pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Bulvių košės blynai: receptas ir gaminimo ypatumai

Jei atsibodo įprasti lietinių įdarai, siūlau pasigaminti ypatingai skanių ir sočių blynų - bulvių košės blynų. Jie tiks pietų ar vakarienės stalui, labiau tinkantys suaugusių, nei vaikų, skoniui. Jei niekada negaminate bulvių košės blynų daug prarandate. Primygtinai patariu pabandyti pasigaminti šį paprastą patiekalą šeimos vakarienei ir net sutikus netikėtus svečius.

Ingredientai

  • Bulvės
  • Kiaušiniai
  • Miltai
  • Druska
  • Prieskoniai (pagal skonį)
  • Grietinė (patiekimui)
  • Žalumynai (pagal skonį)

Gaminimo eiga

Greitas būdas pagaminti bulvių košės blynus pagal šį receptą. Jei turite paruoštos bulvių košės, tai užtruksite tik 20 minučių, kad paruoštumėte šį patiekalą.

  1. Jei norite tiesiog užkandžiauti, išvirkite tyrę ir sudėkite likusius ingredientus.
  2. Suberkite sūrį (sutarkuotą), kiaušinį, miltus, druską ir prieskonius pagal skonį. Išminkyti, kad masė būtų vienalytė.
  3. Išminkę „tešlą“ formuojame rutuliukus. Tada kiekvieną rutuliuką suspaudžiame ir iš abiejų pusių apvoliojame miltuose. Galima apvolioti džiūvėsėliuose, bet miltuose skaniau.
  4. Dedame kepti keptuvėje augaliniame aliejuje. Kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
  5. Tada paskleiskite ant popierinio rankšluosčio ar servetėlės, nusausinkite ir patiekite.
  6. Skaniausi bulvių košės blynai skaninami su grietine. Jei norite, į „tešlą“ galite įdėti žalumynų.

Arba, galima bulvių košės blynus gaminti ir taip:

  1. Išvirtas bulves sutrinkite grūstuvu. Sumaišykite su varške ir kiaušiniais.
  2. Keptuvėje virš vidutinės ugnies įkaitinkite šlakelį aliejaus.
  3. Kol blyneliai kepa, paruoškite padažą. Į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus suberkite kubeliais supjaustytą svogūną ir šoninę. Kepkite, kol svogūnai suminkštės ir šoninė apskrus. Apliekite grietinėle ir dar trumpai pakaitinkite.
  4. Blynelius patiekite su grietine ir šoninės-grietinėlės padažu.

Dar vienas receptas:

  1. Virtas bulves sutrinkite grūstuvu.
  2. Šlakelyje aliejaus virš vidutinio dydžio ugnies pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną ir tarkuotą morką, kol daržovės suminkštės.
  3. Suberkite miltus ir dar kartą kruopščiai išmaišykite.
  4. Semkite po didelį šaukštą bulvių masės ir tarp drėgnų delnų suformuokite apvalius paplotėlius. Kepkite šlakelyje aliejaus virš vidutinės ugnies kelias minutes, tuomet apverskite ir taip pat apkepkite kitą pusę.

Sakykite ką norit, bet bulvės lietuvių širdyse (ir virtuvėse) turi specialią vietelę, šypt. Mūsų šeima - ne išimtis. Bulvių ir varškės blyneliai - paprasti kaip dukart du, visada sutinkami šypsenom ir suvalgomi iki paskutinio blynelio. Panašius blynus kepu ir kitaip: vien iš bulvių ar su sūriu.

Pateikimas

Valgyti galite visaip: su grietine, su grietinės ir sviesto padažu, su grietinės ir varškės padažu, su šoninės, svogūnų ir grietinėlės padažu.