pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Pyragas Su Šviežiais Vaisiais: Receptai Ir Idėjos

Vaisių pyragas su želė - tai lengvas ir gaivus desertas, kuris puikiai tinka vasaros šventėms, gimtadieniams ar tiesiog norint pasilepinti skaniu ir spalvingu skanėstu. Šis pyragas išsiskiria savo gaivumu ir spalvomis, kur vaisiai susijungia su saldžia ir švelnia želė, kuri pyragui suteikia papildomo skonio ir tekstūros. Jis ne tik atrodo gražiai, bet ir yra labai skanus, todėl tikrai patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems.

Varškės Tortas Su Želė Ir Vaisiais

Varškės tortas su želė - populiarus, dailiai atrodantis ir itin gaivus desertas, kuris puikiai tinka ir kasdienai, ir šventėms. Šis tortas žavi švelniu varškės kremu, lengvu pagrindu ir spalvingu želė sluoksniu su vaisiais arba uogomis. Tai ne tik paprastas ir skanus pasirinkimas, bet ir puikus variantas, jei ieškote lengvesnio, gaivesnio torto, kuris patiktų tiek vaikams, tiek suaugusiems.

Ingredientai:

  • 250 ml grietinėlės (35 % rieb. arba min.
  • 25 g želatinos (apie 2,5 v.

Pagrindo Paruošimas:

  1. Susmulkinkite sausainius iki trupinių. Galite naudoti virtuvinį kombainą arba uždėti sausainius į sandarų maišelį ir permušti kočėlu.
  2. Ištirpinkite sviestą, sumaišykite su trupiniais, kad gautumėte drėgną vientisą masę.
  3. Paruoštą masę suberkite į torto formą (geriausiai 22-24 cm skersmens su nusegamais kraštais), tolygiai paskirstykite ir gerai paspauskite šaukštu ar stikline.

Želatinos Paruošimas Kremui:

Želatiną suberkite į nedidelį indelį, užpilkite 100 ml šalto vandens ir leiskite išbrinkti pagal instrukciją ant pakuotės (dažniausiai 10-15 minučių). Kai išbrinks, pašildykite ant silpnos ugnies ar vandens garų vonelėje, nuolat maišydami, kol visiškai ištirps.

Kremo Gamyba:

Varškę pertrinkite per sietelį arba naudokite jau trintą, kad gautųsi glotni, kremiška masė. Suberkite cukrų, vanilinį cukrų arba vanilės ekstraktą, įpilkite žiupsnelį druskos. Viską gerai išplakite, galima naudoti rankinį ar stacionarų plaktuvą.

Kombinavimas:

Per kelis kartus, nuolat maišydami, į varškės masę supilkite atvėsusią, bet dar skystą želatiną (svarbu, kad nebūtų karšta, kitaip grietinėlė gali suskystėti).

Surinkimas:

Paruoštą varškės kremą pilkite ant atvėsusio sausainių pagrindo. Paviršių išlyginkite.

Želė Paruošimas:

Pagal instrukciją ant pakuotės paruoškite želė - dažniausiai želė išmaišoma verdančiame vandenyje, atvėsinama iki kambario temperatūros (kad nekaršta nenukviestų varškės ir vaisių).

Galutinis Stingimas:

Dėkite varškės tortą su želė atgal į šaldytuvą ir laikykite bent 2-4 valandas, kol želė visiškai sustings.

Patiekimas:

Pjaustykite tortą aštriu peiliu, kuris prieš tai šiek tiek pašildytas karštame vandenyje - taip gausite lygius ir dailius gabalėlius. Norint, kad varškės tortas su želė būtų ypatingai purus ir švelnus, rinkitės kuo riebesnę grietinėlę ir varškę. Grietinėlė turi būti gerai atvėsinta, kad gerai išsiplaktų į standžias putas. Želatiną visuomet statykite brinkti į šaltą vandenį ir stenkitės neperšildyti, nes per aukšta temperatūra ją „užmuša“.

Pagal skonį galite reguliuoti cukraus kiekį: jei renkatės saldesnius sausainius ar labai saldžią želę, sumažinkite cukraus kiekį kreme. Varškės tortas su želė gali turėti daugybę variacijų. Pagrindą galite keisti - vietoj sausainių naudokite natūralų biskvitą, viso grūdo arba šokoladinius trapučių trupinius. Žėlė sluoksniui rinkitės skirtingų skonių ar spalvų želė, galite sluoksniuoti kelis žėlės sluoksnius, dekoruoti uogų ar vaisių tarpinėmis eilėmis. Jeigu norisi įspūdingesnio efekto, išbandykite mini varškės tortukus su želė - gaminkite masę į silikonines ar nedideles kepimo formeles, ant viršaus dėkite po uogą ir užpilkite želė.

Patiekite tortą su šviežiomis mėtomis, ledų rutuliuku arba apibarstykite trupučių miltelinio cukraus. Tai - puikus pasirinkimas vasaros šventėms ar vaikų gimtadieniui, o forma ir uogų dekoras kas kartą gali būti vis kitoks.

