Šiandien noriu pasidalinti patobulintų kotletų receptu - šįkart aš juos įdariau sūriu. Tai išties gardūs ir labai sotūs kotletukai, kurie patiko ne tik mums, bet ir mano puslapio sekėjams - sulaukiau daug patiktukų ir atsiliepimų. Kotletai superiniai - toks būtų atsiliepimas apie jų skonį. Tad jei mąstote, ką gardaus ir sotaus pagaminti pietums ar vakarienei savo šeimai, tikrai neprašausite pro šalį pagaminę kotletų - ar su įdaru, ar be jo, vis viena bus labai skanu.
„Gomelio“ kotletai su sūrio įdaru
Ingredientai:
- 300-350 g maltos kiaulienos
- 1 kiaušinis
- Svogūnas
- Lydyto sviesto
- Pipirų ir druskos
- Aliejaus kepti
Papildomai reikės:
- 3-4 bulvių
- 1 kiaušinio
- 2-3 v. š. pieno
- Česnako miltelių
- Žiupsnelio druskos
Įdarui:
- Fermentinio sūrio (tarkuoto)
- Prieskoninių žolelių (naudojau džiovintus špinatus)
Kaip gaminti:
- Smulkintą svogūną pakepinau keptuvėje lydytame svieste, sumaišiau su malta kiauliena, pagardinau prieskoniais, įmušiau kiaušinį.
Kijevo kotletai su sūriu ir sviestu
Ingredientai:
- ~600 g vištienos krūtinėlės filė arba faršo
- 2-3 kiaušiniai
- ~80 g fermentinio sūrio
- ~80 g sviesto
- Džiūvėsėlių
- Druskos, maltų juodųjų pipirų
- Augalinio aliejaus kepimui
Vištienos filė sumalame mėsmale, pagardiname druska, pipirais ir gerai išminkome. Vištienos faršą padalijame į šešias lygias dalis. Sūrį, o po to ir sviestą, pjaustome į šešias lygias juosteles.
Darbo vietoje pasistatome tris dubenėlius. Viename dubenėlyje turi būti vanduo, kuriame drėkinsime rankas. Antrame - išplakti kiaušiniai, o trečiame - džiūvėsėliai.
Iš vištienos faršo darome pailgą kotletuką, jį šiek tiek priplojame, į vidurį dedame po vieną sviesto ir sūrio juostelę, užlenkiame faršo kraštus ir formuojame pailgą kotletą.
Kijevo kotletą merkiame į kiaušinių plakinį ir gerai apvoliojame džiūvėsėliuose, po to vėl į kiaušinių plakinį ir į džiūvėsėlius, ty. padarome tai du kartus. Taip pasiruošiame visus šešis Kijevo kotletus.
Kepimo būdai:
- Puode įkaitiname augalinį aliejų (jis turi apsemti visą kijevo kotletą) ir kepame kotletukus apie 13-15 minučių. Kepant šiuo būdu labai svarbu, kad aliejus nebūtų per karštas, nes viršus apdegs, o vidus bus neiškepęs. Tai galima patikrinti įmetant į puodą gabalėlį šviežios bulvės. Jeigu bulvė greitai neparuduos, o keps tolygiai, galite į puodą dėti kijevo kotletus.
- ...
Kitas receptas: kotletai su sūrio ir sviesto įdaru
Ingredientai:
- Vištienos faršas - 600 gramų
- Sviestas - 200 gramų
- Sūris - 200 gramų
- Malti džiūvesėliai - 7 valgomieji šaukštai
Gaminimas:
- Faršą pabarstykite druska ir pipirais, išmaišykite.
- Sutarkuokite sūrį. Susmulkinkite žalumynus.
- Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, sūrį ir žalumynus, įberkite druskos, išmaišykite.
- Dviem šaukštais formuokite kamuoliukus ir padėkite juos į šaldiklį 10 minučių, kad sustingtų ir gerai laikytų formą.
- Iš faršo formuokite paplotėlius, įdėkite į vidurį po kamuoliuką įdaro ir užlankstykite kraštus.
Negaliu nepaminėt ir to, kad „Gomelio“ kotletai su sūrio įdaru yra dar ir labai sotūs.