pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Didelis Jautienos Kepsnys - Kaip Išsirinkti, Paruošti ir Patiekti

Didelis jautienos kepsnys

Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!Varškės patiekalaiLengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėjePatiekalai iš vištienos ir paukštienosSkanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkamsNaudingi patarimai jūsų virtuvėjeKalafiorų salotos su sojos padažuDaržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptaiSaulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidoraisMakaronų ir picos patiekalų receptaiVeganiški "sūrio" pyragėliai ValentinuiDesertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiPupelių ir baklažanų troškinys be glitimoDaržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Ingredientai

  • jautienos filė (vidinė išpjova)
  • svogūnai
  • fermentinis sūris
  • majonezas
  • pipirai: šiek tiek

1. Pradžioje jautienos filė supjaustome ne storesniais kaip vieno centimetro gabaliukais.

2. Tada kiekvieną gabaliuką lengvai pamušame tam skirtu plaktuku.

3. Išmuštus gabaliukus dedame vieną šalia kito į kepimo skardą. Jeigu jūsų valgytojų būrys didelis, naudojame orkaitėje esančią gilesnę kepimo skardą.

4. Ant kiekvieno mėsos gabaliuko užberiame vos vos pipirų, dedame plonais žiedeliais supjaustytus ir išsklaidytus svogūnus (jų neturi būti daug).

5. Ant svogūnų uždedame šiek tiek majonezo, stengdamiesi jį kažkiek paskleisti, o ant jo - užberiame truputį sutarkuoto sūrio. Visi šie 3 dalykai turi lengvai uždengti mėsą.

6. Jeigu dar tilps, į kepimo skardą sudedame į keturias dalis pjaustytas bulves (jas apiberiame druska).

7. Į kepimo skardą įpilame šiek tiek vandens, kad jis tik nedideliu sluoksneliu pasklistų skardoje ir kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje kol apkeps sūris.

8. Patiekite su keptomis bulvėmis ir tarkuotomis morkų salotomis su majonezu bei pagardintomis šiek tiek smulkintu poru, bei petražolėmis. Taip pat tokį kepsnį galima patiekti su raugintomis arba marinuotomis daržovėmis. Skanaus!

Jautienos sprandinės kepsnys

Gaminimo režimas Įjunkite, kad menimo metu jūsų ekranas neužtamsėtų.Receptas: Pagrindiniai patiekalaiŽymos: daržovės, jautiena, jautienos sprandine, kepsnys, mėsa

Mėsą nuplaukite ir gerai nusausinkite rankšluostiniu popieriumi, apriškite konditeriniu siūlu, tikrai nereikia stengtis to daryti tobulai, tiesiog, suformuokite vientisą gabalą. Aprišimas reikalingas, kad mėsa kepimo metu išlaikytų kesnio formą. Kepant be aprišimo skonis nenukentės, tik išvaizda, nes mėsa, griečiausiai, suskils į kelis gabalus. Mėsą gerai įtrinkite druska ir pipirais.

Pasiruoškite visas daržoves, bulves galite susipjaustyti ir vėliau, bet jeigu norite viską vienu metu, tuomet palikite jas dubenyje su šaltu vandeniu, kad nepajuoduotų, kol jų prireiks.

Įkaitinkite orkaitę iki 150'C.

Į puodą, kuriame kepsite, įpilkite aliejų ir įkaitinkite ant labai aukštos ugnies. Puodas turi būti su dangčiu ir geriau storasienis, sunkus, storu dugnu. Mėsą dėkite į įkaitintą aliejų ir stipriai apkepkite iš visų pusių, iki tamsaus rudumo. Tai turėtų užtrukti apie 7 minutes, tuomet atidėkite ant lėkštės.

Sumažinkite ugnį iki vidutinės aukštos. Į tą patį puodą suberkite svogūnus, česnakus ir apkepkite iki auksinės spalvos. Tuomet sudėkite morkas, salierus, džiovintus prieskonius ir pamaišydami kepkite dar kelias minutes. Supilkite vyną, virkite, kol skysčio liks dvigubai mažiau.

