Šiandien noriu Jums parodyti savo labai pamėgtą ir tikrai dažnai gaminamą varškės apkepą su bananais. Nors jam reikia vos 6 ingredientų, bet patikėkite manimi - viskas gaunasi puikiai.
Beatos varškės apkepas su bananais - tai gardus ir maistingas desertas, puikiai tinkantis tiek pusryčiams, tiek vakarienei. Šis apkepas sujungia švelnią varškės tekstūrą su saldžių bananų skoniu, suteikdamas patiekalui ypatingo aromato ir skonio. Seniau labai mėgdavau gaminti varškės apkepą su ryžiais, bet visai neseniai išmėginau su makaronais ir bananais, pagal Beatos laidoje pamatytą receptą. Skirtumo didelio gal ir nesijaučia, bet vaikai tikrai liko sužavėti. Taip pat paminėjau, kad labai mėgstu eksperimentuoti su varškės apkepais. Jau ganėtinai seniai norėjau išbandyti štai tokį varškės apkepą su makaronais, bet vis kažkaip nedrįsau.
Varškės apkepas su rikota be glitimo, be pridėtinio cukraus - tai dviejų sluoksnių, subtilaus skonio ir itin maistingas kepinys, puikiai tinkantis tiek savaitgalio pusryčiams, tiek sveikesniam desertui.
Jurgitos Adomavičiūtės Varškės Apkepo Receptas su Razinomis
Varškės apkepas su razinomis „Esu išbandžius įvairiausių varškės apkepo receptų, kol eksperimentuodama galiausiai atradau tą patį pačiausią savo skoniui. Minkštas, purus - tiesiog tirpstantis burnoje“, - tvirtina tinklaraščio „aj-receptai“ kūrėja Jurgita Adomavičiūtė.
Ingredientai:
- 1 kg varškės
- 4 kiaušinių (jei L dydžio, užteks 3)
- 180 g cukraus
- 150 g manų kruopų
- 100 ml pieno
- 100 g minkšto sviesto
- 2-3 saujos razinų
- Žiupsnelis druskos
Gaminimas:
- Razinas užpilti karštu vandeniu ir palikti, kad išbrinktų.
- Kiaušinius su cukrumi ir druska lengvai išplakti šluotele, supilti į varškę ir viską gerai ištrinti šaukštu. Sudėti minkštą sviestą ir viską išplakti maišytuvu.
- Tuomet supilti pieną, manus ir vėl masę išplakti. Sudėti razinas.
- Pilti varškę į sviestu išteptą kepimo formą ir kepti iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min. (norint sužinoti, ar iškepęs, tikrinti per vidurį mediniu pagaliuku).
Skanaus! P.S. Kad apkepas būtų dar puresnis, varškę galima pertrinti per sietelį. Bet man skaniau, kai jaučiasi tikros varškės grūdeliai. Razinas galima keisti ir kitais džiovintais vaisiais.
Ingredientas | Kiekis |
---|---|
Varškė | 1 kg |
Kiaušiniai | 4 (arba 3 L dydžio) |
Cukrus | 180 g |
Manų kruopos | 150 g |
Pienas | 100 ml |
Minkštas sviestas | 100 g |
Razinos | 2-3 saujos |
Druska | žiupsnelis |