„Aurimėlio virtuvės“ receptas: kalakutienos kotletai, troškinti su įvairiaspalvėmis daržovėmis
Kalakutiena – populiarėjanti mėsa, o pavasarį patiekalai su ja labai aktualūs, mat ši paukštiena gausi naudingų medžiagų, skani, lengvai paruošiama. Kviečiame išbandyti kotletus, kurių receptu dalijasi „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas Aurimas. Kad patiekalas būtų dar lengvesnis, pavasariškesnis, prie kotletų jis ruošia ne bulvių, o žiedinių kopūstų (kalafiorų) košę. O jūs jau rinkitės, kaip labiau patinka!
Tinklaraštis „Aurimėlio virtuvė“Šaltinis:Su daržovėmis troškinti kalakutienos kotletai / Tinklaraštininko nuotr.A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidąIngredientai:
Taip pat skaitykite:Gaminimas:
2. Apvoliojame miltuose ir kepame keptuvėje su įkaitintu aliejumi iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Gaminimas:
1. Į puodą pilame aliejaus ir dedame smulkintas daržoves (išskyrus žirnelius), apkepiname.
2. Dedame kotletus, pilame grietinėlės, beriame druskos ir pipirų. Troškiname apie 15 min ant silpnos ugnies.
3. Išjungę ugnį, sudedame žirnelius ir smulkintus žalumynus. Ir, uždengę puodą, palaikome apie 10 min.
Tinklaraštininko nuotr. /Troškinami kotletaižiedinių kopūstų (kalafiorų) košei:
- 1 žiedinis kopūstas (kalafioras);
- 50 g grietinėlės;
- 50 g sviesto;
- 100 g pieno;
- druskos.
Gaminimas:
1. Žiedinį kopūstą (kalafiorą) išverdame pasūdytame vandenyje.
2. Prikaistuvyje pakaitiname pieną, grietinėlę ir sviestą. Supilame ant kalafioro ir sutriname elektriniu trintuvu (blenderiu). Jei reikia, papildomai dar įberiame druskos.
⌛ Kiek laiko troškinti kotletus?
Kotletų troškinimo laikas priklauso nuo jų dydžio, recepto, iš kokios mėsos jie pagaminti ir kur jie bus troškinami.
- Troškinimo laikas puode yra 5-15 minučių;
- Keptuvėje kotletai troškinami 5-15 minučių;
- Orkaitėje kotletai troškinami 10-20 minučių;
- Kotletus galite troškinti greitpuodyje. Tai užtruks 15-20 minučių.

Širšių lizdas
Superiniai kotlečiukai! Negana to, kad labai skanūs, tai dar ir greitai pagaminami nesiterliojant rankų! Juos galima valgyti ir tiesiog iškeptus, ir patroškintus, kaip kad aš padariau. Labai purūs, minkštučiai, švelnaus skonio. Maniškis valgydamas per pietus pasakė: "Nežinau, ko čia pridėjai, bet labai skanu!" Grįžęs vakare irgi nepamiršo pagirti, kad kotletai per pietus buvo nuostabūs. O mažasis kaip kirto! Žodžiu - labai labai! Rekomenduoju! Aš juos kepsiu tikrai dažnai.
Troškinimui:
1 svogūno
1 morkos
1 VŠ miltų
pieno
sultinio kubelis, ar druskos ir prieskonių pagardinimui
tiktų ir pora pievagrybių
Paruošimas:
- Svogūną susmulkiname ir pakepiname su šlakeliu aliejaus, kol pasidarys skaidrus.
- Kiaušinius išplakame su majonezu, krakmolu ir visais prieskoniais bei kapotais žalumynais.
- Šaukšto pagalba faršą sumaišome su atvėsusiais svogūnais ir ankstesniame punkte gautu plakiniu.
- Dedame masę po šauktštą į keptuvę su gerai įkaitintu aliejumi ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.
- Pakepiname smulkintą troškinimui skirtą svogūną, ir burokine tarka tarkuotą morką. Kepiname kol morka suminkštės.
- Beriame šaukštą miltų, pakepiname.
- Pabaigoje įpilame pieno, beriame druskytę, prieskonius, dedamesultinio kubelį, pakaitiname, kol padažas sutirštės, vis pamaišant.
- Sudedame kotletus ir pora minučių patroškiname uždengus dangčiu.

