Jautiena - antroji pagal populiarumą raudonoji mėsa Lietuvoje, nusileidžianti tik kiaulienai. Vienas svarbiausių faktorių, norint tinkamai paruošti jautieną, yra gaminimo laikas. Gaminant jautienos patiekalus labai svarbu atskleisti geriausias mėsos savybes, todėl stenkitės jos neperkepti. Be to, teisingai pasirinkite prieskonius. Pavyzdžiui, kepsniams užtenka žiupsnelio pipirų ir jūros druskos. Juos iškepus dar galite pagardinti sviestu. O įvairiausių jautienos troškinių ar kukulių nepamirškite praturtinti ir šviežiomis žolelėmis, tokiomis kaip laiškiniai česnakai, bazilikai, kalendra ar petražolės.
Jautienos Dalių Gidas
Anot eksperto, susiruošus gaminti bet kokį jautienos patiekalą, svarbu žinoti, kokią jos dalį pasirinkti. Pavyzdžiui, išpjova ir nugarinė labiausiai tinka kepsniams ir didkepsniams, kietesnė priekinės dalies mėsa - troškiniams, marinavimui ir malimui. Štai mėsos gidas, kuriuo vadovaujantis mėgstamiems patiekalams lengviau pasirinkti tinkamą jautienos skerdienos dalį:
- Mentė - sprandas, pečiai ir viršutinė šonkaulių dalis. Mentė tradiciškai naudojama kepsniams ar maltiniams. Priklausomai nuo pjovimo būdo, iš šios jautienos dalies galima gaminti kotletus, o iš mažų mentės gabalėlių - jautienos troškinius. Mentė įprastai turi būti apdorojama ilgiau, todėl yra tinkama sriuboms ar troškiniams. Pakepinta riebaluose, jautienos mentė paskleidžia itin malonų aromatą ir suminkštėja.
- Šonkauliukai. Skaniausia jautienos šonkauliukus ruošti orkaitėje arba ant grotelių. Čia jums prireiks kantrybės, nes ši mėsa gardžiausia kepant lėtai. Lėtai kepama mėsa neišleis sulčių, todėl ji taps itin minkšta. O geras marinatas patiekalui suteiks nepakartojamą skonį.
- Papilvė ir šoninė. Šios jautienos dalys gana retai vartojamos, tačiau jos puikiai tinka išraiškingo skonio sriuboms. Papilvė taip pat naudojama sultingiems maltiniams bei kepsniams. Ši mėsa pasižymi ypač sultinga tekstūra ir aromatu.
- Antrekotas ir nugarinė. Šios jautienos dalys būna riebesnės ar liesesnės. Jos puikiai tinka skrudinimui keptuvėje, kepti ant grotelių ar iešmo, taip pat šias jautienos dalis galima malti ir gaminti mėsainius. Supjaustyta mažesniais gabalėliais, ši mėsa puikiais tiks aliejuje keptiems patiekalams, o su padažu - legendiniam befstrogenui.
- Krūtininė. Ši jautienos dalis parduodama be kaulo. Kadangi tai liesa mėsa, ją tenka gaminti ilgiau. Krūtininė itin skani įsukta folijoje ir kepta ant grotelių, tačiau taip pat jos aromatas atsiskleidžia kepant keptuvėje arba orkaitėje. Prieš kepant keptuvėje ar orkaitėje, šią mėsą rekomenduojama apvirti, kad užsivertų poros ir mėsa neišskirtų savo riebalų. Taip pat rekomenduojama gaminimo metu uždengti puodą ar keptuvę, kad mėsa troškintųsi savo sultyse.
- Kulninė. Šią jautienos dalį reikia gaminti gana ilgai, tačiau ji puikiai tinka gardiesiems „osso buco“ pjausniams. Kartais mėsoje esantis kaulas pašalinamas, tačiau rekomenduojame jo neišimti, nes kaulų sultys mėsai suteiks ypatingo skonio bei tirštumo padažui. Kulninę galite kepti orkaitėje arba uždengtame inde, tik verta atminti, jog tai užtruks.
- Jautienos kumpis. Ši jautienos dalis puikiai tinka kepsniams, kepamiems keptuvėje, orkaitėje, ant grotelių ar troškinamiems padaže. Kadangi ši mėsa yra minkšta, pavyzdžiui, tokia kumpio dalis kaip romšteksas ji tinka greitam kepimui aukštoje temperatūroje. Stambesnis gabalėlis puikiai išsitroškins ir su prieskonių padažu.