Miltus suberkite į puodelį ir užpilkite anksčiau pasiruoštu jautienos sultiniu (apie 150-200ml.), išmaišykite iki daugiau mažiau vientisos konsistencijos. Sultinį pilkite po truputį, nuolat maišydami, taip išvengsite miltų gumuliukų.

Į puodą su apkeptom daržovėm atgal įdėkite mėsą kartu supildami ir visas lėkštėje išsiskyrusias sultis. Supilkite sultinį, miltų mišinį ir viską užvirkite, mėsa turi būti beveik visa panirusi sultinyje, taigi jeigu reikia, išstumdykite daržoves į šonus. Šiame etape bulvių dėti nereikia! Dabar uždenkite puodą dangčiu ir šaukite į orkaitę. Jeigu Jūsų dangtis nėra sandarus, ant puodo patieskite kepimo popierių (didesnį gabalą nei paties puodo skersmuo) ir tik tuomet uždenkite dangčiu.

Šventinis sausai brandintos jautienos kepsnys su vyno ir svogūnų glazūra

Jautienos kepsnys / Shutterstock nuotr.

„Šis kepsnys – puikus pasirinkimas šventiniam stalui, nes išsiskiria sodriu skoniu ir elegantiška išvaizda. Norėdami išskirtinio skonio, galite įtrinti jautieną trumų aliejumi. Jei turite laiko, jautieną galite marinuoti iš anksto – rozmarino, česnako ir alyvuogių aliejaus mišinyje 12–24 valandas šaldytuve“, – pataria „Norfos“ vyr. mėsininkas Dainius Bartošius.

Taip pat skaitykite

Žuvies patiekalai Adventui ir šventėms: lengvi, gardūs ir sveiki receptai

Skaniausias pasaulyje varškės pyragas, kuris dings greičiau, nei spėsite paragauti

Daržovių meniu visai savaitei – nuo kasdieninių iki gurmaniškų savaitgalio patiekalų

Ingredientai:

Vyno ir svogūnų glazūrai:

  • 2 vidutinio dydžio raudonieji svogūnai (plonai supjaustyti)
  • 1 stiklinė sauso raudono vyno,
  • 2 valg.š. balzaminio acto,
  • 1 valg.š. cukraus,
  • 1 valg.š. sviesto,
  • Žiupsnelio druskos ir pipirų.

Paruošimas:

Pirkėjai įvertino sausai brandintą jautieną

„Norfos“ parduotuvėse parduodama Lietuvos ūkininkų užauginta mėsinių veislių galvijų – limuzinų, angusų, šarolių, sementalių mėsa. Šios jautienos geriausios dalys – išpjova, nugarinė ir antrekotas sausai brandinama parduotuvėse įrengtose sauso brandinimo spintose, kuriuose mėsa laikoma 21 dieną. Per šį laikotarpį mėsa netenka 30 proc. svorio, todėl suintensyvėja skonis, jis tampa labiau koncentruotas.

„Norfos“ mėsininkas Dainius Bartošius

„Vykstanti fermentacija suardo baltymus, tarpraumeninį audinį, suteikia jautienai subtilų skonį ir suminkština mėsą“, – sako D.Bartošius.

„Rivonos“ mėsos ceche jautiena brandinama šlapiu būdu – vakuuminėse pakuotėse 8 dienas, be sąlyčio su oru. Taip ruošiama jautiena iš nugarinės, antrekoto, sprandinės ir mentės. Subrandinta jautiena iš karto pristatoma į „Norfos“ parduotuves. Iš tokios mėsos lengviau pagaminti minkštus ir sultingus jautienos kepsnius bei kitus patiekalus. Per mėnesį parduodama apie 1000 kg brandintos jautienos, o vasaros sezonu – dar daugiau.

Pirkėjai įvertino brandintą jautieną ir ši mėsa tapo kasdieniniu pasirinkimu.