pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kalakutienos Troškinys su Moliūgu - Skanus ir Sveikas Receptas

Kalakutienos troškinys su moliūgu ir šokoladu


Sutikite, kalakutiena, moliūgas ir šokoladas viename patiekale skamba įdomiai, tačiau patikėkite, tai yra tikrų tikriausia skonio bomba! Jei turite moliūgą, kelis kitus išvardintus ingredientus ir šiek tiek maltos mėsos – privalote išbandyti šį patiekalą. Kalbant apie mėsą – galbūt atrodytų, kad šiame troškinyje tiktų kiauliena ar jautiena, tačiau primygtinai prašome išbandyti su malta kalakutiena. Ji čia labai dera su kitais ingredientais ir ypač su moliūgu bei šokoladu. Būtent šiam receptui pasirinkome kalakutų petukų mėsos faršą iš “Arvi kalakutai” asortimento, kuris šiam troškiniui buvo labai sultingas, švelnaus skonio ir visai nekaloringas. Žodžiu, tiesiog tobula vėlyva vakarienė! Beje, šis troškinys kitą dieną tampa dar skanesniu, tad iš karto gaminkite didesnį kiekį nei planuojate suvalgyti!

Kalakutienos troškinys su moliūgu ir šokoladuPasiruošimas15 minsKepimo trukmė1 hrAnt stalo per1 hr 15 mins

Tobulas kalakutienos troškinys. Nauji skoniai garantuoti.

Pamaitins : 4IngredientaiGamybos eiga

Pirmiausia pasiruošiame moliūgą. Jį nulupame, išpjauname sėklas ir supjaustome 1 cm dydžio kubeliais. Sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska, pipiriais ir dedame kepti į 220 laipsnių orkaitę 15 minučių.

Dideliame puode įkaitiname šlakelį alyvuogių aliejaus ir suberiame smulkintą svogūną, česnaką, žalią ir raudoną paprikas. Kepame ant vidutinės kaitros 10 minučių. Kuomet daržovės suminkštėja, suberiame kalakutienos faršą, pabarstome druska, pipirais ir pakepame dar 10 minučių, kol mėsa apskrunda.

Po to į tą patį puodą suverčiame konservuotus pomidorus, konservuotas pupeles, sultinio kubelį, 2 stiklines vandens ir visus prieskonius bei cukrų. Taip pat ištraukiame iš orkaitės moliūgo kubelius ir suverčiame į puodą. Kuomet troškinys užverda, sumažiname kaitrą ir paliekame troškintis bent 1 valandą. Įpusėjus virimui, naudodami bulvių grustuvę troškinį šiek tiek patriname, kad taptų tirštesnis.

Kalakutienos troskinys su moliugu

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “moliugu troskinys” rasta receptų 1000Sotusis moliūgų troškinys su faršu ir pupelėmisČilietiškas moliūgo troškinys su mėsa ir pupelėmis

Ingredientai

  • Malta kalakutiena: 400 g
  • Cukinija: 1 nedidelė
  • Paprika: 1 vnt.
  • Svogūnas: 1 vnt.
  • Pievagrybiai: 5 vnt.
  • Natūralus jogurtas: 250 g
  • Šviežios petražolės: pagal skonį
  • Druska, pipirai: pagal skonį
  • Augalinis aliejus: kepimui

1. Nedideliame kiekyje aliejaus įkaitintoje keptuvėje pakepinkite smulkintą svogūną, kol jis taps permatomas.

2. Įdėkite smulkintą papriką ir maltą kalakutieną. Kepkite, kol mėsa taps auksinės spalvos.

3. Pridėkite supjaustytus pievagrybius ir cukiniją. Troškinkite viską kartu, kol daržovės suminkštės, bet išliks traškios.

4. Išjunkite ugnį ir įmaišykite natūralų jogurtą bei prieskonius pagal skonį.

5. Patiekite su virtais ryžiais arba kitu mėgstamu garnyru.

6. Santrauka: Šis kalakutienos troškinys su daržovėmis, pievagrybiais ir jogurtu yra greitai paruošiamas, sveikas ir spalvingas patiekalas, puikiai tinkantis gardžiai vakarienei. Galite eksperimentuoti su ingredientų alternatyvomis ir prieskoniais, kad pritaikytumėte receptą pagal savo skonį. Visas patiekalas turi apie 1200 kcal, o viena porcija – apie 300 kcal.

