pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Migdolų su prieskoniais receptai

Nors rasite receptų, kuriuose siūloma riešutus kepinti keptuvėje, paprastai tolygiau jie paskrunda orkaitėje. Tad mūsų siūlomi receptai pritaikyti būtent jai. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C ir dėkite į ją skardą su ant kepimo popieriaus tolygiai vienu sluoksniu paskleistais riešutais, apvoliotais pasirinktuose prieduose (jų variacijos - žemiau). Riešutai paskrus per 15-20 min, tik labai svarbu juos porąsyk pavartyti ir nuolat stebėti.

Kaip paruošti migdolus su prieskoniais?

Yra keletas būdų paruošti migdolus su prieskoniais, priklausomai nuo jūsų skonio ir pageidavimų.

Su riebalais ar be jų?

Vieniems patinka kuo sausesni riešutai, tokiu atveju jie neapvoliojami jokiuose riebaliose, kiti teikia pirmenybę sotesniam užkandžiui, kai migdolai pirmiausia apvoliojami svieste ar aliejuje, tuomet kiek pakepinami, vėl apvoliojami prieskoniuose ir baigiami kepinti.

Su kiaušinio baltymu ar be jo?

Dalis receptų, ypač, kai naudojami stambesni priedai, pavyzdžiui, stambiau kapoti prieskoniai, sūris, sezamai siūlo migdolus pirmiausia apvolioti lengvai išplaktame kiaušininio baltyme.

Receptai

Saldūs migdolai su medumi ir sezamais

Berkite migdolus į kepimo popieriumi išklotą skardą, dėkite į įkaitintą orkaitę ir pakepinkite apie 10 min., porąsyk pamaišydami. Išimkite skardą iš orkaitės, pilkite migdolus į dubenį ir liekite ant jų medų, o tada labai gerai išmaišykite, kad šis tolygiai riešutus padengtų. Atskiroje keptuvėje kruopščiai maišydami paskrudinkite sezamų sėklas iki auksinės spalvos.

  • 3 valg. šaukšt. medaus
  • 1/2 arbat. šaukšt. cinamono
  • 2 valg. šaukšt. sezamo sėklų

Migdolai su sviestu ir česnaku

Ištirpinkite sviestą ir pilkite į dubenį su migdolais, labai gerai rankomis išmaišykite, kad riešutai vienodai pasidengtų. Pilkite migdolus į skardą ir pakepinkite apie 10 min. Išimkite skardą iš orkaitės, berkite česnaką, rozmarinus, druską, čili pipirus ir labai gerai išmaišykite bei išlyginkite. Vėl dėkite į orkaitę 4-5 min.

  • 1 valg. šaukšt. sviesto
  • 1/2 arbat. šaukšt. česnako miltelių
  • 1 arbat. šaukšt. smulkinto rozmarino
  • 1/4 arbat. šaukšt. druskos
  • 1/4 arbat. šaukšt. čili pipirų

Migdolai su sūriu ir prieskoniais

Dideliame dubenyje paplakite kiaušinio baltymą ir vandenį, suberkite į gautą plakinį migdolus ir gerai apvoliokite. Atskirame dubenėlyje sumaišykite sūrį ir prieskonius, česnaką, tada pilkite šį mišinį ant migdolų, labai gerai išmaišykite ir berkite riešutus į skardą.

  • 1 valg. šaukšt. kiaušinio baltymo
  • 1/4 arbat. šaukšt. vandens
  • 3-4 valg. šaukšt. tarkuoto kietojo sūrio
  • 1/2 arbat. šaukšt. mėgstamų prieskonių
  • 1/4 arbat. šaukšt. česnako miltelių

Šalta ispaniška migdolų sriuba Ajo Blanco

Vasara neužsiskaitys tol, kol jūs neparagausite šios gaivinančios ispaniškos migdolų sriubos Ajo Blanco! Kai šios sriubos (tiesa, supilstytos į elegantiškas krištolo taures ant ilgos kojelės) aš paragavau vieno šventiško priėmimo metu, iškart puoliau ieškoti recepto, kad tokią pat pasigaminčiau ir pati. Ir nors kiek svečiai spėliojo iš ko sriuba pagaminta, nė vienas nebuvo net arti tiesos - mat čia nėra nei grietinėlės, nei juoba pieno, visą skanumą sriuboje lemia… migdolai ir česnakai! Visų svarbiausia, man teko pasirūpinti gerais kokybiškais riešutais. Juk visuose receptuose ne kas kitas, tik ingredientai lemia atitinkamą rezultatą!

Žinau, kad jums tikrai susisuks galva, kai nueisite į Riešutų sodą, todėl iškart parašysiu ką reikėtų įsigyti šiai konkrečiai šaltai ispaniškai migdolų sriubai: griebkite gliaudytus migdolus be luobelių, arba ispaniškus Largueta (jie labaaaaai skanūs!!), o odeles greitai nuimsite trumpam įmerkę migdolus į verdantį vandenį. Jums tereiks pasirūpinti balta duona (paparasta sumuštinių duona, kokia prekiaujama bet kuriame prekybos centre), kokybišku extra virgen alyvuogių aliejumi, keliais šaukštais sherry acto (jei neturite - pakeiskite švelniu obuolių actu) ir česnakais. Švelnaus skonio ypatingai paprastai pagaminama šalta tiršta ispaniška migdolų sriuba. Į blenderį suberkite migdolus ir juos susmulkinkite iki trupinių. Pamašu pilkite vandenį, vis leisdami masei susimaišyti, susoplakti, kol gausite norimą sriubos konsistenciją. Pabaigoje įmaišykite actą ir įberkite pagal skonį druskos.