Regis, pamažu užmarštin traukiasi tie laikai, kai svečius pasitikdavome riebiomis mišrainėmis, silkėmis ir rūkytomis vištomis nukrautais stalais. Mes taip pat už vaišinimo principą „geriau mažiau, bet įdomių ir gražiai patiektų“. Dailios vieno kąsnio užkandėlės visada traukia akį ir tinka įvairiausioms progoms: pradedant paprasčiausiu pasisėdėjimu su draugais ar artimaisiais ir baigiant pokyliais. Taigi siūlome jums pluoštelį idėjų, kurios bet kada gali praversti. Vieno kąsnio sumuštiniai - pats geriausias sprendimas!
Vieno kąsnio sumuštiniai - populiariausi vakarėlių, ilgų susibūrimų patiekalai. Jų galima paruošti paties įvairiausio skonio - su mėsa, žuvimi, sūriu, vaisiais ir pan., o ir gaminti nesudėtinga. Surinkau 23 pačius įvairiausius receptus: krepšeliai su pievagrybių įdaru, traškūs svogūnų žiedai, sumuštinukai su kumpiu, sūriu, lašiša ir pan., mocarelos lazdelės, bandelės su dešrele ir kiti.
Vieno kąsnio sumuštiniai yra puikus pasirinkimas, kai norite greitai ir skaniai užkąsti. Jie tinka tiek šventėms, tiek kasdieniam užkandžiavimui. Vieno kąsnio sumuštiniai yra labai praktiški ir universalūs. Jie gali būti ruošiami su įvairiais ingredientais, todėl kiekvienas gali rasti sau tinkamą variantą. Be to, juos lengva paruošti, o rezultatas visuomet džiugina.
Receptų Idėjos
Vieno Kąsnio Užkandžiai su Silke
Reikės:
- Lavašas 1 vnt.
- Lašišos filė (sūdyta) 150 g
- Citrinų sultys 1 šaukštas
- Lydytas sūrelis 2 šaukštai
- Kalendros 1 šaukštas
Gaminimo eiga:
- Lavašą plonu sluoksniu aptepkite tepamuoju sūreliu.
- Sūdytą lašišą supjaustykite plonais gabaliukais-lakšteliais.
- Apšlakstykite citrinos sultimis, užbarstykite smulkintomis kalendromis ir išmaišykite.
- Lašišos gabaliukus sudėkite ant lavašo ir susukite. Supjaustykite 3-4 cm pločio suktinukais.
Skanaus!
Krepšeliai su Rikotos ir Parmezano Sūriu
Reikės:
- Trapios tešlos krepšeliai 8.00 vnt.
- Agurkai: 1.00 vnt.
- Citrinos: 1.00 vnt.
- Druska: 1.00 arbat. š.
- Pipirai: 1.00 arbat. š.
I variantas:
- Rikotą sumaišykite su parmezanu ir nutarkuota citrinos žievele.
Krepšeliai su Lašiša
II variantas:
- Lašišų filė susmulkinkite ir 5 min. pavirkite nedideliame kiekyje vandens.
- Kitame indelyje iki standžių putų išplakite grietinėlę, ją atsargiai įmaišykite į lašišų masę ir 20 min.
- Kai putėsiai atšals, jų dėkite į tešlos krepšelius. Puoškite žaliosiomis alyvuogėmis.
Vištienos Užkandis su Daržovėmis
Reikės:
- Paprikos: 1.00 vnt.
- Morkos: 2.00 vnt.
- Citrinos: 1.00 vnt.
- Pipirai: 1.00 arbat. š.
- Mėsą sudėkite į verdantį, prieskoniais pagardintą vandenį (jo turi būti nedaug, kad vos apsemtų) ir ant didelės ugnies virkite 5 min. Paskui krūtinėles apverskite ir virkite dar 5 min. Puodą nukelkite nuo ugnies, bet dar 5 min. neatidenkite, kad mėsa visiškai suminkštėtų.
- Daržoves supjaustykite šiaudeliais.
- Prieš patiekiant paruoštus produktus išdėliokite ant vieno didelio padėklo, iškloto salotų lapais, ir apšlakstykite marinatu.
Blyneliai su Varškės Įdaru
- Dubenyje sumaišykite miltus su 100 ml vandens, plakite šluotele arba elektriniu plakikliu, kol neliks gumuliukų. Įplakite kiaušinius ir pieną.
- Tešlą 1-2 val.
- Įkaitintą keptuvę patepkite sviestu, palaukite, kol ims rūkti, įpilkite maždaug 50 ml tešlos, tolygiai paskirstykite. Kai viršutinė tešlos pusė sustings, apverskite blynelį ir apkepkite iš kitos pusės.