Kalakutienos troskinys su moliugu

Troškiniui reikės:

500 g kalakutienos filė;

4 vnt. nedidelių morkų;

2 vnt. saliero stiebų;

1 vnt. cukinijos;

1 vnt. ekologiško sultinio kubelio;

šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus| apkepimui;

žiupsnelio druskos, pipirų, persilado prieskonių, česnako granulių, raudonėlio, ciberžolės

šviežių petražolių| Pateikimui.

Gaminimo eiga

  1. Kalakutieną supjaustome kubeliais. Porus smulkiai supjaustome.
  2. Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi pakepiname porus. Tuomet dedame kalakutieną ir apkepiname.
  3. Morkas, moliūgą, cukinijas, saliero stiebą nuplauname ir supjaustome kubeliais. Kopūstą nuplauname ir susmulkiname.
  4. Visas paruoštas daržoves bei mėsą dedame į troškintuvą, pilame verdantį vandenį, beriame druską ie dedame sultinio kubelį. Užvirus dedame prieskonius ir troškiname apie 20-30 min., pabaigoje dedame sviesto ir pateikdami šviežių smulkintų petražolių.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

RECEPTAI
  • Pusryčių patiekalai
  • Pietų patiekalai
  • Vakarienės patiekalai
  • Užkandžiai
  • Desertai
  • Sriubos
  • Salotos
  • Šventiniai patiekalai
RECEPTŲ ŽYMOS
Reklama
0 0 BalsavoPatiko? Įvertinkite!0 Komentarai(-ų) Įterpti atsiliepimaiŽiūrėti visus komentarus
REKOMENDUOJAME

Mitybos planas „SUBALANSUOTAS BALTYMINIS. 1700 kcal 3 ir 5 VALGYMAI“ +DOVANA – individuali online konsultacija su Raminta

El. knyga+video „50 SVEIKO MAISTO RECEPTŲ. Mitybos planas, patarimai ir video įrašai. BE GLITIMO, BE LAKTOZĖS, BE CUKRAUS“

Kalakutienos troškinys su džiovintomis slyvomis ir moliūgais

Šiame nuostabiame patiekale susitinka 4 geri dalykai: liesa mėsa, aromatingas moliūgas, saldžios džiovintos slyvos ir šildantys prieskoniai. Šis ketvertukas sukuria tokią skonio ir aromato harmoniją, kad jai neįmanoma atsispirti. Kartą pagaminę ir paragavę, gaminsite vėl, vėl ir vėl.

Ingredientai

1. Mėsą ir moliūgą supjaustykite stambiais kubeliais – kraštinė turi būti apie 3–4 cm. Svogūną ir česnakus supjaustykite kuo smulkiau.

2. Storadugniame puode įkaitinkite 2–3 šaukštus aliejaus ir trumpai apkepinkite mėsą. Išimkite ją ir atidėkite.

3. Sumažinkite ugnį ir sudėkite svogūną, kepkite, kol suminkštės ir įgaus auksinę spalvą. Sudėkite česnakus, druską ir prieskonius. Greitai išmaišykite, kol pasijus paprikos kvapas. Ilgai nekaitinkite, nes paprika taps karti!

4. Sudėkite mėsą, moliūgą, slyvas, medų ir užpilkite vandeniu. Atsargiai išmaišykite, padidinkite ugnį ir palaukite, kol užvirs. Paragaukite, ar užtenka prieskonių. Uždenkite dangčiu ir virkite ant labai mažos ugnies apie 1 val., kol mėsa taps visai minkšta (kartkartėmis patikrinkite, ar netrūksta vandens).

5. Dar geriau šį patiekalą troškinti orkaitėje, tokiu atveju moliūgą galima sudėlioti ant viršaus – jo gabalėliai mažiau suteš ir bus skanesni.

6. Valgykite su bulvių koše ar kuskusu.