Kruasanas Kcal – Maistinė Vertė
Kruasanai yra populiarus prancūziškas pyragėlis, pagamintas iš sluoksniuotos mielinės tešlos. Jų kaloringumas priklauso nuo recepto ir naudojamų ingredientų.
Pagrindiniai kruasanų ingredientai yra miltai, kiaušiniai, sviestas, cukrus ir mielės. Sviestas yra itin kaloringas, todėl kruasanai paprastai turi daug riebalų. Tačiau rinkoje galima rasti ir lengvesnių variantų su mažiau sviesto.
| Kruasano rūšis | Kalorijos 100 g |
|---|---|
| Klasikinis sviestinis kruasanas | apie 350-450 kcal |
| Sviestinis kruasanas su riešutų įdaru | apie 400-500 kcal |
| Sviestinis kruasanas su uogų įdaru | apie 350-400 kcal |
| Lengvas kruasanas su varškės įdaru | apie 300 kcal |
Kaip matome, klasikiniai sviestiniai kruasanai yra patys kaloringiausi. O saldūs kruasanai su uogų ar riešutų įdarais turi dar daugiau kalorijų. Tuo tarpu lengvesni varškės įdaru kruasanai turi apie 100 kcal mažiau.
Vidutiniškai vienas 48 gramų sviestinis kruasanas turi apie 200 kalorijų. Tad suvalgius visą tokį kruasaną gauname apie pusę rekomenduojamos paros normos kalorijų suaugusiam žmogui.
Nors kruasanai skanūs, jų vartojimą reikėtų riboti. Ypač jei siekiate kontroliuoti svorį ar mažinti riebalų suvartojimą. Geriausia rinktis lengvesnius kruasanų variantus su varškės, vaisių ar daržovių įdarais. O klasikinius sviestinius kruasanus valgyti proginiais atvejais.
- 58 peržiūrėjimai(-ų)
- 1 minutė skaitymo
- 41 peržiūrėjimas
- 1 minutė skaitymo
Produkto > Peržiūra
Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:
Angl. 37% | Balt. 10% | Rieb. 53%
Svorio proporcijos (%):
- Pagrind. Pagrindiniai elementai
- Vitaminai
- Mineralai
| Elementas: | Kiekis: |
| Kalorijos | kcal |
| Vanduo | * |
| Baltymai | g |
| Angliavandeniai | 5 g |
| Skaidulinės medžiagos | * |
| Cukrus, viso | 7.5 * |
| Cukrus, natūralus | 34.9 * |
| Polioliai | 16.8 * |
| Riebalai | 39.7 g |
| Sotieji riebalai | 43.8 * |
| Poli-nesotieji riebalai | * |
| Omega-3 riebalai | 20.8 * |
| Omega-6 riebalai | 43.1 * |
| Mono-nesotieji riebalai | 27.4 * |
| Cholesterolis | 1.6 * |
| Druska | 1.1 * |
* - elementų reikšmės rodomos tik registruotiems nariams.
Kruasanas su kumpiu
Kumpio kruasanas yra vienas mėgstamiausių skanėstų visame pasaulyje. Prancūzijoje, kurios simboliu tapo kruasanas, jis yra populiariausias kepinys po bagetės ir šokoladinių bandelių. Į kruasanų su kumpiu receptą labai dažnai dedama sūrio. Ir, žinoma, dažniausiai jie kepami ant sluoksniuotos tešlos. Pusryčiams paruošti nereikia daug laiko, galima naudoti paruoštą sluoksniuotą tešlą, kurios gausiai parduodama bet kuriame prekybos centre.
Gaminimo laikas60 min.Laikas virtuvėje40 min.Kalorijos329 kcal.Baltymai10 gRiebalai23 gAngliavandeniai23 gSunkumas: 3/5Reitingas: 3.6/5 (5 bal.)Kaip iš paruoštos tešlos iškočioti kruasanus? Pabarstykite stalo paviršių trupučiu miltų. Atsargiai iškočiokite tešlą ir, jei reikia, ją iškočiokite. Picos pjaustykle supjaustykite tešlą trikampėliais ir aptepkite garstyčiomis. Ant trikampėlių dėkite kumpio griežinėlius. Jei reikia, nuo kraštų nupjaukite kumpio perteklių. Pabarstykite tarkuotu sūriu. Suvyniokite ragelius nuo pagrindo iki viršaus. Dėkite ant kepimo skardos ir palikite šiek tiek pakilti maždaug 15 minučių.
Žingsnis 2
Kruasanams sviestu patepti reikia tik trynio, todėl atskirkite jį nuo baltymo.Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi, kad ji liktų švari ir tešlą būtų galima lengvai išimti. Dėkite kruasanus į iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę. Kepkite, kol taps auksinės spalvos, apie 20 minučių.
Pikantiškas kruasanų apkepas su kumpiu ir sūriu
Sapnuose dar Italija, o virtuvėj šiandien – Prancūzija. Kaip pridera prancūziškiems pusryčiams, prasideda jie nuo kruasanų. Šįkart jie sukrito į kepimo formą drauge su vytintu kumpiu, kamambero sūriu ir prieskoninėm žolelėm, o tada, užpilti kiaušinių, grietinėlės ir garstyčių plakiniu, per nepilną valandėlę orkaitėje pavirto nuostabiausiais pusryčiais. Tobulai tiktų lėtiems savaitgaliams ar kada tik sugalvosit. Skanesnio sugrįžimo į virtuvę po ilgų atostogų vargiai ar galėjau sugalvoti: paprasta, greita, laaabai skanu!
Už pusryčių idėją reiktų dėkoti „Lidl Lietuva“ – šią savaitę parduotuvėse vyksta teminė „Duc De Coeur“ savaitė, kviečianti skoniais keliauti į Prancūziją. Asortimente rasite ne tik prancūziškų sūrių ir kumpių, bet ir TOP produktus: varlių šlauneles, midijas, vynuogines įdarytas sraigės. Desertui – nuo macarons iki šokoladinių suflė, kiekvienam pagal skonį!
Bet pradedam nuo pusryčių, gerai? Dalinuosi receptu ir tikrai nuoširdžiai skatinu ne tik išsisaugoti, bet ir išbandyti! Sutariam, šypt?