- Dubenyje išsukite tepamąjį varškės sūrelį su išspaustu česnaku, pagardinkite pipirais ir kapotomis petražolėmis.
- Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Slyvos su Sūrio Įdaru
Reikės:
- Slyvos: 6.00 vnt.
- Raudonėliai: 1.00 arbat. š.
- Druska: 1.00 arbat. š.
- Sūrio masę išmaišykite ir šaukštu dėkite ant kiekvienos slyvos puselės.
- Pastaba. Jei norite išraiškingesnio skonio, kreminį sūrį galite keisti smulkiai tarkuotu parmezano sūriu (apie 150 g).
Kumpio Rulonai su Mocarela ir Pievagrybiais
Reikės:
- Alyvuogės: 1.00 vnt.
- Pievagrybiai: 8.00 vnt.
- Druska: 1.00 arbat. š.
- Nuvalytus pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite svieste.
- Į karštus riebalus suberkite miltus ir maišydama kepinkite, kol įgaus aukso spalvą. Supilkite vyną, gerai išmaišykite. Sudėkite stambiais gabalais pjaustytą mocarelą, ketvirčiais pjaustytus pomidorus, alyvuogių puseles, pievagrybius, pagal skonį įberkite druskos, maltų baltųjų pipirų.
- Gauto įdaro užkrėskite ant kiekvieno kumpio griežinėlio ir susukite ritinėlius.
- Tiekite karštus arba šaltus.
Persikai su Skumbrės Įdaru
Reikės:
- Varškė: 2.00 valg. š. (nesaldžios, pvz.
- Krapai: 1.00 valg. š.
- Skardinėje paprastai būna 6-7 persikų puselės.
- Persikus sudėkite į popierines keksiukų formeles, ant viršaus užkrėskite skumbrės įdaro.
Šokoladiniai Talerai su Bananais
Reikės:
- Mėlynės: 1.00 valg. š.
- Šokoladą išlydykite ant garų, uždėkite ant kiekvieno talerio ir 10 min.
- Bananus supjaustykite griežinėliais, apvoliokite kokoso drožlėse ir dėkite ant šokolado.
Kiaušinių Kepiniai Formelėse
Reikės:
- Kmymai: 1.00 arbat. š.
- Atskirkite trynius nuo baltymų.
- Sudėkite į formeles (mums labai patinka silikoninės karvutės) ir kepkite apie 30 min.
Dešrelės Tešloje
- Susmulkinkite kiaušinius, sutarkuokite sūrį. Iš pradžių iškočiokite tešlą, supjaustykite ją plonomis juostelėmis ir apvyniokite aplink dešreles palikdama vienodus tarpelius. Tešlą galite naudoti ir bemielę (rinkitės mėgstamą), o juosteles pjaustyti storiau - tuomet dešreles dengs storesnis tešlos sluoksnis. Tuomet tešla apvyniotas dešreles apibarstykite sezamų sėklomis (prieš tai jų viršų galite patepti kiaušinio plakiniu). Išklokite skardą kepimo popieriumi, sudėkite dešreles ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje, kol tešlos juostelės švelniai apskrus. Dešrelėms iškepus, įsmeikite į jas (maždaug iki pusės) medines lazdeles.
Mini Picos
Reikės:
- Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š. (4 valg. š. tešlai ir 1 valg. š.
- Pomidorai: 4.00 vnt.
- Kaparėliai: 1.00 arbat. š.
- Raudonėliai: 1.00 valg. š.
- Didesniame dubenyje sumaišykite persijotus miltus ir druską, viduryje suformuokite duobutę, į ją supilkite mieles ir aliejų.
- Dubenį su tešla uždenkite švariu rankšluosčiu.
- Iškilusią tešlą iškočiokite ant miltais pabarstytos medinės lentelės ir stiklinaite arba puodeliu išspauskite apskritimus.
- Paruoštą pomidorų mišinį tepkite ant tešlos paplotėlių, berkite tarkuotos mocarelos ir apie 15 min. kepkite orkaitėje. Tiekite su gražgarsčių lapeliais ir krapų šakelėmis.
Sumuštinių Duonos Krepšeliai su Įdaru
Reikės:
- Pomidorai: 10.00 vnt.
- Nupjaustykite sumuštinių duonos riekelių pluteles. Kiekvieną riekelę šiek tiek pakočiokite, kad būtų plonesnė. Po 2 riekeles įklokite į keksu formeles, aptepkite alyvuogių aliejumi ir kepkite orkaitėje, kol gražiai apskrus.
- Konservuotus kalmarus, svogūnus, pomidorus ir kiaušinius smulkiai supjaustykite, sumaišykite su griežinėliais pjaustytomis alyvuogėmis, žalumynais, paskaninkite pipirais, druska.