Jautienos Gabaliukų Receptas su Svogūnais ir Garstyčiomis
Ingridientai:
- 500 g jautienos
- Druskos
- Pipirų
- ½ šaukštelio garstyčių
- 30 g riebalų
- Šaukštas miltų
- Stiklinė vandens
- 100 g grietinėlės
- 2 šaukštai juodųjų serbentų uoginės
Gaminimas:
- Jautieną susipjaustome gabaliukais (4 x 4), galima ir mazesniais.
- Juos sudedam i puoda virimui.
- Verdant ideti druskytes, pipiriuko zirneliu, lauro lapeliu.
- Virti reikia gera valanda.
- Po to imam puoda troskinimui.
- Dugna isklojam svogunais, pjaustytais griezinelais.
- Pridedam sviesto gabaliuku.
- Tada jautienos gabaliukus.
- Ir ant virsaus dar svoguniuku, bei dar sviesto kelis gabaliukus.
- Ipilam vandenuko.
- Vandens nereikia daug.
- Troskinam gera valanda.
- Stengtis nemaisyti.
- Nebent ta sultinuka ragauti ir ideti kokiu prieskoniuku.
- Po valandos troskinimo, ipilam grietineles ir dar troskinam pusvalanduka.
- Bet dabar reikes karts nuo karto pramaisyti, nes grietinele kazkaip svyla prie dugno.
Kiti Jautienos Patiekalai
Taco sriuba
Ingridientai:
- Pupelės: 1 st.
- Kuminai: 1 arbat. š.
- Druska: 1 arbat. š.
- Avokadai: 1 vnt.
- Žalioji citrina: 1 vnt.
- Aliejus: 4.00 valg. š.
- Česnakai: 1.00 vnt.
- Svogūnai: 2.00 vnt.
- Morkos: 4.00 vnt.
- Vynas: 1.00 vnt.
Gaminimas:
- Iš anksto, kelios valandos iki sriubos virimo, karštu vandeniu užpilkite pupeles, kad jos spėtų išbrinkti.
- Svogūnus smulkiai supjaustykite ir pakepkite puode ant aliejaus. Kai apkeps, suberkite maltą jautieną ir kepkite nuolat maišydami, kad taptų biri. Kai mėsa apkeps, suberkite kapotą česnaką ir aitriąją papriką, dar kiek maišydami pakepkite.
- Ant mėsos supilkite konservuotus pomidorus, suberkite visus prieskonius ir druską. Kai užvirs, supilkite sultinį, suberkite išbrinkusias perplautas pupeles, uždenkite puodą ir virkite apie 1 valandą, kol pupelės suminkštės.
- Nuo kukurūzų burbuolių nupjaustykite kukurūzų sėklas (jei neturite šviežių, galite naudoti ir šaldytas). Jas berkite į puodą kartu su pjaustytomis saldžiosiomis paprikomis, pavirkite dar 10 minučių. Puodą uždenkite, nukelkite nuo ugnies ir palikite 10 minučių, kad įsiskonėtų.
- Per tą laiką paruoškite priedus prie sriubos: pjaustytą avokadą, smulkintą mėlynąjį svogūną, šviežias kalendras, aitriąsias paprikas, tarkuotą sūrį, tortilijų traškučius, žaliąją citriną, grietinę. Kiekvienas valgytojas sriubą galės pabarstyti norimais priedais pats.
Jautienos šonkauliukai su vynu
Ingridientai:
- Aliejus: 4.00 valg. š.
- Česnakai: 1.00 vnt.
- Svogūnai: 2.00 vnt.
- Morkos: 4.00 vnt.
- Vynas: 1.00 vnt.
Gaminimas:
- Aliejuje gerai apkepiname jautienos šonkaulius. Sudedame juos į troškinimo indą. Apkepame šoninę, kuri irgi keliauja ant šonkaulių.
- Toliau toje pačioje keptuvėje, įpylę šiek tiek aliejaus, atskirai apkepame svogūnus, česnaką, morkas. Viską sudedame į troškinimo indą. Tuomet į keptuvę įpilame šiek tiek vyno arba sultinio ir su mentele nugramdome visus prikepusius likučius. Arba jei jau tiksliau, tai deglaze’inam keptuvę. Ir visą tą skystį supilame į troškintuvą.
