Kava - tai gėrimas, kuris gali būti juodas, kartus ir tirštas, arba subtiliai saldintas. Įdomu, kad net trys ketvirtadaliai kavą geriančių žmonių visame pasaulyje mėgaujasi kava su pienu. Šis straipsnis skirtas kaip tik pastariesiems, o ypač tiems, kurie mėgsta karamelės skonį.
Karamelės Skonio Kavos Receptai
1. Ledinė Karamelinė Kava
Jei vasarą užsisakydami kavą tariate: "Man ledinę karamelinę", šis receptas skirtas jums. Šis gėrimas - desertas, skirtas pasimėgavimo akimirkai. Maža detalė, kuri akimirksniu paverčia šaltą kavą tokia, kaip mėgstamiausiose kavinėse - karamelinis kavos baliklis. Mėgstu pridėti žiupsnelį druskos, taip suteikiant sūdytos karamelės skonio statusą. Labai patogu pasiruošti buteliuką tokio baliklio ir turėti po ranka šaldytuve - šlakelis į kavą vietoje įprasto pieno kaipmat suteiks šiltam kavos puodeliui ar ledinei kavai saldžios karamelės natų.
Karamelinio Baliklio Receptas:
- 4 v.š. kondensuoto pieno
- 2 v.š. karamelinio padažo
- Kelių lašų vanilės esencijos
- 1/2 a.š. druskos
Į indą dedame kondensuotą pieną, karamelinį padažą, vanilę, druską ir išmaišome. Supilame pieną, išplakame. Laikome sandariame indelyje šaldytuve iki savaitės.
2. Karamelės Macchiato
Nespresso kavos aparatas + naujausi BARISTA CREATIONS kavos mišiniai - tai viskas, ko reikia tobuloms pieniškoms kavoms ruošti. Pirmiausia į kavos aparatą įdėkite Chiaro kapsulę. Kol kava ruošiama, į stiklinį puodelį įpilkite karamelės sirupo ir supilkite pieno putas, o likusį puodelį užpildykite plikyta Chiaro kava. Gėrimą užbaikite pieno putą apšlakstydami karamelės sirupu.
3. Karamelės Skonio Baltos Kavos Mišiniai
Paieškų, malimo ir skrudinimo būdų tyrinėjimų rezultatas - trys ypatingi kavos kapsulių linijos BARISTA CREATIONS kavos mišiniai, sukurti kaip tik taip, kad nepriekaištingai derėtų su pienu. Kiekvienas mišinys pasižymi skirtingu intensyvumu ir aromatu.
- Chiaro - šis kavos mišinys yra įkvėptas Bruklino baristų ir labiausiai tinka saldžiai kavai su pienu ruošti. Ryškios saldžios karamelės ir sausainių natos, kurios atsiskleidžia įpylus pieno. Tai „lengviausia” asortimento kava, puikiai tinkanti saldžiam cappuccino.
- Scuro - įkvėpta Melburno baristų ir skirta ieškantiesiems balanso: skrudintos kavos ir pieno skoniai idealiai papildo vienas kitą, sukuria aksominį efektą. Labai patiks mėgstantiems intensyvaus skonio cappuccino.
- Corto - šis ispanų baristų įkvėptas kavos mišinys yra itin stiprus, intensyvaus skonio, su dūmo aromatu, „glotnus”, todėl tobulai tinka pienu bei sirupais gardintam kavos gėrimui ruošti, arba stipriam Cortado.
4. Sūdytos Karamelės Skonio Long Caffe Freddo
Kai norisi paragauti kažko naujo, skanaus, lengvai paruošiamo ir kartu ypatingo, pasilepinkite sūdytos karamelės skonio LONG CAFFE FREDDO kava. Receptas yra labai nesudėtingas, tad galėsite drąsiai skirti laiko aromatingai kavos pertraukėlei.
PARUOŠIMAS: Puodelyje sumaišome sirupą, dvigubą porciją espresso kavos ir paliekant 1/4 nuo krašto įpilame karšto vandens (turi gautis 3/4 puodelio). Iš nugriebto pieno paruošiame šaltą pieno putą: 18 sekundžių plakame pieną su profesionaliu Blendtec plaktuvu specialiame ąsotyje ARBA paruošiame šaltą pieno putą vienu kavos aparato Dr. Coffee F3 Plus mygtuko paspaudumu. Įpilame šaltą pieno putą į puodelį ir papuošiame Long Caffee Freddo kavą padažu.
5. Plakta Karamelės Skonio Kava Su Ledaiss
Sudėkime taškelius ant i: kava - skanu, ledai - skanu, sūdytos karamelės padažas ant ledų - labai skanu. Tai kokio tuomet skonio būtų desertas, jei visus šiuos tris skanumus susluoksniuotume vienoje stiklinėje? Viskas be galo paprasta: nusipirkite mėgstamiausių vanilinių ledų, išsivirkite sūdytos karamelės padažo (arba nusipirkite jo parduotuvėje) ir išsiplakite purios, švelnios kavos. Tam tereikės tirpios kavos, cukraus ir verdančio vandens - viską supilkite į dubenį ar plakimo indą ir kantriai plakite elektriniu plaktuvu (arba šluotele), kol kava virs švelniomis blyškios spalvos putomis.
Reikės:
- 2 valg. š. tirpios kavos
- 2 valg. š. cukraus
- 2 valg. š. verdančio vandens
- Vanilinių ledų
- Sūdytos karamelės padažo
- Smulkinto šokolado
Gaminimas:
- Paruoškite plaktą kavą.
- Susluoksniuokite desertą. Dėkite į stiklinę šaukštą sūdytos karamelės padažo, tuomet - vanilinių ledų. Ledus apšlakstykite dar šaukštu karamelės padažo. Ant viršaus šaukštu sudėkite plaktą kavą. Apiberkite saujele smulkinto šokolado.
6. Fit Karamelės Skonio Kava
Ingredientai (2 ragautojams):
- 10 arbat. šaukšt. tirpios kavos;
- 10 arbat. šaukšt. stevia saldiklio (galite naudoti cukrų, jei jo neribojate);
- 8 arbat. šaukšt. karšto vandens;
- 30 g kavos su karamele skonio proteino (ar kito panašaus skonio);
- 300 ml augalinio pieno;
- karamelės sirupo (aš naudojau vieno prekės ženklo su 0 kalorijų);
- ledukų.
Gaminimas:
- Sudėti kavą ir stevijos saldiklį į indą ir užpilti karštu vandeniu. Plakti elektriniu plakikliu (mikseriu), kol susiformuos standi puta.
- Paruošti stiklines: apačioje įpilti karamelės sirupo, sudėti ledukus ir užpilti pieno ir proteino mišiniu paliekant vietos kavos putai.
- Paskirstyti kavos putą ant viršaus ir užlieti dar karamelinio sirupo!
Patarimai:
- naudokite karštą/verdantį vandenį, nes kitaip neištirps kavos granulės;
- vandeniu stenkitės apšlakstyti kavą, stevia saldiklis ištirps beplakant;
- karamelės sirupas nėra būtinas, bet jei jau pasirenkate dėtis, tai dėkite jo tiek, kiek norisi saldumo!