstamų prieskonių bei druskos, viską išmaišykite ir užpilkite alumi.
  5. Jeigu reikia, užpilkite ir truputį vandens (daržovės bei mėsa neturi būti visiškai apsemti, ar reiks vandens, priklausys nuo naudojamo indo dydžio).

Kitas receptas: Kiaulienos karka, troškinta aluje orkaitėje

Tokia kiaulienos karka iškepta orkaitėje - paprastas, ūkiškas, bet labai skanus patiekalas. Nors ir paprastas, bet nepaprastas receptas, tiks net ir šventėms, visiems labai patiks.

Ingredientai

  • Karka: maždaug 1,5 kg
  • Druska
  • Pipirai
  • Česnako skiltelės
  • Medus
  • Alus
  • Lauro lapai
  • Pipirų žirneliai
  • Garstyčios
  • Džiovintos žolelės

Paruošimas

  1. Karką nuplauname ir nusausiname.
  2. Įtriname su druska, pipirais.
  3. Darome su peiliu nedidelius įpjovimus ir sudedame į juos česnako skilteles.
  4. Medų pašildome ir sutepame karką.
  5. Dedame karką į puodą, užpilame alumi ir paliekame nakčiai marinuotis.
  6. Kitą dieną statome puodą ant viryklės, sudedame lauro lapus, pipirų žirnelius, užverdame, nuimame putas ir verdame ant mažos ugnies 1 val.
  7. Apverčiame ir dar verdame 1 val. Jei pritrūks skysčių, galima įpilti vandens.
  8. Išimame karką, sutepame garstyčiomis sumaišytomis su džiovintomis žolelėmis, dedame į kepimo indą ir kepame įkaitintoje iki 200 C orkaitėje maždaug 40 min.
  9. Garnyrui - apvirtos ir apkeptos orkaitėje bulvės.

Airiškas jautienos troškinys su tamsiuoju alumi

Šis airiškas jautienos troškinys su tamsiuoju alumi tinka tiek šventiniams pietums, tiek tada, kai norisi sotaus ir gardaus naminio maisto. Gaminome jį su jautiena, morkomis, salierais, tamsiuoju alumi, kiaulienos šonine, pomidorų pasta, svogūnais. Taip pat dėjome truputį perlinių kruopų - šis ingredientas nėra dažnas, bet rekomenduojame įmesti keletą šaukštų kruopų į šį troškinį. Jos priduoda troškinio padažui tirštumo. Skaniausia šį troškinį patiekti su bulvių koše.

Šis troškinys yra vienas populiariausių airiškų patiekalų. Dažniausiai jis gaminamas su aviena, kiek rečiau su jautiena. Būtinas troškinio ingredientas yra tamsusis airiškas alus „Guinness“. Troškiniui jis priduoda sodrų, turtingą skonį bei tamsią spalvą. Šio alaus galima lengvai rasti ir mūsų prekybos centruose.

Paruošimas

  1. Troškinimui skirtame puode ar keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite mėsą ir iš abiejų pusių pakepinkite po keletą minučių, kol lengvai apskrus. Galite kepti per du kartus.
  2. Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūną, pakepinkite apie 3 minutes, sudėkite šoninę ir dar pakepinkite kelias minutes, ar kol jis lengvai apskrus.
  3. Sudėkite atgal mėsą, supilkite alų ir viską užkaiskite.
  4. Kai pradės virti supilkite sultinį, pomidorų pastą, įberkite čiobrelio.
  5. Suberkite perlines kruopas ir dar troškinkite apie 1-1,5 val. ar kol mėsa bus minkšta.
  6. Į troškinimo pabaigą nuimkite dangtį, kad troškinys sutirštėtų, sudėkite lauro lapus. Kai troškinys bus pagamintas, lauro lapus išimkite.

Aluje troškinta Aluvirio jautiena su daržovėmis

Ingredientai:

  • 900 g jautienos nugarinės
  • 10 pievagrybių
  • 1,5 raudonosios paprikos
  • 400 g konservuotų rudųjų pupelių
  • 400 g konservuotų luptų pjaustytų pomidorų su visu skysčiu
  • 1 didelės morkos
  • 4 raudonųjų svogūnų
  • 1 visos česnako galvutės
  • 100 g šparaginių pupelių
  • 3 salierų stiebų
  • ketvirčio Chalapos paprikos
  • 2 rozmarinų šakelių
  • pusės arbatinio šaukštelio kalendrų
  • pusės arbatinio šaukštelio kmynų
  • druskos
  • pipirų mišinio
  • alyvuogių aliejaus

Paruošimas:

  1. Pirmiausia paruoškite visas sudedamąsias troškinio dalis. Tam užtruksite apie valandą.
  2. Pievagrybius nuplaukite, nupjaukite kotelių galus ir susmulkinkite į keturias dalis.
  3. Papriką supjaustykite stambiais gabalėliais, maždaug vieną į aštuonias dalis.
  4. Nuplaukite konservuotas rudąsias pupeles.
  5. Morką supjaustykite šiaudeliais.
  6. Nulupkite raudonuosius svogūnus, būtinai išimkite iš jų šerdis ir supjaustykite kiekvieną į aštuonias dalis.
  7. Nulupkite česnaką, iš kiekvienos skiltelės išimkite šerdį ir tada skilteles sukapokite.
  8. Šparagines pupeles supjaustykite į dvi dalis, prieš tai nupjovę jų galus.
  9. Salierų stiebus supjaustykite riekelėmis.
  10. Chalapos papriką supjaustykite į tris maždaug 2 milimetrų storio juosteles.
  11. Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus.
  12. Nuo vienos iš dviejų rozmarinų šakelių nubraukite lapelius ir suberkite į gerai įkaitintą aliejų.
  13. Tuomet rozmarinams paskleidus aromatą sudėkite gabalėliais supjaustytą mėsą.
  14. Vienai mėsos pusei apkepus pabarstykite 5 pipirų mišiniu.
  15. Mėsą vis pavartydami kepkite trumpai, kad ji liktų sultinga, gali likti rausvoka.
  16. Tuomet pabarstykite druska.
  17. Apkeptą mėsą su visomis sultimis supilkite į troškintuvą.
  18. Keptuvę išplaukite, įpilkite aliejaus ir pakepinkite iš eilės dėdami šiaudeliais supjaustytas morkas, susmulkintus česnakus, Chalapos paprikas ir svogūnus, pabarstykite kalendromis, kmynais ir šiek tiek pipirais.
  19. Maišydami kepkite ne ilgiau kaip 2-3 minutes.
  20. Viską supilkite į troškintuvą ir į jį subėrę likusius produktus - visą rozmarinų šakelę, pievagrybius, šparagines pupeles, rudąsias pupeles, konservuotus pomidorus ir salierų stiebų riekeles, lengvai išmaišykite kartu su mėsa.
  21. Užpilkite 250 ml Utenos „Classic“ alaus, kuris priklauso Vienos lagero stiliaus alaus kategorijai ir labiausiai tinka šiam troškiniui.