Varškės Rutuliukai su Alyvuogėmis
- Pasiruoškite riešutus ir sėklas, kuriuose apvoliosite sūrio rutuliukus. Džiovintas spanguoles supjaustykite kuo smulkiau, saulėgrąžas ir sezamų sėklas galite šiek tiek apkepti.
- Rankas sudrėkinkite vandeniu, į saują su šaukšteliu dėkite varškės masę, ant jos - alyvuogę, iš visų pusių apspauskite ir gautą rutuliuką apvoliokite pasirinktuose prieduose.
Įdaryti Kiaušiniai
- Puode užvirinkite vandenį ir sudėkite į jį nuplautus kiaušinius. Virkite apie 8-10 minučių, kol kiaušinių vidus bus kietos konsistencijos. Nuimkite puodą nuo ugnies, nupilkite vandenį ir perliekite tekančiu šaltu vandeniu, kad kiaušiniai greičiau atvėstų.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Suberkite kubeliais pjaustytus svogūnus ir pakepinkite, kol suminkštės. Tuomet suberkite riekelėmis supjaustytus pievagrybius ir pakepinkite dar porą minučių. Sudėkite smulkintus svogūnų laiškus ir dar minutę pakaitinkite. Sudėkite pakepintas daržoves į lėkštę ir gerai nusausinkite popierinu rankšluosčiu.
- Į atvėsusį grybų mišinį sudėkite kiaušinių trynius, majonezą, pagardinkite druska ir pipirais.
- Paruoštą įdarą sudėkite į konditerinį maišelį su norimos formos antgaliu ir įdarykite kiaušinių puseles. Ant viršaus uždėkite po mažą šviežios petražolės lapelį. Sudėkite kiaušinius į lėkštę ir patiekite.
Mėsos Rutuliukai su Slyvomis
- Dubenyje sumaišykite kiaulienos ir kalakutienos faršą, sudėkite sutarkuotą svogūną, citrinos žievelę ir obuolį, įmuškite kiaušinius. Viską išminkykite.
- Į pusę džiūvėsėlių supilkite pieną ir palikite mirkti.
- Šaukštu imkite faršo, suformuokite rutuliuką ir į vidų įkiškite džiovintą slyvą. Pavoliokite džiūvėsėliuose.
- Ištepkite skardą aliejumi ir sudėkite rutuliukus.
Kitos Idėjos
- Lavašo suktinukai su lašiša
- Vieno kąsnio užkandžiai su silke
- Itališka bruschetta su lašiša ir parmezano sūriu
- Traškūs svogūnų žiedai
- Krabų lazdelių salotos
- Pomidoro griežinėliai su pikantiška mišraine
- Krepšeliai su pievagrybių įdaru
- Kiaušinių užtepėlė su rūkyta lašiša
- Tortilijos su vištiena
- Dešros, mocarelos ir alyvuogių vėrinukai
- Mocarelos sūrio lazdelės
- Sumuštiniai su silke ir marinuotais agurkais
- Vieno kąsnio sumuštiniai su vytintu kumpiu
- Mažos bandelės su dešrele
- Vieno kasnio sumuštiniai su krabų mišraine
- Krabų lazdelės tešloje - niekada neatsibosta
- Duonos lazdelės su vytintu kumpiu
- Įdaryti kiaušiniai: šprotų, avokado ir sūrio įdaras
- Sumuštinukai su kumpiu ir agurku
- Vištienos vėrinukai su ananasais ir paprika
- Vieno kąsnio sumuštiniai su lašiša
- Balta mišrainė kitaip
- Įdaryti pomidorai
Patarimai Gaminant Vieno Kąsnio Sumuštinius
- Šie sumuštiniai yra itin paprasti ir greiti paruošti.
- Šie sumuštiniai yra sveiki ir maistingi.
- Šie sumuštiniai yra prabangūs ir skanūs.
- Šie sumuštiniai puikiai tinka veganams ir vegetarams.
- Šie sumuštiniai yra klasikiniai ir populiarūs tarp visų.
Pasirinkdami ingredientus savo vieno kąsnio sumuštiniams, atkreipkite dėmesį į kokybę ir šviežumą. Šviežios daržovės ir aukštos kokybės mėsa ar sūris užtikrins, kad jūsų užkandžiai bus ne tik skanūs, bet ir maistingi.
Vieno kąsnio sumuštinius galima patiekti įvairiais būdais. Pasinaudokite mūsų receptais ir patarimais, kad sukurtumėte skanius ir maistingus užkandžius, kurie džiugins tiek jūsų, tiek jūsų svečių skonio receptorius.