Kalakutienos kumpis su bruknėmis
(6 įvertino )Užsiregistruokite, kad įvertintiLoading.Kiekis: 4 asmenimsKepimo laikas: 12 val. marinavimas, 120 min. kepimas
Iš vakaro kalakutienos kumpį užmarinavau bruknių, aliejaus ir prieskonių padaže.
Kalakutienos kumpį kepiau apie 1,5 val. 200 laipsnių orkaitėje, į skardą įpylusi pusę stiklinės vandens.
Garnyrui vienoje skardos pusėje bulves sumaišiau su rozmarinu, druska ir keliais šaukštais aliejaus, kitoje pusėje paskleidžiau morkas sumaišytas su čiobreliais, druska ir aliejumi.
Skardą su daržovėmis pašoviau į orkaitę kepti praėjus 45 minutėms nuo kepsnio kepimo pradžios.
Patį kepsnį tuo pat metu apverčiau ant kitos pusės.
Obuolius, įdarytus bruknėmis, kepti prie kepsnio padėjau likus 20 min. iki kepimo pabaigos.
Iškepusį kalakutienos kumpį dėjau į padėklą ir apdėliojau keptais obuoliais, morkomis, bulvėmis.
Iš perkoštų kalakutienos sulčių, likusių kepimo skardoje, pagaminau padažą, sumaišydama jas su keliais šaukštais bruknių uogienės.
Troskintas kalakuto kumpis
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “kalakutas troskintas” rasta receptų 1000Kalakutienos troškinys su avinžirniais kokosų pieneKalakutienos troškinys su cukinijaTroskintas kalakuto kumpis
Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!Varškės patiekalaiLengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėjePatiekalai iš vištienos ir paukštienosSkanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkamsNaudingi patarimai jūsų virtuvėjeKalafiorų salotos su sojos padažuDaržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptaiSaulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidoraisMakaronų ir picos patiekalų receptaiVeganiški "sūrio" pyragėliai ValentinuiDesertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiPupelių ir baklažanų troškinys be glitimoDaržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiŠiršių lizdas
Kalkuto kumpį jau kepiau ne vieną kartą. Kalakuto - nei karto. Visų pirma dėl to, kad tokį paukštį suvalgyti yra ką veikti (visų antra - žalio supratimoneturiu, kaip tokį žvėrį skaniai iškepti), o štai kumpis - kaip tik savaitgalio pietums. Su kalakuto kompiu išbandžiau ir prie orkaitės priklausantį termometrą, kurio vis neprisiruošiau panaudoti net pusantrų metų. net nežinau kodėl. Baisiai geras daiktas, kai nuojauta ne tokia gera.
Pirmą kartą kepimą teko kartoti, mat prisiskaičiau apie žemiausią toleruotiną temperatūrą, berods 76 laipsnius. Įdūrus pradėjo tekėti toli gražu ne skaidrios sultys, tad kumpį kišau atgal į orkaitę ir kepiau iki 82 laipsnių. Paskutinį, nuotraukose užfiksuotą, kartą per vėlai apsižiūrėjau, kad baigėsi kepimo maišas, tad kepiau uždengusi folija ir visiškai pamiršau į pabaigą ją nudengti, kad odelė apskrustų. Tad pasiekus mėsai 82 lapsnių temperatūrą, aš kumpį dar kartą įkišau į orkaitę paskrudinti odelei. Mano mama, gana skeptiškai žiūrėjo į visą procesą, bet valgydama turėjo pripažinti, kad mėsytė sultinga, minkšta ir ne perkepusi.
Kalakutienos kumpis su bruknėmis
Kokios gi Kalėdos be kalėdinio kepsnio? Tiems, kas nesiruošia kviestis daug svečių, o vis dėlto per Kalėdas norėtų paragauti kalakutienos, būtų puiki išeitis išsikepti kalakutienos kumpio kepsnį. Kalakuto kumpis dažniausiai sveria apie vieną kilogramą, tai pats tas keturių asmenų šeimai. Prie tokios kalakutienos puikiai tinka bruknių padažas bei traškiai keptos bulvės su rozmarinu ir morkomis su čiobreliais ir dar kepti obuoliai su bruknėmis.
Nežinau kaip jums, bet man Kalėdinis kepsnys siejasi tik su paukštiena – kepta antimi, žąsimi arba kalakutu, o blogiausiu atveju bent jau su višta. Su kalakutu, turbūt, yra daugiausiai darbo, jis didelis, o ir suvalgyti jį visą prireiktų net dešimties žmonių, todėl dažniau kepu kalakutienos kumpį.
Kalakutienos kumpį galite kepti ir kepimo rankovėje, tada nereikės jo vartyti. Kaip gražiai iškepti obuolius galite pamatyti čia. klasikinis kalakutienos kepsnys labai skanus ir kvapnus, jis puikiai tiks jaukioms šeimyninėms Kalėdoms.
Spausdinti
Ingredientai
1. Pirmiausia kalakuto kumpį supjaustykite nedideliais gabaliukais.
2. Tuomet pagardinkite druska ir pipirais, taip pat ir kitais mėgstamais prieskoniais ir žolelėmis.
3. Leidžiame mėsai pasimarinuoti maždaug pusvalandį.
4. Po to troškintuve įkaitinkite aliejų, sudėkite kalakutieną ir apkepkite, kol gražiai apskrus.
5. Tada supilkite vandenį, sudėkite garstyčias bei sviestą, patroškinkite maždaug 20 minučių.
6. Paskui įpilkite grietinėlę ir pakaitinkite dar maždaug 5 minutes.
7. Pabaigoje pagardinkite krapais. Patiekite ir skanaukite!