Vaisių Pyragas Su Želė: Spalvotas Ir Gaivus Desertas

Reikalingi Ingredientai (2-4 Žmonėms)

Ingredientas Kiekis
Kvietiniai miltai 200 g
Cukrus 150 g
Kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
Druska 1 žiupsnelis
Kiaušiniai 2 vnt.
Sviestas (minkštas) 100 g
Pienas 100 ml
Vanilinis cukrus 1 arbatinis šaukštelis
Vaisiai (švieži arba konservuoti) 200 g

Želei:

Ingredientas Kiekis
Želatina 15 g
Vanduo 150 ml
Cukrus 50 g
Citrinų sultys 2 šaukštai
Vaisiai (papildomai dekoravimui) pagal skonį

Gaminimo Trukmė

  • Paruošimas: 20 minutės
  • Kepimas: 30-35 minutės
  • Bendra trukmė: apie 1 valandą 30 minutės

Gaminimo Eiga

Paruoškite Tešlą

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
  2. Kiaušinius suplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps puri ir šviesi.
  3. Į šią masę įdėkite minkštą sviestą ir pieną, gerai išmaišykite.
  4. Persijokite kvietinius miltus, kepimo miltelius ir druską, tada šiuos ingredientus po truputį įmaišykite į kiaušinių masę.
  5. Į tešlą įmaišykite pasirinktus vaisius, tokius kaip šviežias arba konservuotas ananasas, vyšnias, apelsinus ar kitas vaisių rūšis, ir atsargiai išmaišykite.

Kepkite Pyragą

  1. Tešlą supilkite į sviestu išteptą arba kepimo popieriumi išklotą formą.
  2. Kepkite pyragą 180 °C temperatūroje apie 30-35 minutes, kol jis tampa auksinės spalvos ir viduje iškepęs (įkišus medinį pagaliuką, jis turi išlikti sausas).
  3. Atvėsinkite pyragą ir išimkite iš formos, leiskite jam visiškai atvėsti.

Paruoškite Želė

  1. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir leiskite jai išbrinkti apie 5 minutes.
  2. Po to ją ištirpinkite, naudodami vandens vonelę arba mikrobangų krosnelę, ir sumaišykite su cukrumi bei citrinų sultimis, kol visi ingredientai ištirps.
  3. Į želatiną įmaišykite šiek tiek papildomų vaisių sulčių arba vandens, jei norite, kad želė būtų lengvesnė ir ne per saldi.
  4. Kai želė atvės, ją atsargiai supilkite ant atvėsusio pyrago paviršiaus, kad ji tolygiai padengtų pyragą.

Papuoškite Pyragą

Ant viršaus galite papuošti pyragą papildomais šviežiais vaisiais - mėlynėmis, braškėmis, apelsinų gabaliukais ar kitais jūsų mėgstamais vaisiais. Leiskite želė visiškai sustingti ir įsigerti į pyragą, tai užtruks apie 1-2 valandas.

Patarimai, Kaip Patobulinti Pyragą

  • Jei norite intensyvesnio vaisių skonio, naudokite įvairius vaisius, kad pyragas būtų įvairesnis ir spalvingesnis.
  • Jei norite gaivesnio skonio, galite pridėti šiek tiek mėtų lapelių į pyragą arba ant viršaus kaip dekoraciją.
  • Želė gali būti pagaminta su įvairiais skirtingais vaisių skoniais: apelsinų, braškių, ananasų ar kitų, kad pyragas įgautų dar daugiau skonių ir spalvų.

Sultingas Pyragas Su Migdolais Ir Šviežiais Citrusiniais Vaisiais

  1. Kruopščiai nulupkite citrusinius vaisius.
  2. Supjaustykite maždaug 0,5 cm storio griežinėliais.
  3. Supilkite sirupą į puodą ir sudėkite skilteles.
  4. Virkite apie 10 minučių.
  5. Kiaušinius ir cukrų plakite iki purumo.
  6. Ištirpinkite sviestą ir įmaišykite jį į kiaušinių masę.
  7. Citrusinių vaisių skilteles tolygiai paskirstykite ant kepimo formos dugno.
  8. Supilkite pyrago masę ant citrusinių vaisių griežinėlių.
  9. Prieš apverčiant pyragą ant lėkštės, leiskite jam kelias minutes pailsėti.
  10. Atsargiai nulupkite kepimo popierių ir palikite pyragą atvėsti.

Moterys, kurios mėgsta kepti, šis pyragas tiks kaip tik. Šis graikinių riešutų pyragas yra labai populiarus, ypač Norvegijoje. Ten ruošiasi visoms progoms - vestuvėms, jubiliejams ir krikštynoms. Šio pyrago kremas iš tikrųjų gali būti bet koks , kremas arba plakta grietinėlė. Bet kokiu atveju rezultatas bus tikrai puikus. Šio pyrago ypatumas - kūnas kepamas kartu su kiaušinio baltymo sluoksniu, pabarstytu migdolais.

  1. Pirmiausia atskirkite baltymus nuo trynių.
  2. Tada į miltus suberkite kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos.
  3. Minkštą sviestą išplakti su cukrumi iki purumo.
  4. Į šią masę pamažu supilkite visus trynius .
  5. Supilkite pieną ir vėl plakite.
  6. Suberkite miltus ir kepimo miltelius ir plakite iki visiškai vientisos masės.
  7. Tada išplakite baltymus su druska iki purumo ir suberkite 200 gramų cukraus ir citrinos rūgšties.
  8. Viską plakite iki standaus sniego.
  9. Tada šiuo sniegu paskleiskite tešlą .
  10. Sumaišykite migdolus ir paskleiskite juos per visą sniego paviršių.
  11. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite apie 50 minučių.
  12. Gatavą pyragą leiskite atvėsti ir sulygiuokite kraštus.
  13. Padalinkite jį į dvi lygias dalis.
  14. Dabar išplakite grietinėlę su vanile ir cukraus pudra.
  15. Tada šiuo kremu ištepkite visą tortą . Šį pyragą galite pabarstyti, pavyzdžiui, riešutais, bet geriausia bus, jei ant jo sukrausite kokių nors mėgstamų vaisių, pavyzdžiui, puikiai tiks braškės.