- Supilame likusį aronijų vyną, vištienos sultinį, sudedame prieskonines žoleles ir įberiame druskos.
- Puodą uždengiame dangčiu ir ant mažos ugnies viską troškiname mažiausiai 2 val., jei reikia, tai ir daugiau. Mėsa turi būti visiškai minkšta ir lengvai kristi nuo kaulo.
- Iš to sultinio, kuris virė, padarome padažą - nukošiame skystį, supilame į keptuvę ir viską nugariname iki norimo tirštumo.
Troškinti jautienos šonkauliukai su daržovėmis
- Išvirusius šonkauliukus išgriebkite, sultinį perkoškite, vėl užvirinkite, sudėkite griežinėliais supjaustytas morkas ir pavirkite 10 min.
- Tada sudėkite kubeliais supjaustytas bulves, žiedynėliais išskirstytus kopūstus ir virkite dar 15 min.
- Prieš nukeliant nuo ugnies sudėkite šonkauliukus ir suberkite susmulkintus prieskoninius žalumynus.
Jautienos nugarinė su keptomis daržovėmis
Ingridientai:
- Jautiena: 4.00 vnt.
- Druska: 0.50 arbat. š.
- Prieskoniai: 4.00 valg. š. (2 šaukštai mišinio su rūkytomis aitriosiomis paprikomis, imbieru, kalendromis kepsniui ir 2 šaukštai 2 valg. šaukšt.
Gaminimas:
- Jautienos nugarinę išimkite iš šaldytuvo ir rankomis į mėsą gerai įtrinkite prieskonių bei aliejaus mišinį bei palikite kambario temperatūroje mažiausiai porai valandų, kad mėsa spėtų „sušilti“ bei „prisigertų“ prieskonių.
- Visas daržoves nuplaukite, baltuosius smidrus nulupkite skustuku (jei naudosite žaliuosius, jų lupti nereikia) bei nupjaustykite kotelius. Daržoves palaistykite aliejumi bei sumaišykite su paruoštu prieskonių mišiniu bei druska.
- Daržoves kepkite tiesioginėje kaitroje ant gerai įkaitusių ketaus grotelių, jos iškepa labai greitai. Grilio temperatūrą daržovėms tebūnie 160-180 laipsnių. Prieš kepimą groteles sutepkite karščiui atspariu augaliniu aliejumi. Jei morkos didesnės jas pradėkite kepti anksčiau nei smidrus, kuriems iškepti vartant užteka vos 2-5 minučių. Morkoms iškepti reikės 15-20 minučių. Jas taip pat reikės apversti po 5-7 minučių, kai susidarys grotelių žymės. Iškepusias daržoves atidėkite ir uždenkite folija, kad neatšaltų.
- Kelkite grilio temperatūrą iki 250-270 laipsnių temperatūros. Jei norite, kad jautienoje liktų rombo formos kepimo grotelių žymos, kepkite vartydami kepsnį tris kartus, kepdami kiekvieną pusę po du kartus, darydami 45 laipsnių kampą, kad gautųsi norimos žymos. Šioje temperatūroje vartykite kas 1 minutę ir 30 sekundžių, kad gautųsi vidutiniškai iškepęs jautienos kepsnys. Paskutinį kartą kepdami stabdykite oro padavimą uždarydami visas sklendes ir palaikykite kepsnį pusę minutės ilgiau. Laikui matuoti galima naudoti savo telefono laikmatį, kuris tiksliai parodo, kada reikia kepsnį apversti.
- Iškeptą mėsą palaikykite pridengta folija apie dešimt minučių, kad vienodai pasiskirstytų mėsos sultys, mėsą pjaustykite plonais grežinėliais. Neškite į stalą kartu su keptomis daržovėmis.
Jautienos kepsneliai su porais ir gorgonzolos sūriu
Ingridientai:
- Jautiena: 4.00 vnt.
- Druska: 1.00 arbat. š.
- Svogūnai: 1.00 vnt.
Gaminimas:
- Porus supjaustyti pusžiedžiais ir apkepinti įkaitintoje keptuvėje su sviestu. Išimti.
