pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Prancūziškas Varškės Pyragas: Receptas ir Gaminimo Paslaptys

Šiandien noriu Jums parodyti labai paprastą, bet man asmeniškai skaniausią prancūzišką varškės pyragą, kurį gaminu jau daug metų. Tiesą pasakius, net nepamenu, kur atradau šį receptą, bet jis patiko nuo pat pirmo bandymo. Net nesu visiškai tikra, kodėl dar juo iki šios dienos nepasidalinau su Jumis, bet dabar ištaisau tą klaidą ir skelbiu receptą. Tad imkite jį, gaminkite ir lepinkitės tobulu desertu jau šiandien!

Ingredientai:

  • 1 stiklinė cukraus
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 2 stiklinės kvietinių miltų
  • 500 gramų varškės
  • 200 gramų sviesto
  • Šiek tiek vanilinio cukraus

Paruošimo Būdas:

  1. Kietą sviestą sutarkuojame, suminkome su 0,5 stiklinės cukraus ir miltais. Gaunasi tokia biri masė iš miltų ir juose išsivoliojusių sviesto gabaliukų.
  2. Imam kitą dubenį ir jame įdarui suminkome varškę, likusį cukrų ir kiaušinius (neišsigąskite - masė bus gan skysta).
  3. Kepimo indą patepame sviestu, sudedame pusę tešlos, išlyginame, ant jos užpilame varškę, o ant viršaus plonais lopinėliais vėl dedame tešlą.
  4. Viršų galima pabarstyti trupučiu vanilinio cukraus.
  5. Kepame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45min.
  6. Ataušusį pyragą supjaustome ir valgome su pienu.

Išvaizda nėra pasakiška, bet skonis nerealus! Skanaus! Autorius: Kamilė.

Geras tortas man yra toks, kuris turi traškų sluoksnį. Dažniausias tų gerųjų tortų trūkumas - traškus sluoksnis yra per plonas. Anądien išsizyziau, kad šaunioji Cheat day konditerė July išduotų paslaptį, kaip tą traškumą išgaut pačiam. Pasirodo, tas traškumas išdidžiai vadinamas krokantu. Prie jo gavau ir prancūziško šokoladinio varškės pyrago receptą.

Krokanto ingredientai:

  • 2 v. š.
  • 2 v. š.
  • 1 v. š.
  • 0.5 v. š.
  • 3 vnt.
  • 1 v. š.
  • 1 v. š.
  • 3 v. š.
  • 1 vnt.

Tešlai naudojam šaltą sviestą, jį sutarkuojam. Į dubenį suberiam likusius ingredientus ir išmaišom. Turi gautis biri masė. Tuo pačiu blenderiu sumaišom krokanto ingredientus, išskyrus pistacijas. Jas įmaišom rankomis, kad nesusimaltų į miltus.

Ingredientų Alternatyvos

  • Vietoje paprasto sviesto galite naudoti nesūdytą sviestą arba, jei norite lengvesnio varianto, pakeisti dalį sviesto kokosų aliejumi.
  • Cukrų galite pakeisti rudu cukrumi, kuris suteiks karamelizuotą skonį, arba naudoti medų (3/4 nurodyto cukraus kiekio).
  • Įprastą varškę galima pakeisti ricotta sūriu arba graikišku jogurtu, sumaišytu su mascarpone sūriu.
  • Vanilinis cukrus gali būti pakeistas vanilės ekstraktu (1 arbatinis šaukštelis) arba vanilės ankšties sėklomis.
  • Jei norite dar kvapnesnio pyrago, įdėkite citrinos arba apelsino žievelės.

Kitas Prancūziško Varškės Pyrago Receptas

Ingredientai:

  • Sviestas - 200 gramų
  • Miltai - 2 stiklinės
  • Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis
  • Varškė - 400 gramai
  • Kiaušiniai - 2 vienetai
  • Cukrus - 180 gramai
  • Vanilinis cukrus - 2 žiupsneliai
  • Cinamonas - 2 žiupsneliai

Gaminimo Eiga:

  1. Miltus bei kepimo miltelius sumaišykite su šaltu sviestu, o tuomet sutrupinkite blenderiu arba peiliu į nedidelius trupinius.
  2. Atskirame indelyje sumaišykite varškę, kiaušinius, cukrų ir porą žiupsnelių vanilinio cukraus bei cinamono.
  3. Puse trupinių masės padenkite kepimo formelę. Pasistenkite, kad neliktų jokių tarpelių ir trupinių užtektų formelės šonams apklijuoti.
  4. Ant viršaus supilkite visą varškės masę ir padenkite ją likusiais trupiniais.
  5. Kepimo formelę su paruoštu pyragu pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepkite maždaug 45 minutes.

Patarimai ir Gudrybės

Iš pradžių sviestą sutarkuokite, sumaišykite su cukrumi bei miltais. Gausis tokia biri masė. Po to kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių. Pjaustykite ir mėgaukitės.

Varškės Nauda

Varškė - ypač Lietuvoje mėgstamas ir plačiai vartojamas maisto produktas, pritaikomas įvairių patiekalų gamyboje. Varškė yra vertingas baltymų šaltinis, ypač tiems, kurie laikosi vegetariškos ar mažai mėsos turinčios dietos. Be to, varškėje gausu kalcio, reikalingo kaulų sveikatai, raumenų funkcijai ir nervų reguliacijai palaikyti. Taip pat varškėje, kaip ir kituose pieno produktuose, yra visų būtinųjų amino rūgščių, vitamino A, B grupės ir D vitaminų.