pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Lietiniai blynai su špinatais: receptas

Lietiniai blynai su špinatais - puikus pasirinkimas ieškantiems sveiko gyvenimo skonio ir lengvai pagaminamo patiekalo.

Špinatai yra ne tik skanus, bet ir ypač naudingas ingredientas, praturtintas vitaminais bei mineralais.

Špinatai stiprina imunitetą, gerinantis regėjimą ir palaiko virškinimo sistemą. Tad siūlome išbandyti šį paprastą receptą namuose.

Ingredientai

Lietiniams:

  • Špinatai - 100 g.
  • Kiaušiniai - 2 vnt.
  • Pienas - 500 ml
  • Pilno grūdo miltai (galima naudoti ir paprastus ar kukurūzų miltus) - ~200 g.
  • Druska - žiupsnelis
  • Alyvuogių aliejus arba tirpintas sviestas - 1 valgomasis šaukštas
  • Kokosų ar augalinis aliejus keptuvei patepti

Lietiniams su špinatais ir kiaušiniais (įdarui):

  • 4 saujos špinatų
  • 1 ropinio svogūno
  • 1 skiltelės česnako
  • 70 g fermentinio sūrio
  • 125 g mocarelos
  • 4 vištų arba 12 putpelių kiaušinių
  • 5 šaukštų aliejaus
  • Druskos, pipirų

Špinatų varškėčiams:

  • 50 g špinatų
  • Šlakelio aliejaus
  • 300 g kreminio sūrelio
  • 1 kiaušinio
  • Žiupsnelio druskos
  • 1 šaukšto garstyčių
  • 4 šaukštų speltos miltų
  • 1 nubraukto šaukštelio kepimo miltelių

Gaminimo eiga

  1. Prieš gaminant lietinius blynelius, pieną ir kiaušinius išimame iš šaldytuvo ir palaikome kambario temperatūroje, kad atšiltų.
  2. Į plaktuvą mušame kiaušinius, dedame špinatų lapus, beriame druską, cukrų, pilame dalį pieno ir viską plakame, kol špinatų lapai bus susmulkinti. Plaktuvo turinį supilame į dubenį. Beriame persijotus miltus, pilame likusį pieną ir išplakame plaktuvu. Paliekame tešlą 15-20 minučių pastovėti. Tada į tešlą pilame tirpintą sviestą (ne karštą) arba augalinį aliejų ir užmaišome lietinių tešlą (ji bus skystoka).
  3. Keptuvės dugną ištepame augaliniu aliejumi, įkaitiname ir pilame samtelį lietinių tešlos. Blynus apkepame iš abiejų pusių.

Lietiniai su špinatais ir kiaušiniais:

  1. Gerai išplakite kiaušinius su druska, cukrumi ir trupučiu pieno. Po truputį berkite miltus ir plakite, kol neliks gumuliukų, tešla taps vientisa.
  2. Tada supilkite likusį pieną ir aliejų. Pastatykite tešlą 15 min. išbrinkti, tuomet vėl gerai išmaišykite ir įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių apkepkite lietinius blynelius.
  3. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinkite smulkintą svogūną ir česnaką, sumuškite kiaušinius ir suberkite špinatus. Keptuvę uždenkite, nukelkite nuo ugnies ir palaukite, kol špinatai sukris. Pagardinkite druska ir pipirais.
  4. Ant blynelio dėkite po šaukštą įdaro ir užberkite tarkuotų sūrių mišiniu (fermentinis ir mocarelos). Suvyniokite ir apkepinkite blynelius.

Špinatų varškėčiai:

  1. Špinatus trumpai pakepkite su trupučiu aliejaus - tiek, kad jie nuvystų, apie 2-3 min. Išimkite, ataušinkite ir lengvai pasmulkinkite.
  2. Kreminį sūrelį sumaišykite su špinatais ir kiaušiniu. Pasūdykite, įmaišykite garstyčias.
  3. Persijokite miltus ir kepimo miltelius, sumaišykite su špinatų mase. Viską gerai išmaišykite, suformuokite nedidelius paplotėlius.
  4. Formuodami rankas patepkite aliejumi - taip tešla nelips prie jų. Kepkite varškėčius keptuvėje, nustatę nedidelę kaitrą, iš abiejų pusių. Patiekite su mėgstamu padažu arba daržovėmis.

Prieš gaminant lietinius blynus pieną ir kiaušinius geriau palaikyti kambario temperatūroje.

Špinatus dedame į plaktuvą, pilame šlakelį vandens ir gerai išplakame. Tada mušame kiaušinius, pilame pieną, beriame žiupsnelį druskos, miltus ir viską plakame, kog gausis vientisa žalia masė.

Lietinių tešlą perpilame į dubenį ir paliekame 10 minučių pastovėti. Praėjus laikui pilame tirpintą sviestą ar alyvuogių aliejų ir gerai išmaišome.

Lietinių tešla turi gautis gana skysta.

Keptuvę įkaitiname, dugną ištepame aliejumi, samteliu pilame lietinių blynų tešlą ir paskirstome po visą keptuvės dugną. Lietinius blynus kepame iš abiejų pusių.

Skanaus!