- Į tą pačią keptuvę įdėti dar šiek tiek sviesto, šlakelį aliejaus ir apkepti jautienos nugarinės kepsnelius iš abiejų pusių (po 2 min.) aukštoje kaitroje. Užpilti porto vynu, sudėti porus, gorgonzolos sūrį. Pakaitinti, kol sūris ištirps ir tuomet supilti grietinėlę, įberti persilado prieskonių, dėti šalavijo šakelę, pamaišyti ir palikti šiek tiek pasitroškinti ant vidutinės kaitros.
- Salotoms šiaudeliais supjaustyti nuluptas kaliaropes. Užpilti alyvuogių aliejaus ir pagardinti druska bei pipirais.
Mėsainiai su garstyčiomis
Ingridientai:
- Bandelės: neskaldytų grūdų 2.00 vnt.
- Aliejus: 1.00 valg. š.
Gaminimas:
- Jautienos faršą sumaišykite su garstyčiomis, įspauskite česnako, įberkite mairūnų, druskos, pipirų ir gerai viską išminkykite.
- Suformuokite du plokščius kotletukus ir kepkite su šlakeliu aliejaus „grill“ keptuvėje apie 5 minutes iš abiejų pusių.
- Kol mėsainiai kepa, bandeles perpjaukite pusiau ir pakepinkite keletą minučių sausoje keptuvėje.
- Ant vienos bandelės puselės dėkite kelis lapus salotų, pusę keptos paprikos, mėsainį, uždėkite šaukštą pomidorų padažo ir uždenkite kita bandelės pusele.
Jautienos kulninė su daržovėmis
Ingridientai:
- Druska: 1.00 arbat. š.
- Svogūnai: 1.00 vnt.
- Morkos: 2.00 vnt.
- Citrinos: 1.00 vnt.
Gaminimas:
- Mažame indelyje sumaišykite šiek tiek druskos ir juodųjų pipirų. Mėsą pabarstykite ir įtrinkite šiuo mišiniu.
- Plačiame storadugniame puode įkaitinkite porą šaukštų aliejaus, o tada sudėkite kulninę ir apkepinkite iš visų pusių - karštis turi būti nemažas, kad mėsa apskrustų, o ne pradėtų troškintis. Apkepusią mėsą išimkite ir kuriam laikui atidėkite į šalį.
- Į tą patį puodą įpilkite dar šiek tiek aliejaus, suberkite svogūnus, pakepinkite, kol taps perregimi ir pakvips, sudėkite morkas, salierus ir pakepinkite 5-7 minutes, tada suberkite česnakus ir pakepinkite minutę-kitą.
- Į puodą grąžinkite apkepintą kulninę, supilkite sultinį, pomidorų pastą, įberkite apie pusę šaukštelio druskos, čiobrelius, citrinos žievelę, lauro lapus. Uždenkite puodą dangčiu, kaitrą sumažinkite iki minimalios ir troškinkite apie 1,5-2 val. Retkarčiais pradenkite ir patikrinkite, ar neišgaravo visas skystis, jei reikia, dar įpilkite šiek tiek sultinio.
- Išvirusiam troškiniu leiskite 15-20 min. ramiai pastovėti nukeltam nuo kaitros. Patiekdami pabarstykite kapotomis šviežiomis petražolėmis, derinkite su bulvių koše, polenta ar balta duona.
Jautienos troškinys su paprika ir pomidorais
Ingridientai:
- Paprikos: 2.00 vnt.
- Pomidorai: 2.00 vnt.
- Druska: 1.00 arbat. š.
Gaminimas:
- Supjaustykite svogūną kubeliais. Suberkite į įkaitintą puodą su ištirpintu sviestu ir alyvuogių aliejumi. Pakepkite porą minučių.
- Supjaustykite jautieną gana stambiais kubeliais (kraštinė tebūnie 3 cm), berkite mėsą į puodą su svogūnais. Kepinkite, o kai iš mėsos ims skirtis sultys, Dėkite į puoda kubeliais pjaustytą jautieną ir kai ji apkeps bei pradės skirtis sultys, sudėkite juostelėmis pjaustytą papriką, kubeliais supjaustytus ar patrintus šakute (jei konservuoti) pomidorus bei maltą raudonąją papriką.
