pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kotletai su sūriu ir sviestu: gardus receptas

Šiandien noriu pasidalinti patobulintų kotletų receptu - šįkart aš juos įdariau sūriu. Tai išties gardūs ir labai sotūs kotletukai, kurie patiko ne tik mums, bet ir mano puslapio sekėjams - sulaukiau daug patiktukų ir atsiliepimų. Kotletai superiniai - toks būtų atsiliepimas apie jų skonį. Tad jei mąstote, ką gardaus ir sotaus pagaminti pietums ar vakarienei savo šeimai, tikrai neprašausite pro šalį pagaminę kotletų - ar su įdaru, ar be jo, vis viena bus labai skanu.

„Gomelio“ kotletai su sūrio įdaru

Ingredientai:

  • 300-350 g maltos kiaulienos
  • 1 kiaušinis
  • Svogūnas
  • Lydyto sviesto
  • Pipirų ir druskos
  • Aliejaus kepti

Papildomai reikės:

  • 3-4 bulvių
  • 1 kiaušinio
  • 2-3 v. š. pieno
  • Česnako miltelių
  • Žiupsnelio druskos

Įdarui:

  • Fermentinio sūrio (tarkuoto)
  • Prieskoninių žolelių (naudojau džiovintus špinatus)

Kaip gaminti:

  1. Smulkintą svogūną pakepinau keptuvėje lydytame svieste, sumaišiau su malta kiauliena, pagardinau prieskoniais, įmušiau kiaušinį.

Kijevo kotletai su sūriu ir sviestu

Ingredientai:

  • ~600 g vištienos krūtinėlės filė arba faršo
  • 2-3 kiaušiniai
  • ~80 g fermentinio sūrio
  • ~80 g sviesto
  • Džiūvėsėlių
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų
  • Augalinio aliejaus kepimui

Vištienos filė sumalame mėsmale, pagardiname druska, pipirais ir gerai išminkome. Vištienos faršą padalijame į šešias lygias dalis. Sūrį, o po to ir sviestą, pjaustome į šešias lygias juosteles.

Darbo vietoje pasistatome tris dubenėlius. Viename dubenėlyje turi būti vanduo, kuriame drėkinsime rankas. Antrame - išplakti kiaušiniai, o trečiame - džiūvėsėliai.

Iš vištienos faršo darome pailgą kotletuką, jį šiek tiek priplojame, į vidurį dedame po vieną sviesto ir sūrio juostelę, užlenkiame faršo kraštus ir formuojame pailgą kotletą.

Kijevo kotletą merkiame į kiaušinių plakinį ir gerai apvoliojame džiūvėsėliuose, po to vėl į kiaušinių plakinį ir į džiūvėsėlius, ty. padarome tai du kartus. Taip pasiruošiame visus šešis Kijevo kotletus.

Kepimo būdai:

  1. Puode įkaitiname augalinį aliejų (jis turi apsemti visą kijevo kotletą) ir kepame kotletukus apie 13-15 minučių. Kepant šiuo būdu labai svarbu, kad aliejus nebūtų per karštas, nes viršus apdegs, o vidus bus neiškepęs. Tai galima patikrinti įmetant į puodą gabalėlį šviežios bulvės. Jeigu bulvė greitai neparuduos, o keps tolygiai, galite į puodą dėti kijevo kotletus.
  2. ...

Kitas receptas: kotletai su sūrio ir sviesto įdaru

Ingredientai:

  • Vištienos faršas - 600 gramų
  • Sviestas - 200 gramų
  • Sūris - 200 gramų
  • Malti džiūvesėliai - 7 valgomieji šaukštai

Gaminimas:

  1. Faršą pabarstykite druska ir pipirais, išmaišykite.
  2. Sutarkuokite sūrį. Susmulkinkite žalumynus.
  3. Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, sūrį ir žalumynus, įberkite druskos, išmaišykite.
  4. Dviem šaukštais formuokite kamuoliukus ir padėkite juos į šaldiklį 10 minučių, kad sustingtų ir gerai laikytų formą.
  5. Iš faršo formuokite paplotėlius, įdėkite į vidurį po kamuoliuką įdaro ir užlankstykite kraštus.

Negaliu nepaminėt ir to, kad „Gomelio“ kotletai su sūrio įdaru yra dar ir labai sotūs.