pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Trinta pievagrybių sriuba su mėlynuoju sūriu

Ruduo yra apie jaukius vakarus namie. Ruduo yra apie šilumą viduj. Ruduo yra apie sriubas, troškinius ir…grybus. Tad jums, ponios ir ponai, dovanoju visiškai rudenišką grybų sriubą. Ją pasigaminsite labai lengvai, vos per keliolika minučių.

Pievagrybių sriuba - neabejotinai viena aromatingausių. O jei dar pagardinta pelėsiniu sūriu - visa skonių puokštė garantuota! Ši trinta pievagrybių sriuba su pelėsiniu sūriu puikiai tiks tiems, kurie nori skanios ir greitai pagaminamos sriubos. Jos skonis malonus, truputį jaučiasi pelėsinis sūris.

Panašią sriubą ragaudavau Kauno rotušėje įsikūrusiame restorane „Medžiotojų užeiga” ir visada galvodavau, kaip čia gavus jos receptą. Pabandžiau atkurti kažką panašaus. Aš dar papildomai dėjau morkų. Pagaminti šią sriubą lengva.

Ingredientai

Vidutiniam pilnam puodui sriubos reikės:

  • 700 g pievagrybių
  • 3 nemažų bulvių
  • 1 didelio svogūno
  • 200 ml grietinėlės
  • 2 v.š. grietinės
  • Skrebučių
  • 100 g mėlynojo pelėsinio sūrio (aš naudojau "Memel blue")
  • 1 vištienos sultinio kubelio
  • Druskos
  • Pipirų
  • 1 l daržovių sultinio
  • 4-5 vid. bulvių
  • 2 lauro lapelių
  • 3 skiltelių česnako
  • džiovintų daržovių mišinio su dž. grybų gabaliukais
  • 100-150 ml grietinėlės
  • krapų
  • gabaliuko sūrio su mėlynuoju pelėsiu
  • skrudinto batono kubelių

Taip pat reikės:

  • 2 arbat. šaukšteliai rudojo cukraus (jeigu naudojate baltą cukrų užteks 1 arbat.)

Gaminimo eiga

  1. Nuskutame bulves, jas suberiame į verdantį vandenį. Į vandenį su bulvėmis įmetame vištienos sultinio kubelį.
  2. Į verdantį sultinį sudedame pjaustytas bulves, įberiame druskos ir pipirų bei lauro lapelius.
  3. Kol bulvės verda, keptuvėje pakepiname kubeliais supjaustytą svogūną, smulkiai sukapotas česnako skilteles. Kai svogūnai gražiai pageltonuos, sudedame pjaustytus pievagrybius ir viską pakepiname, kol grybai truputį paskrus.
  4. Kol bulvės verda, keptuvėje pakepiname kubeliais supjaustytą svogūną, smulkiai sukapotas česnako skilteles.
  5. Kai svogūnai gražiai pageltonuos, sudedame pjaustytus pievagrybius ir viską pakepiname, kol grybai truputį paskrus.
  6. Kai bulvės išvirs, sudedame keptus svogūnus, česnakus ir pievagrybius, įdedame supjaustytus krapus ir pavedame dar 2-3 min.
  7. Į tą laiką pakepiname svogūną. Jo pjaustyti smulkiai nereikia, nes finale viską sutrinsime elektriniu trintuvu.
  8. Kol kaista bulvės nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūnus, morką, česnaką. Nuplaukite ir nelabai smulkiomis riekelėmis supjaustykite pievagrybius, suberkite ant jau apkepusių svogūnų ir morkų. Kepkite neilgiau 6 minučių uždengę dangtį, kartas nuo karto pamaišant. Grybai neturi sukristi. Užtenka tik lengvai apkepinti kad patamsėtų.
  9. Kai bulvės artėja prie išvirimo stadijos, nuplauname pievagrybius. Juos ir svogūnus suverčiame į puodą su bulvėmis ir šiek tiek apverdame. Stengiamės, kad vandens puode būtų kuo mažiau (tuo tirštesnę turėsime sriubą), ne daugiau nei trečdalis puodo. Kadangi į mano puodą labai sunkiai tilpo pievagrybiai, aš viską susmulkinau trintuvu ir tuomet uždengusi puodą viską apviriau.
  10. Galite pirma išvirti, o tada viską sutrinti.
  11. Į Bosch VitaBoost 1600W trintuvą dėkite svogūną, česnakus, sudėkite grybus, truputį druskos (nepersistenkite, nes sultinys irgi sūrius, pelėsinis sūris taip pat), pipirų ir supilkite sultinį.
  12. Nukeliame mūsų sriubą nuo ugnies.
  13. Nukeliame mūsų sriubą nuo ugnies, truputį nupilame buljono, juo galėsime reguliuoti sriubos tirštumą. Sriubą sutriname su blenderiu, jeigu reikia įpilame nupiltą buljoną.
  14. Truputį nupilame sultinio, juo galėsime reguliuoti sriubos tirštumą. Sriubą sutriname, jeigu reikia įpilame nupiltą sultinį.
  15. Pastatome puodą su sriuba atgal ant viryklės, įpilame grietinėlę ir dar min paverdame.
  16. Pastatome puodą su sriuba atgal ant viryklės, įpilame grietinėlę ir dar minutę paverdame.
  17. Į sriubą įdėkite 2 arbatinius šaukštelius druskos ir 2 arbatinius šaukštelius cukraus, žiupsnelį pipirų.
  18. Nepamirškite patikrinti skonio, jei trūksta druskos ar pipirų, tai būtinai įberkite.
  19. Kai sriuba išverda - įpilame grietinėlę ir įdedame grietinės. Viską išmaišome ir galime pilti į išalkėlių bliūdelius.

Kaip ir minėjau, į sriubą galite dėti ir pupelių, ji taps dar sodresnė. Papuoškite pievagrybių sriubą svieste apkeptomis pievagrybių riekelėmis ir šalavijo šakele.

Paskaniame apibarstydami sriubą skrebučių ir pelėsinio sūrio kubeliais. Supilstykite sriubą į dubenis, papuoškite žalumynais, galite užbarstyti truputį šafrano. Patiekite su šviežia bandele arba prancūzišku batonu.