pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip kepti dešreles orkaitėje: patarimai ir receptai

Kaip ir dauguma vaikų, daugelis mėgsta dešras ir dešreles. Deja, parduotuvėse ne visada pavyksta rasti kokybiškų ir saugių produktų, todėl verta pabandyti jas pasigaminti patiems.

Naminės dešrelės orkaitėje

Parduotuvėse pirktos dešrelės jau seniai nebėra skanios, nes naudojamos žaliavos yra neefektyvios, dauguma gamintojų skonį prideda cheminiais priedais. Tačiau naminės dešrelės, pagamintos pagal teisingą receptą, akimirksniu iškepa įprastoje orkaitėje. Šioje dešrelyje bus tik 100 % mėsos.

Ingredientai:

  • 1 kilogramas mėsos (imkite bet kokią pagal savo skonį)
  • 12 gramų nitrito druskos ir įprastos druskos
  • gramas juodųjų pipirų
  • gramas česnako
  • pusė gramo kardamono
  • gramas prieskonių mišinio

Gaminimas:

  1. Mėsą supjaustykite dideliais gabalais giliame dubenyje ir pabarstykite nitrito ir įprastos druskos mišiniu.
  2. Viską gerai išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą parai.
  3. Tada išimkite mėsą ir trečdalį supjaustykite plonomis juostelėmis, o du trečdalius - maždaug pusantro centimetro kubeliais.
  4. Mėsą perkelkite į švarų dubenį ir pabarstykite prieskoniais - čia receptas leidžia eksperimentuoti, sutelkite dėmesį į savo skonį.
  5. Viską minkykite bent 15 minučių.
  6. Uždenkite dubenį plėvele ir vėl padėkite į šaldytuvą parai, kad prieskoniai gerai įsigertų.
  7. Gautą mišinį sandariai sukiškite į dešros apvalkalą. Vietoj to galite naudoti įprastą kepimo maišelį.
  8. Sandariai įdarytas dešreles palikite 3 valandas pastovėti ant stalo kambario temperatūroje.
  9. Kepame juos orkaitėje 2 valandoms 50 laipsnių temperatūroje. Tada padidiname kaitrą iki 80 laipsnių ir kepame, kol temperatūra viduje pakils iki 71 laipsnio, čia mums padės paprasčiausias virtuvinis termometras.
  10. Paruoštą dešrą 15 minučių padėkite į ledinį vandenį, kad ji stabilizuotųsi, ir nedelsdami patiekite.

Šios paprastos dešrelės gali būti kepamos keptuvėje ir orkaitėje. Norint, kad patiekalas būtų sveikesnis, dešreles geriau kepti orkaitėje.

Paimkite kepimo skardą ir įtieskite kepimo popierių. Suformuokite dešreles konditeriniu maišeliu arba rankomis. Sudėkite į kepimo skardą ir pašaukite į orkaitę 25-30 minučių. Arba naudodami foliją, kiekvieną dešrelę suvyniokite į atskirą gabalėlį. Prieš tai sutepkite foliją augaliniu aliejumi, kad iškepusios dešrelės nepriliptų. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių, tada pašaukite ten kepimo skardą su dešrelėmis ir kepkite apie 40 minučių.

Dešrelės gali būti ne tik kiaulienos. Vištienos dešrelės yra tokios pat skanios.

Naminės dešrelės orkaitėje su bulvėmis

Ingredientai:

  • Naminių nevirtų dešrelių
  • Bulvių
  • Prieskonių bulvėms
  • Alyvuogių aliejaus
  • Šviežių daržovių

Gaminimas:

  1. Bulves nuskutame ir supjaustome ketvirčiais. Apverdame apie 5 min.
  2. Pasidarome prieskonių mišinį iš alyvuogių aliejaus, druskos, česnako, žolelių mišinio, kurkumos ir kmynų. Šiame mišinyje apvoliojame apvirtas bulves.
  3. Dešras dedame į kepimo indą, subadome ir ant viršaus išdėliojame bulvių skilteles.
  4. Palaistome alyvuogių aliejumi ir dedame į 180 C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 1 val. Kepimo metu vis palaistome susidariusiomis sultimis. Kepame kol gražiai apskrus.
  5. Salotos iš pekino kopūsto, morkos, agurko, krapų. Galite daryti su aliejumi arba trupučiu majonezo.

Kepimo temperatūra ir laikas

Kepant dešreles, pirmiausia būtina atkreipti dėmesį į jų kaitrą: šiems gaminiams nepatinka didelė liepsna, todėl skrudinant jas aukštoje temperatūroje, rizikuojate, kad dešrelės sutrūkinės, vidus bus neiškepęs, o išorė - apdegusi.

Storas dešreles ruoškite 130 laipsnių temperatūroje, apie 20 minučių. Plonas dešreles reikėtų kepti kiek trumpiau. Jei kepate ant laužo ar šašlykinėje, pirmiausia išdeginkite anglis ar malkas, sustumkite jas į šonus, o dešreles dėkite per patį vidurį, kur nėra žarijų. Tokiu būdu keptas skanėstas išliks minkštas, nesudegęs, sultingesnis ir švelniai apskrudęs.

Dešrelių kepimas ant grilio ir laužo

Išvykos į gamtą retai apsieina be dešrelių. Jas galime kepti virš žarijų, užvėrę ant metalinių ar vietoje išdrožtų medinių iešmų, ant grotelių ir pan. Grilyje ar ant laužo galima kepti ir veganiškas bei vegetariškas dešreles, tiesa, tai taip pat reikėtų daryti ant netiesioginės kaitros.

