pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kiaulienos Sprandinė Daniški Receptai: Skaniau ir Sveikiau

Naujausi ir populiariausi laiko patikrinti gaminimo receptai nuolat atnaujinami, todėl pasisemkite naujų įdėjų ir paruoškite nekasdieninę vakarienę ar pietus visai šeimai.

Kiaulienos receptai dažnai siejami su dideliu riebalų ir kalorijų kiekiu. Ar mėgautis kiauliena iš tiesų nesveika? Nebūtinai! Ši mėsa yra vertingas baltymų šaltinis. Atlikus keletą mažų pakeitimų, galėsite mėgautis maistingais, sveikais ir ne mažiau gardžiais patiekalais.

Kaip Pasiruošti Skanią ir Sveiką Kiaulienos Sprandinę?

Štai keletas patarimų, kaip paruošti skanius ir sveikus patiekalus iš kiaulienos sprandinės:

1. Naudokite liesesnius mėsos gabalėlius

Rinkitės liesesnes kiaulienos dalis, pavyzdžiui, nugarinę dalį. Ji turi mažiau riebalų, tuo tarpu daugelio mėgstami šonkauliukai ar šoninė - tikra kalorijų bomba, kuri netinka norintiems vartoti mažiau kalorijų. Prieš kepant galite nupjauti plika akimi matomus riebalus, kad dar labiau sumažintumėte jų kiekį maiste.

2. Rinkitės sveikatai draugiškus gaminimo metodus

Dėmesio vertas variantas yra kiaulienos kepimas orkaitėje arba troškinimas. Abu šie maisto ruošimo metodai nereikalauja daug pridėtinių riebalų, padeda išsaugoti daugiau maistinių medžiagų, baltymų, vitaminų ir mineralų, o mėsa įgauna nepamirštamą skonį.

3. Prie kiaulienos patiekite daugiau daržovių

Daržovės puikiai dera prie kiaulienos patiekalų. Tai vitaminų, mineralų, skaidulų šaltinis, būtinas žmogaus organizmui. Jos padeda greičiau pasiekti sotumo jausmą ir išvengti daug papildomų kalorijų. Kiaulieną gerai papildo lapinės salotos, paprikos, pomidorai, svogūnai.

Daržoves galite lengvai patroškinti ar pakepti arba patiekti kaip salotas.

4. Naudokite ketaus indus

Patiekalai iš kiaulienos gerai atsiskleidžia naudojant kokybiškus kepimo ar troškinimo indus. Virtuvės šefai tradiciškai renkasi iš ketaus pagamintus indus, kurie gerai paskirsto ir išlaiko karštį. Naudojant keptuvę ar puodą su ketaus danga, maistas neprilimpa ir neprisvyla, reikia gerokai mažiau perteklinio aliejaus ar kitų riebalų.

Ketaus indai idealiai tinka mėsos gaminiams kepti: kiauliena neišsausėja, lieka sultinga, įgauna gilesnį skonį, o išorę papuošia traški plutelė.

5. Venkite riebių padažų

Sunkūs, kreminiai padažai yra gardūs, tačiau nepasižymi sveikumu, todėl jais mėgautis reikėtų sakingai. Kiaulienos patiekalams prideda nereikalingų kalorijų ir riebalų. Norint, kad patiekalai iš kiaulienos įgautų ryškesnį skonį, mėsą pamarinuokite prieš gaminant.

Naudokite natūralius ingredientus, prieskonius, česnakus. Tradicinius kaloringus padažus verta pakeisti lengvesniais, tačiau ne mažiau skaniais pagardais.

Subalansuotas Maistas Visai Dienai

Kasdienė mityba gali būti ne tik sveika, bet ir gardi! Svarbiausia - rinktis tinkamus produktus ir subalansuoti maistines medžiagas. Atraskite, kaip pasigaminti visaverčius pusryčius, pietus ir vakarienę, kurie suteiks energijos ir džiugins skoniais.

Maistingi pusryčiai

Pusryčiai - svarbiausias dienos valgis, todėl pasirūpinkite, kad Jūsų rytiniame maisto racione būtų pakankamai baltymų, skaidulinių medžiagų ir sveikųjų riebalų (puikus riebalų šaltinis yra kiaušiniai, avokadai, alyvuogės, riešutai, žuvies produktai).

Geras pasirinkimas yra maistingi ir lengvi receptai, kurie neapsunkina, tačiau užtikrina sotumo jausmą. Tuomet iki pietų būsite darbingi bei energingi.

Jeigu taupote laiką, pusryčius planuokite iš anksto: sudarykite savaitės meniu, ingredientus paruoškite iš vakaro, kad atsikėlus ryte netektų rūpintis daržovių bei mėsos pjaustymu bei kita sudėtingesne maisto ruoša.

Energijos kupini pietūs

Dažniausiai šiuo paros metu pradedamas jausti energijos stygius, todėl verta rinktis maistą, kuris padės užtikrinti dėmesio koncentraciją ir suteiks daugiau jėgų likusiais dienai. Rinkitės baltymų gausią mėsą, žuvį arba tofu, pilno grūdo produktus ir kuo įvairesnes daržoves.

Taip pat verta įtraukti bolivinę balandą, ruduosius, laukinius, juoduosius ar raudonuosius ryžius: tai naudingi angliavandeniai, kurių sudėtyje yra aminorūgščių ir kitų organizmui svarbių komponentų. Sveiki riebalai iš avokadų, riešutų ar alyvuogių aliejaus padės greičiau pasisotinti ir geriau įsisavinti maistines medžiagas iš mėsos ir daržovių.

Lengva vakarienė

Sveiki receptai vakarienei yra subalansuoti, lengvai virškinami. Į vakaro racioną įtraukite liesesnį baltymų šaltinį, pavyzdžiui, vištienos krūtinėlę, baltą žuvį, ankštinius produktus.

Energijai palaikyti rinkitės pilno grūdo makaronus, juodą duoną ar krakmolingesnes daržoves - saldžiąsias bulves, moliūgus. Šių daržovių sudėtyje gausu skaidulų ir svarbių maistinių medžiagų, jos puikiai pasotina, tačiau neapsunkina organizmo.

Indų pasirinkimas - svarbi mitybos dalis

Norint mėgautis geriausiais skoniais, svarbu ne tik produktai, bet ir indai, kuriuose gaminate. Ketaus indai - vienas patikimiausių pasirinkimų, padedantis išlaikyti maisto tekstūrą, aromatą ir skonį.

Kodėl verta rinktis ketų? Tai ilgaamžė, atspari ir šilumą puikiai išlaikanti medžiaga, kurią virtuvės šefai vertina dėl universalumo.