pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Desrelių tesloje receptas - Skanu ir lengva gaminti!

Ką dabar gaminame:

viskasvalentino dienaivalgome sveikiau!karšti patiekalaisriubosužkandžiaipyragai, kepiniaisalotos, mišrainėsCrostini su brie sūrio kremu ir aviečių uogieneTandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosĮdaryti pievagrybiai su krabų lazdelėmis ir sūriuKaramelinis tiramisu su juodaisiais serbentaisSotus vištienos, ryžių ir daržovių apkepasCitrininis tiramisu - gaivus ir be galo skanusSluoksniuotas maskarponės desertas su braškėmis ir šokoladuVištiena švelniame citrinų ir bazilikų padažeŠviežių kopūstų sriuba su pupelėmis

Dešrelės sluoksniuotoje tešloje

Tešlos gaminimas:
Persijokite miltus. Miltų viduryje padarykite įdubimą ir supilkite druską, vandenį ir ištirpintą atvėsintą sviestą. Imdami po truputi miltų iš kraštų užmaišykite tešlą. Išimkite tešlą iš dubens ir keletą kartų perminkykite. Suformuokite rutulį, jo viršuje peiliu įpjaukite kryžių. Įdėkite tešlą į riebalais pateptą dubenį, uždenkite riebalais patepta virtuvine plėvele ir padėkite į šaldytuvą, kad pastovėtų 30 minučių.

Įdėkite sviestą tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir kočėlu išmuškite iki 1cm storio (jei reikia, rankomis formuokite sviesto kraštus, kad gautųsi stačiakampis. Padėkite sviestą į šaldytuvą, kol paruošite tešlą).

Išimkite tešlą iš dubens ir padėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Kiek atlenkite kiekvieną tešlos kampą ir kočėlu iškočiokite, kol turėsite kažką panašaus į keturlapį dobilą (tešlos vidurys turėtų būti kiek storesnis nei kraštai). Kočiojant tešlą karts nuo karto tešlą pakelkite ir pabarstykite jos apačią miltais, kad tešla neliptų prie paviršiaus.

Į tešlos centrą dėkite išmuštą sviestą. Užlankstykite tešlos kraštus, kad visiškai paslėptų sviestą, apverskite tešlą ir iškočiokite pailgą, maždaug 7-8mm storio stačiakampį (jei reikia, galite kiek patempti kraštus, kad susidarytų taisyklinga forma).

Laikas pradėti lankstyti tešlą, kad susiformuotų sluoksniai (juk ji neveltui vadinama „sluoksniuota“!).
Iškočiotą ilgą tešlos stačiakampį pasidėkite ant stalo. Lenkite vieną tešlos kraštą iki vidurio, ir kitą (priešingą tešlos) kraštą iki vidurio. Ir po to sulenkite kaip "užverstumėte knygą". Gaunasi 4 sluoksniai. Suvyniokite tešlą į virtuvinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą bent jau 30 minučių.

Ištraukite atvėsusią tešlą iš šaldytuvo ir pasidėkite prieš save taip, kad perlenktas kraštas būtų jūsų kairėje, o “atviras” tešlos kraštas dešinėje. Iškočiokite tešlą į pailgą, maždaug 7-8mm storumo stačiakampį ir vėl sulankstykite. Įspauskite tešlą du kart, suvyniokite į virtuvinę plėvelę ir vėl padėkite į šaldytuvą 30 minučių. Visą šį procesą pakartokite dar vieną kartą.

Po to tešlą jau galite kočioti ir pjaustyti norimo dydžio gabaliukais.
Dešreles susukite į tešlą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 15-20 minučių.

Skanutėlės dešrelės tešloje "Kaip mokykloje"

Grietinę sumaišyti su aliejumi, druska ir kiaušinio tryniu. Supilti mieles, išmaišyti. Galiausiai suberti miltus ir užminkyti tešlą, o iš jos iškočioti lakštą.

Apvyniotas dešrelės dėti ant riebalais išteptos skardos, viršų patepti likusiu baltymu ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje, kol gražiai apskrus. Galima patiekti su majonezo ar pomidorų padažu.

Skaityti komentarusSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Belgiški vafliai - purūs, minkštučiai, tiesiog sutirpstantys burnoje!Minkšti skanūs vafliaiTinginys su kondensuotu pienuVarškės spurgosKomentarai (6)AtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Agnė K.2024-09-16 11:13

Aš dariau su 7gr sausų mielių, pakeliai su tokiu kiekiu, nesinorejo atidaryt kito dėl 3gr. Užteko tobulai.
Man neužteko skysčio, tešla buvo labai kieta tad minkydama po truputį ipyliau truputį vandens. Tik tiek,kol tešla pasidarė minkšta, nebelipo prie dubens, tai būtų apie 70-100ml. Tuomet leidau tešlai truputį pakilti - šiltoje vietoje 15min. Šio tešlos kiekio užteko 16 mažų dešrelių apvynioti (viena dešrelė - 25gr. ) .
Tešla dar pakilo kepdama,iškepė minkšta, skani. Rekomenduoja. Issisaugosiu receptą, vaikų šventėse bus hitas ATSAKYTI

Emilija2023-06-02 20:05

Kepiau pagal recepta nors man ir 12 metų be tėvų pagalbos viskas žiauriai skaniai pavyko super ATSAKYTI