- Pamaišydami kiek patroškinkite ir kol neišsausėjo, užpilkite viską verdančiu vandeniu, jis turi apsemti troškinį per 1-2 cm. Suberkite druską.
- Troškinkite ant mažos ugnies mažiausiai 1,5 val. - turi išeiti tirštas kreminis patiekalas, kuriame mėsa minkštutėlė, o paprika ir pomidorai - visiškai suvirę. Tiekite su virtomis bulvėmis ar bulvių koše, jei norite lengviau, tinka ir kitos mėgstamos kruopos, o gal tiesiog balta duona, kurią skaniai dažysite į guliašo likučius lėkštėje.
Jautienos troškinys su alumi ir daržovėmis
Ingridientai:
- Aliejus: 6.00 arbat. š.
- Svogūnai: 3.00 vnt.
- Morkos: 4.00 vnt.
- Salierų stiebai: 3.00 vnt.
- Baravykai: 2.00 vnt.
Gaminimas:
- Jautieną supjaustome 5-6 cm dydžio gabalais. Sudedame juos į puodą. Jei norite, tai prieš tai galite dar ir apkepinti iš visų pusių.
- Gerai įkaitiname keptuvę, įpilame aliejaus ir pakepiname svogūną, iki jo viena pusė beveik pajuoduoja. Dedame juos į puodą, kuriame troškinsime. Tuomet pakepiname morkas, jas sudedame į puodą. Tada ateina eilė salierui ir česnakui. Jei trūksta, aišku, įpilame šiek tiek aliejaus.
- Į puodą su mėsa ir apkeptomis daržovėmis sudedame ir visus likusius prieskonius - džiovintus baravykus, rozmariną, čiobrelius, įberiame šiek tiek druskos. Ir viską užpilame alumi. Jei alus neapsemia mėsos, įpilame dar papildomai daržovių ar jautienos sultinio. Čia gal net toks teorinis pasakymas, nes vis tiek vėliau vis įpilsim šiek tiek vandens.
- Puodą uždengiame dangčiu, troškiname ant mažos ugnies kokias 3 valandas. Mėsa turi būti visiškai minkšta ir kristi nuo kaulo. Kaip ir bet koks jautienos troškinys, taip ir šis yra geresnis kitą dieną.
- Likus kažkur pusvalandžiui iki troškinimo pabaigos (jei valgome tą pačią dieną), imamės košės. Išverdame pastarnokus su bulvėmis. Pasiliekame stiklinę vandens, kuriame virė daržovės. Likusį vandenį nukošiame. Viską sugrūdame, įdedame sviesto, grietinės ar graikiško jogurto. Jei matome, kad norisi skystesnė košės, įpilame to skysčio, kuriame virė daržovės.
Jautienos kepsniai su citrinų marinatu
Ingridientai:
- Sultys: 5.00 valg. š.
- Druska: 1.00 arbat. š.
- Medus: 1.00 arbat. š.
Gaminimas:
- Paruoškite marinatą: sumaišykite citrinų sultis su alyvuogių aliejumi ir medumi. Apliekite juo kepsnius.
- Paruoštus kepsnius dėkite ant grotelių ir apkepkite iš abiejų pusių.
Jautienos kepsnys su bulvėmis
Ingridientai:
- Bulvės: 6.00 vnt.
- Actas: 2.00 valg. š.
Gaminimas:
- Bulves kruopščiai nušveiskite šepetėliu, su lupenomis sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 10-15 min. (turi likti kietokos).
- Visus aptepui skirtus produktus sumaišykite. Juo iš pradžių aptepkite bulvių puseles, paskui - mėsą (iš abiejų pusių). Viską išdėliokite ant grotelių ir vartydami kepkite maždaug 10 min.
- Muštinius patiekite su susmulkintais ir su aliejumi sumaišytais prieskoniniais žalumynais.
Marinuoti jautienos didkepsniai
Ingridientai:
- Aliejus: 4.00 valg. š.
Gaminimas:
- Nuplaukite aitriosios paprikos ankštį, išimkite sėklytes kartu su baltomis plėvelėmis ir supjaustykite mažais kubeliais. Nulupkite imbierą ir jį smulkiai sutrinkite arba sukapokite. Nulupkite česnaką ir supjaustykite mažais kubeliais.