Troškinti kotletai su grybų ir grietinės padažu
Padažui tinka džiovinti grybai, marinuoti ar švieži. Skanus padažas gaunamas iš šviežių miško grybų ar pievagrybių.
Ingredientai:
- Grybai – 400 g;
- Grietinė – 130 g;
- Vienas vidutinio dydžio svogūnas;
- Sviestas – 130 g;
- Miltai – šaukštas;
- Druskos – pagal skonį;
- Žalumynai – papuošimui.
Paruošimas:
- Grybus nuplaukite ir išvalykite, nusausinkite minkštu skudurėliu.
- Gilioje keptuvėje ištirpinkite pusę sviesto.
- Grybus pakepinkite, įberkite druskos, tada sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus.
- Atskirame dubenyje sumaišykite miltus ir antrąją sviesto dalį, supilkite į keptuvę. Išmaišykite.
- Į padažą sudėkite keptus kotletus ir troškinkite (ant silpnos ugnies) 10 minučių po uždarytu dangčiu.
- Tada įpilkite grietinės, sumaišykite ir vėl uždarykite dangtį.
- Po minutės troškinti kotletai grietinės ir grybų padaže nukeliami nuo viryklės.
- Pabarstome pjaustytais žalumynais.

🥘 Kaip troškinti kotletus?
Kad nesugadintumėte savo mėgstamo patiekalo, turite imtis šio proceso su visa atsakomybe. Jei faršas buvo blogai išmuštas, į kotletų masę pamiršta įmušti kiaušinį, arba faršo masę neatvėsinote šaldytuve, tai troškinti kotletai gali tiesiog subyrėti.
- Visų pirma, kotletus reikia kepti gerai įkaitintoje keptuvėje iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių.
- Po to perkelti juos į kitą įndą. Šis punktas yra diskutuotinas. Jei kepate tefloninėje keptuvėje su minimaliu kiekiu aliejaus, tuomet padažą galite užpilti iš karto ant viršaus. Paprastai tai yra nedidelis sviesto, sultinio ar padažo kiekis.
- Kepimo ar troškinimo laikas visiškai priklauso nuo kotletų storio, taip pat ir nuo pasirinktos mėsos. Pavyzdžiui, jei paėmėte jautieną, kotletus galite palikti net šiek tiek žalius. Tai suteiks patiekalui švelnumo. Bet jei paėmėte kiaulieną ar vištieną, tada jie turi būti visiškai iškepti.
- Beje, ilgas troškinimas padaže irgi klaida. Jei po kepimo įpylėte, pavyzdžiui, grietinės ir pakaitinote ant silpnos ugnies 5 minutes, tai normalu. Jei per ilgai troškinate, kotletų viduje esančios skaidulos susitraukia, sultingumas išnyksta. Žinoma, tai kompensuoja padažas, bet tai visai ne tas pats.
- Jeigu prikepėte kiaulienos ar jautienos kotletų, tuomet kuo puikiausiai tiks troškinimas grietinėje. Kaip pagrindą imame vandenį arba sultinį (su sultinių padažas gausis aromatingesnis). Puode užkaitiname vandenį (arba sultinį) ir įmaišome 2 v.š. mažo riebumo grietinę. Tada sudėkite kotletus troškintis 10 minučių, vieną kartą juos apversdami.
Troškinti kotletai pomidorų padaže
Ne paslaptis, kad būtent padažas daro kotletus sultingus ir įdomius. Ir kuo jis aromatingesnis, tuo skanesnis patiekalas išeis. Jei šeimininkė žino, kaip teisingai troškinti kotletus, jie nebus išdžiūvę ir išbliuškę. Troškinimui geriausia paimti atskirą puodą.
Jums reikės:
Pruošimas:
- Svogūnus reikia supjaustyti ir pakepinti augaliniame aliejuje, pridėti česnako.
- Sudėti pomidorus ir prieskonius. Padažą troškinti 10 minučių.
- Tai beveik viskas, ką reikia žinoti, kaip padaryti kotletus sultingus.
- Iškepusius kotletus reikia perkelti į padažą ir troškinti po 3 minutes iš kiekvienos pusės.
- Po to išjungti ugnį, suberti žalumynus ir leisti pastovėti po dangčiu dar 10 minučių, kad kotletai sugertų visus skonius.