Žarijose keptos dešrelės su ajerais

Prisiskyniau ajerų lapų, jais apvyniojau dešreles, padėjau ant žarijų ir varčiau. Lapai apsvilo, dešrelės gerai sušilo, atrodo, nuo ajerų įgavo papildomą malonų skonį. Dešreles, duoną, agurką ir pomidorą supjausčiau gabaliukais ir suvėriau ant nužievintos lazdyno šakelės. Buvo labai skanu.

Kaip nustatyti, ar dešrelės iškepusios?

Norint įsitikinti, ar dešrelės iškepusios, tai galima daryti laiko patikrintu būdu - prapjaunant dešrelę. Tačiau Vylius naudoja modernesnį metodą - tam pasitelkia piknikuose itin praverčiantį įrankį - momentinį termometrą.

Į dešrelę įsmeigus šį prietaisą, iškart matysite tikslią jos vidinę temperatūrą. Tai parodys, ar ją dar reikia kepti, ar dešrelė jau iškepusi. Termometrą stengiuosi naudoti kepant bet kokį mėsos patiekalą - tokiu būdu išvengiu neiškepimo ar perkepimo.

Patarimai ir gudrybės

  • Jei neturite grilio keptuvės, galite naudoti bet kokią žemą keptuvę, kurioje mėgstate kepti mėsą.
  • Kepimo metu vis palaistykite dešreles susidariusiomis sultimis.
  • Prieš perkant dešreles, visada reikėtų skaityti jų sudėtį, rinktis gaminį, kuriame kuo mažiau nepažįstamų ingredientų ar konservantų.

Receptai su keptomis dešrelėmis

Grilio dešrelės su keptomis paprikomis ir svogūnais

Reikės:

  • 1 kg „Rivonos“ marinuotų kepamųjų dešrelių laukinio česnako marinate
  • 1 vnt. raudonos paprikos
  • 1 vnt. žalios paprikos
  • 1 vnt. geltonos paprikos
  • 1 vnt. baltojo svogūno
  • 1 vnt. violetinio svogūno
  • 1 valg.šaukšt. aliejaus
  • Druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite grilį.
  2. Perpjaukite pusiau paprikas ir svogūnus, sudėkite ant grotelių. Apšlakstykite aliejumi ir apkepkite iš abiejų pusių, kol suminkštės. Svogūnus kepkite, kol karamelizuosis.
  3. Apkepkite dešreles keletą minučių iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  4. Apskrudusią paprikų odelę nulupkite, kartu su svogūnais patiekite šalia iškeptų dešrelių.

Dešrelės ant iešmo su paprikomis

Reikės:

  • 1 kg „Rivonos“ kepamųjų vištienos dešrelių „Šeimos“
  • 2 vnt. geltonos paprikos
  • 2 vnt. raudonos paprikos
  • ¼ puodelio aliejaus ir acto

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite grilį.
  2. Dešreles supjaustykite vieno kąsnio gabaliukais.
  3. Paprikas supjaustykite kvadratiniais gabaliukais.
  4. Apšlakstykite aliejaus ir acto marinatu.
  5. Suverkite ant iešmo paeiliui kaitaliodami dešreles ir paprikas.
  6. Kepkite keliolika minučių, kol dešrelės ir paprikos gražiai apskrus.

Greitai pagaminamas naminis dešrainis

Reikės:

  • 4 vnt. „Rivonos“ marinuotų kepamųjų vištienos dešrelės klevų BBQ marinate
  • ½ vnt, svogūno
  • 2 vnt. paprikos
  • 4 vnt. pailgų bandelių
  • ¼ puodelio majonezo
  • 4 valg.šaukšt. mėgstamų pomidorų padažo

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite grilį.
  2. Bandeles įpjaukite išilgai, išskleiskite ir sudėkite ant grotelių apkepti.
  3. Apkepkite dešreles.
  4. Į bandelės vidų įdėkite dešrelę, sudėkite juostelėmis supjaustytų paprikų ir svogūno griežinėlių.
  5. Pagardinkite majonezu ir pomidorų padažu.

Grilio dešrelės su kremišku krapų padažu

Reikės:

  • 1 kg „Rivonos“ marinuotų kepamųjų dešrelių vištienos pffeferico marinate
  • 0,5 kg mėgstamų daržovių

Padažui:

  • 3 valg.šaukšt. aliejaus
  • 1/3 puodelio majonezo
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 pundelio šviežių krapų
  • 1 arbat. šaukšt. citrinos sulčių
  • 1/3 puodelio tarkuoto kietojo sūrio
  • Druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite grilį.
  2. Sudėkite ant grotelių kepti dešreles.
  3. Supjaukite daržoves.
  4. Paruoškite padažą - krapus susmulkinkite ir sumaišykite visus ingredientus.
  5. Padažą užpilkite ant daržovių.
  6. Iškeptas dešreles patiekite su daržovių salotomis.

Troškintos dešrelės su raugintais kopūstais

Reikės:

  • 1 kg „Norfos“ sveriamos mėsos skyriaus šviežių kaimiškų dešrelių
  • 0,8 kg raugintų kopūstų
  • 1 vnt. svogūno
  • 1 vnt. morkos
  • 1 arbat. šaukšt. kmynų
  • 1 puodelio pomidorų padažo

Gaminimas:

  1. Šviežias dešreles virkite 0,5 val. Nupilkite vandenį, nusausinkite ir trumpai pakepkite dešreles iš visų pusių.
  2. Pakepkite susmulkintą svogūną ir sutarkuotą morką.
  3. Dešreles sudėkite į indą su kopūstais, daržovėmis, pagardinkite pomidorų padažu, kmynais, įpilkite 0,5 puodelio vandens.
  4. Troškinkite apie 40 min., kol kopūstai suminkštės.