pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Sriuba su vištienos blauzdelėmis: receptas, kaip pagaminti skanią ir sočią sriubą

Kai reikia greitai paruošti vakarienę visai šeimai, sriuba su bulvėmis ir vištienos blauzdelėmis bus kaip tik. Ji būna soti, aromatinga ir sotaus skonio. Vištienos blauzdelėse gausu baltymų, aminorūgščių, geležies ir magnio.

Vištienos sriuba su blauzdelėmis: ingredientai ir gaminimo eiga

Šiandien pavyko pasigaminti tikrai skanią ir nebrangią vakarienę - sriubą su vištienos blauzdelėmis ir žemaitiškais blyneliais, kurie primena vaikystės skonį. Receptas paprastas, bet skanus - puikus pasirinkimas šeimos pietums.

Reikalingi produktai sultiniui:

  • 3 (1 kg) vištienos ketvirčių;
  • 1/2 morkos;
  • 1/2 saliero koto;
  • 1 svogūnas;
  • 3 česnakų skiltelės;
  • 3-4 kvapiųjų pipirų;
  • 2-3 lauro lapų;
  • 3 valg. š. petražolių;
  • jūros druskos;
  • 8-9 st. vandens.

Reikalingi produktai sriubai:

  • 3 bulvės, supjaustytos kubeliais;
  • 2 vid. dydžio morkos, smulkiai supjaustytos;
  • 1 saliero kotas, smulkiai supjaustytas;
  • 3/4 st. ryžių;
  • 1 arbat. š. sviesto;
  • jūros druskos, juodųjų pipirų;
  • 2 valg. š. petražolių, smulkiai supjaustytų.

Kaip gaminti vištienos sriubą:

  1. Vištienos ketvirčius sudėti į didelį puodą, užpilti vandeniu. Kai vanduo pradeda virti, jį išpilti ir vėl užpilti apie 8-9 st. vandens (kad apsemtų vištieną).
  2. Sudėti visus sultinio ingredientus. Užkaisti vandenį, tada sumažinti temperatūrą iki minimalios ir virti apie 1 val. 40 min.
  3. Išimti vištieną, atvėsinti. Pašalinti odą, kaulus. Nuimti mėsą nuo kaulų šakute ar rankomis. Ją atidėti į šalį.
  4. Sultinį perkošti per sietelį į švarų puodą. Sudėti visus sriubos ingredientus. Užkaisti sultinį, tada sumažinti iki minimalios kaitros ir virti apie 15 min.

Iš pradžių išsiviriau sultinį, o tada gaminau sriubą. Sultinio dalį irgi galima pasilikti kitoms sriuboms, troškiniams. Šią sriubą viriau ant pačios mažiausios temperatūros. Ji vos virė. Tokiu būdu vištienos sultinys tapo prisotintas ir naudingų medžiagų, ir puikaus aromato. Vištiena dar nebuvo pervirusi, o krito nuo kaulo, buvo minkšta ir sultinga.

Greitas receptas: sriuba su vištienos blauzdelėmis

Šis receptas skirtas greitai vakarienei, naudojant vištienos blauzdeles ir paprastus ingredientus.

Ingredientai:

  • 3 vnt Vištienos blauzdelės - Išvirta ir smulkinta mėsa
  • 1 litras Vanduo - Sriubos pagrindui
  • 1 vnt Morka - Smulkinta, kepinta ant sviesto
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkintas, kepintas ant sviesto
  • 100 g Ryžiai - Virti sriuboje
  • 2 vnt Kiaušiniai - Išplakti su citrinos sultimis
  • 1 vnt Citrina - Citrinos sultys išplakimui su kiaušiniais
  • Pagal skonį Pipirai ir lauro lapai - Prieskoniai virimui

Gaminimo eiga:

  1. Išvirkite vištienos blauzdeles su vandeniu, pipirais, lauro lapais, morkomis ir svogūnais. Nukosėkite buljoną, daržoves išmeskite.
  2. Išmėsinokite vištienos blauzdeles, mėsą susmulkinkite.
  3. Į buljoną sudėkite ryžius ir virkite, kol ryžiai bus beveik išvirę.
  4. Įdėkite susmulkintą vištienos mėsą ir keptus ant sviesto svogūnus bei morkas į sriubą. Virkite dar keletą minučių.
  5. Nukelkite sriubą nuo ugnies. Išplakite kiaušinius su citrinos sultimis, pilkite po truputį karšto buljono, maišant. Tada kiaušinio masę lėtai pilkite į sriubą, maišydami.

