pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vegetariški Cannelloni su Rikotos Įdaru: Gurmaniškas Receptas

Tradiciniai ir įdaryti makaronai, tokie kaip cannelloni, Italijoje yra populiarus pasirinkimas sekmadienio pietums ar šventėms. Šį patiekalą dažnai ruošiame sekmadienį ir mėgaujamės juo kelias dienas. Šį kartą išbandysime cannelloni su rikota ir špinatais - vegetarišką alternatyvą, kuri nustebins net ir mėsos mėgėjus.

Ingredientai (4-5 porcijoms):

  • 400g šaldytų ar šviežių špinatų
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1/4 šaukštelio tarkuoto muskato
  • 1 svogūnas
  • 1 kiaušinis
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 skardinės po 400g smulkintų konservuotų pomidorų
  • 2 lauro lapai
  • Tarkuota 1 citrinos žievelė
  • 250g rikotos
  • 50g parmezano ar džiugo sūrio
  • Nepilna dėžutė cannelloni makaronų (16-19 vnt)
  • 2 mozarelos sūrio rutuliukai
  • Druska ir pipirai

Gaminimo eiga

Špinatų paruošimas:

Pirmiausia pasiruoškite špinatus. Sudėkite juos į vidutiniškai įkaitintą keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų, tarkuotu ar maltu muskatu ir šiek tiek pakepkite uždengus. Po penkių minučių pakepimo, išimkite špinatus ir palikite atvėsti.

Padažo ruošimas:

Į tą patį puodą įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir apkepkite kubeliais pjaustytą svogūną, kol jis suminkštėja. Tada įdėkite smulkiai pjaustytą česnaką ir suberkite konservuotus pomidorus. Į puodą įmeskite lauro lapus, įberkite šiek tiek druskos, pipirų ir nutarkuokite citrinos žievelę (prieš tai labai gerai nuplaukite citriną, nes jos dažniausiai būna išvaškuotos). Uždengę puodą, palikite padažą virti ant mažos ugnies apie 20-30 minučių, kol jis sutirštės.

Įdaro gaminimas:

Sugrįžkite prie atvėsusių špinatų. Pirmiausia nupilkite susikaupusį vandenį ir smulkiai supjaustykite špinatus. Tuomet sumaišykite juos su rikota, išplaktu kiaušiniu, parmezanu ar džiugo sūriu. Įberkite šiek tiek druskos ir pipirų ir viską labai gerai išmaišykite - paruošėte įdarą.

Makaronų įdarymas ir kepimas:

Naudodamiesi konditeriniu maišeliu su atitinkamu antgaliu, pripildykite makaronus įdaru. Jei neturite konditerinio maišelio, galite naudoti ir paprastą maišelį. Įdarytus makaronus sudėkite į kepimo skardą, ant viršaus užpilkite paruoštą padažą ir uždėkite mozarelos riekeles. Užbarstykite šiek tiek džiovinto raudonėlio ir dėkite į iki 180°C įkaitintą orkaitę. Kepkite 35-40 minučių.

Štai ir viskas - skanūs vegetariški cannelloni su rikota paruošti mėgavimuisi!