Ar žinote, kuo nuostabus yra grilyje keptas kepsnys? Nes jis gali būti kiekvieną kartą vis kitokio skonio, priklausomai nuo to, kokį padažą prie jo patieksite. Na, o parduotuvėse padažų yra gausybė - tik rinkis. Aštrių, saldžių, pikantiškų, azijietiškų.
Kiaulienos kepsnys su sūrio padažu
Siūlome išbandyti kiaulienos kepsnio receptą su pikantišku sūrio padažu, kuris nustebins savo paprastumu ir puikiu skoniu.
Ingredientai
- Kiaulienos nugarinės kepsneliai: 4 (buvo naudojamas kumpis)
- Svogūnai: 1
- Tarkuotas fermentinis sūris
- Majonezas: 4 arbatinių šaukštelių
- Druska
- Juodieji pipirai
Paruošimas
- Pradžioje kiaulienos kepsnelius pagardiname druska (labai minimaliai, nes sūrumą suteiks sūris bei majonezas), taip pat juodaisiais pipirais.
- Tuomet ant kiekvieno kepsnelio dedame kubeliais arba pusžiedžiais supjaustytą svogūną, taip pat uždedame tarkuoto fermentinio sūrio bei majonezo.
- Galiausiai kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol viskas gražiai apskrus.
- Patiekite su savo mėgstamu garnyru.
Mėlynojo sūrio padažas
Kepsnio ir mėlynojo sūrio derinys yra tikrai dangiško skonio, o šis padažas gali būti pagamintas per kelias minutes.
Ingredientai
- Sviestas: 25 g
- Miltai: 1 valg. š.
- Pienas: 150 ml
- Sūris su mėlynuoju pelėsiu: 50 g (smulkintas)
Paruošimas
- Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su 1 valg. š. miltų.
- Nuolat maišydami iš lėto supilkite 150 ml pieno, kol gausite vientisą konsistenciją ir nebeliks gumuliukų.
- Pakaitinkite iki virimo ir suberkite 50 g smulkinto sūrio su mėlynuoju pelėsiu.
- Maišykite, kol sūris ištirps ir padažas taps vientisas.
Kiaulienos kepsnys su varškės ir špinatų padažu
Šis receptas nustebins savo neįprastu skoniu ir kremiška tekstūra.
Ingredientai
- Kiaulienos pjausniai
- Druska
- Pipirai
- Aliejus kepimui
- Sviestas: šaukštas
- Svogūnas: smulkiai pjaustytas
- Česnakas: smulkiai kapotas
- Čili dribsniai: 0.5 a.š.
- Sultinys
- Itališkos žolelės: 1 a.š.
- Varškės užtepėlė
- Grietinėlė
- Špinatai
Paruošimas
- Keptuvėje ant kiek didesnės nei vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų.
- Kiaulienos pjausnius pabarstyti druska ir pipirais, dėti į keptuvę, kurioje kepė šoninė ir kepti po maždaug 7 minutes iš abiejų pusių iki iškeps ir kiek paskrus. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo pjausnių storio, jei pjausniai plonesni nei 1 cm storio, tuomet kepti reikės apie 5 minutes iš abiejų pusių.
- Išimkite iš keptuvės ir perdėkite į lėkštę, uždenkite kita lėkšte (arba folija), kad neatvėstų.
- Toje pačioje keptuvėje ant vidutinės kaitros ištirpinkite sviestą.
- Dėkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir pakepinkite 4-5 min iki suminkštės.
- Berkite smulkiai kapotą česnaką ir 0.5 a.š. čili dribsnių, maišant pakepinkite 30-60s.
- Supilkite sultinį, berkite 1 a.š. itališkų žolelių. Patroškinkite 2-3 min.
- Sudėkite varškės užtepėlę, gerai išmaišykite.
- Sumažinkite ugnį iki nedidelės ir supilkite grietinėlę. Pakaitinkite iki beveik užvirs.
- Suberkite špinatus ir pakaitinkite iki špinatai sukris.
- Padažą pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
- Kiaulienos kepsnius grąžinkite į keptuvę ir patroškinkite ant nedidelės kaitros 1-2min.
Patarimai: Varškės užtepėlę padažui naudojome, nes ji, nors pagaminta iš 97% varškės, yra tobulai kremiška, lengvai pikantiško skonio, o karštyje išlaiko konsistenciją ir struktūrą, todėl puikiai tinka karštų patiekalų gamybai.
Juodųjų serbentų barbekiu padažas prie mėsos
Fantastiškas juodųjų serbentų barbekiu (barbeque) padažas prie mėsos - itin tinkantis su ėriena, paukštiena ir žvėriena ar net šonkauliukais. Mūsų šeimoje labai pamiltas ir dažnai gaminamas, kai norisi pasijusti tarsi prabangiame restorane. Be galo šiandien rekomenduoju pasigaminti ir Jums!
Ingredientai
- Šoninė
- Kiaulienos pjausniai
- Druska
- Pipirai
- Pievagrybiai
- Sviestas
Paruošimas
- Šoninę susmulkinti mažais gabalėliais ir sudėti į keptuvę. Kepti maišant anbt vidutinės kaitros apie 6- 7 min iki taps traški. Tuomet perdėti ant popierinio rankšluostėlio, o likusius keptuvėje susidariusius riebalus palikti.
- Kiaulienos pjausnius pabarstyti druska ir pipirais, dėti į keptuvę, kurioje kepė šoninė ir kepti po maždaug 7 minutes iš abiejų pusių iki iškeps ir kiek paskrus. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo pjausnių storio, jei pjausniai plonesni nei 1 cm storio, tuomet kepti reikės apie 5 minutes iš abiejų pusių.
- Kol kepa pjausniai, riekelėmis supjaustyti pievagrybius.
- Kai pjausniai iškeps, atidėti juos į lėkštę ir uždengti kita lėkšte, kad neatšaltų.
- Į tą pačią keptuvę dėti šaukštą sviesto ir ištirpinti.
- Tada įdėti dar šaukštą sviesto, ištirpinti. Suberti miltus, greitai maišyti iki išsimaišys miltų gabalėliai, pakepinti nuolat maišant apie 30 sekundžių. Tuomet pilti sultinį, berti česnako miltelius, supilti grietinėlę, dėti špinatus ir išmaišyti. Paragauti, ar patinka skonis.
Patarimai
Žinoma, labai svarbu, kad kepant mėsa neišsausėtų, o tam padės vienintelė gudrybė - gerai apkepinti mėsą keptuvėje prieš šaunant į orkaitę.
Kiti patiekalai
Jeigu atsidursite Milane ir užsimanysite paragauti ką nors labai tipiško, jums pasiūlys Milano šnicelį. Pirmasis vadinasi Wiener Schnitzel. Antrasis - cotoletta alla milanese. Jums pasirodys, kad tie smagūs mėsos patiekalai labai panašūs? Nors ir labai panašūs savo skoniu ir išvaizda abu šniceliai vis tik skiriasi. Tipiškai austriškas šnicelis dažniausiai kepamas ant kiaulienos taukų. Milaniečiai savąjį kepsnį gamina ant lydyto sviesto. Kepimo būdas, be abejo, turi nemažos įtakos skoniui.
Šventiniai patiekalai
Veganams ir vegetarams, netoleruojantiems tam tikrų produktų svečiams siūlome atskirą meniu. Mėgaukitės švente ir laiku su artimiausiais žmonėmis, o mes pasirūpinsime vaišėmis!
Meniu pasiūlymas: Žemoje temperatūroje keptas kiaulienos kumpis su odele, smaigstytas česnakais ir alyvuogėmis.