Žemaičių blyneliai prie sriubos

Žemaičių blyneliai puikiai tinka kaip užkandis ar pagrindinis patiekalas, ypatingai kai norite sužadinti prisiminimus apie vaikystės skonius.

Ingredientai:

  • 1 vnt Vištienos blauzdelė - Išvirta ir smulkinta mėsa
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkintas, kepintas ant sviesto
  • 1 vnt Morka - Smulkinta, kepinta ant sviesto
  • 300 g Bulvių košė - Likusi nuo kito patiekalo, pvz.

Gaminimo eiga:

  1. Paruoškite žemaičių blynelius: keptuvėje ant sviesto pakepinkite svogūną ir morką.
  2. Sumaišykite su smulkinta vištiena.
  3. Į bulvių košę įmuškite kiaušinį, įberkite miltų ir formuokite blynelius.

Raugintų kopūstų sriuba su vištienos blauzdelėmis

Labai gardi ir soti raugintų kopūstų sriuba su vištos blauzdelėmis. Po visų, ypatingai gardžių vaišių svečiuose, šiandien pietums užsinorėjome dubenėlio tirštos sriubos. Šaldytuve turėjau keletą vištos blauzdelių, iš kurių išviriau naminį sultinį sriubai. Virtas vištos blauzdeles nukaulinau ir sudėjau į sriubą, nes šeimynai patinka jei sriuboje yra mėsos gabalėlių.

Ingredientai:

  • 400g vištos blauzdelių
  • 2000ml vandens
  • Prieskoninių daržovių mišinys
  • Žiupsnelis druskos
  • Kelios česnako skiltelės
  • Rauginti kopūstai
  • Smulkinti žalumynai
  • Kvapiojo pipiro žirneliai

Gaminimo eiga:

  1. Vištos blauzdeles nuplauname, dedame į puodą, beriame prieskoninių daržovių mišinio, žiupsnelį druskos, įdedame kelias česnako skilteles, užpilame šaltu vandeniu.
  2. Puodą uždengę dangčiu verdame ant silpnos ugnies nuo užvirimo pradžios apie vieną valandą.
  3. Dedame raugintus kopūstus, beriame smulkintus žalumynus, kvapiojo pipiro žirnelius ir keletą minučių paverdame, maždaug tiek kol kopūstai suminkštės.

Patarimai ir gudrybės

  • Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais, morkas sutarkuokite stambia tarka.
  • Vištienos blauzdelę virkite apie 20 minučių.
  • Bulves supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į blauzdelę.
  • Tada į puodą sudėkite pakepintus svogūnus ir morkas, įberkite druskos, pipirų, pagardinkite prieskoniais ir išmaišykite.
  • Likus 5 minutėms iki sriubos ruošimo, dubenėlyje įmuškite kiaušinius ir maišydami supilkite į sriubos puodą.

Egzotiška sriuba su vištienos blauzdelėmis

Tai egzotiškas sriubos receptas, kuris nustebins savo skonių įvairove.

Ingredientai:

  • Vištų blauzdelės
  • Aliejus
  • Cinamonas
  • Malta kalendra
  • Kardamonas
  • Aitrioji paprika
  • Druska
  • Paprikos
  • Svogūnai
  • Česnako skiltelės
  • Daržovių sultinys
  • Pupelės
  • Kukurūzai
  • Tarkuotas šokoladas
  • Porai

Gaminimo eiga:

  1. Aliejų išmaišykite su cinamonu, malta kalendra, kardamonu, aitriąja paprika ir druska. Mišiniu įtrinkite nuplautas ir nusausintas vištų blauzdeles.
  2. Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite dideliais gabalėliais. Svogūnus supjaustykite į keturias dalis. Česnako skilteles nulupkite ir susmulkinkite.
  3. Supilkite daržovių sultinį ir ant silpnos ugnies virkite 40 minučių. Iki virimo pabaigos likus 10 minučių suberkite sietelyje nuvarvintas pupeles, kukurūzus, tarkuotą šokoladą, smulkintą česnaką ir atsargiai išmaišykite.
  4. Porus supjaustykite žiedais, sudėkite į verdant sūdytą vandenį ir virkite 6 minutes. Nuvarvinkite sietelyje, perliekite šaltu vandeniu, sukrėskite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir truputį apkepkite.