- Aliejų gerai išmaišykite su druska, pipirais ir medumi, supilkite kitus ingredientus. Nuplaukite jautienos didkepsnius, nusausinkite ir sudėkite į marinatą. Marinuokite maždaug 30 min. (pagal pageidavimą galima ilgiau).
- Kepsninėje kepkite apie 6-8 min., esant tiesioginiam, dideliam karščiui.
Jautienos didkepsniai su svogūnais ir garstyčiomis
Ingridientai:
- Gaminimo trukmė: 25 min.
- Svogūnai: 1.00 vnt.
Gaminimas:
- Sudėkite svogūną, česnaką, alyvuogių aliejų, sojų padažą, rozmariną, garstyčias, druską bei pipirus į maišytuvą. Išsukite iki vientisos masės.
- Jautieną įdėkite į sandariai užspaudžiamą plastikinį maišą ir ant viršaus supilkite marinatą. Palikite marinuotus šaldytuve tris valandas.
- Įkaitinkite kepsninę iki aukštos temperatūros ir kiekvieną jautienos didkepsnio pusę kepkite apie 7 minutes.
Šonkauliukai barbekiu padaže
- Pirmiausia nuo šonkaulių nulupkite ploną plėvelę - kepant su ja šonkauliai bus kietesni, be to prieskoniai ir grilio kvapas mažiau įsigers į mėsą. Pirmiausia šonkaulius nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu, gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir ištrinkite prieš tai jau sumaišytais prieskoniais.
- Prieš kepant vidinė grilio temperatūra turi būti apie 150°C, tokią ją reikėtų stengtis išlaikyti ir visą kepimo laiką - apie 30 min. Stenkitės grilio neatidarinėti.
- Po 30 kepimo minučių šonkaulius perkelkite ant aliuminio folijos ir apliekite 50 ml šiltų obuolių sulčių, suvyniokite folijoje nepalikdami tarpų. Grilio temperatūrą padidinkite iki maždaug 190°C ir kepkite uždengtu grilio dangčiu apie 30 minučių. Po tiek laiko šonkauliai turėtų būti beveik iškepę, o jų vidinė temperatūra turėtų siekti apie 75°C.
- Apie 10 minučių pakaitinkite šonkauliukus išimtus iš folijos maždaug 120°C.
- Tuomet šonkaulius keletą kartų iš abiejų pusių kas 5 minutes aptepkite šiltu barbekiu padažu, po 3-iojo karto uždarykite grilio dangtį ir pakepkite dar 5 minutes.
Mėsainiai ant grotelių
- Mėsą nuplaukite ištrinkite druska, pipirais, smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis, česnaku ir aliejumi. Palikite marinuotis iki valandos.
- Sumalkite jautieną ir susiformuokite nedidelius blyno formos maltinukus.
- Maltinukus kepkite ant grotelių ar grilyje iš abiejų pusių po keletą minučių. Kepimo laikas priklauso nuo to, kaip iškepusios mėsos norite.
- Porą minučių paskrudinkite ir burgeriams naudojamas bandeles bei pomidorus ir svogūnus. Kai visi ingredientai bus iškepę, formuokite burgerius.
Didkepsniai bandelėje
Ingridientai:
- Bandelės: 6.00 vnt.
- Agurkai: 2.00 vnt.
Gaminimas:
- Nuplaukite ir susmulkinkite salotas. Nuplaukite ir griežinėliais supjaustykite pomidorus. Nulupkite ir 3-4 mm storio griežinėliais supjaustykite svogūnus. Taip pat griežinėliais supjaustykite ir marinuotus agurkus.
- Dubenyje jautieną sumaišykite su prieskoniais ir žiupsniu druskos. Suformuokite 6 bandelės dydžio didkepsnius.
- Svogūnus kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies 4-5 minutes. Pabarstykite druska ir pipirais. Sudėkite į lėkštę.
- Didkepsnius kepkite keptuvėje po 3-5 minutes iš abiejų pusių.
- Bandelės perpjaukite per pusę. Viršutinę dalį ištepkite pomidorų padažu, o apatinę - majonezu. Ant apatinės bandelės dalies paskirstykite salotų, dėkite svogūnų. Ant jų uždėkite didkepsnį, tada 1 čederio sūrio riekelę, pomidorų ir marinuotų agurkų griežinėlį. Užvožkite viršutinę bandelės dalį ir ragaukite.