pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Zrazai su kiaušiniu ir sūriu: tradicinis receptas

Sultingi, švelnūs viduje ir traškūs išorėje, zrazai su kiaušiniu ir sūriu nepaliks abejingų. Tai puikus patiekalas, kuris gali paįvairinti jūsų kasdienį meniu. Šiandien pasidalinsime receptu, kaip pasigaminti šį skanų patiekalą namuose.

Ingredientai

  • 2 kg kiaulienos faršo
  • 200 g džiūvėsėlių
  • 300 ml pieno
  • 5 kiaušiniai
  • 1 v. š. druskos
  • 1 nepilnas arb. šaukštelis maltų juodųjų pipirų
  • Svogūnas
  • Morka
  • Fermentinis sūris (įdarui)
  • Miltų (apvoliojimui)
  • Kiaušinių plakinys (apvoliojimui)
  • Džiūvėsėliai (apvoliojimui)

Gaminimo eiga

Faršo paruošimas

  1. Džiūvėsėlius užpilkite pienu ir palaukite apie 5 minutes, kol suminkštės.
  2. Įmuškite 5 kiaušinius (jei kiaušiniai dideli, imkite 4 - pusei kilogramo faršo imamas vienas kiaušinis).
  3. Į masę berkite šaukštą druskos, nepilną arbatinį šaukštelį maltų juodųjų pipirų ir viską išmaišykite.
  4. Faršą sumaišykite su džiūvėsėlių mase ir gerai išminkykite.
  5. Norint įsitikinti, ar pakanka druskos, nedidelį faršo gabaliuką dėkite į maišelį ir - į mikrobangų krosnelę. Iškepus faršui, paragaukite, ar prieskonių pakanka.
  6. Išminkytai masei leiskite pastovėti ne mažiau kaip 15 minučių.

Įdaro paruošimas

  1. Svogūną supjaustykite, morkas sutarkuokite ir viską pakepti keptuvėje ant aliejaus, kol suminkštėja. Palikti atvėsti.
  2. Atvėsusius keptus svogūną ir morkas sudėkite į mėsos faršo masę ir gerai išminkyti. Tada leisti pailsėti 10 minučių.
  3. Fermentinį sūrį supjaustykite riekelėmis.

Zrazų formavimas

  1. Imkite 140-142 g faršo masės, išplokite, į vidų dėkite 20 g sūrio ir suformuokite zrazą, kuris savo forma panašus į Kijevo kotletą.
  2. Kad būtų patogiau formuoti, rankas vis sudrėkinkite vandenyje.

Kepimas

  1. Paruoštus zrazus apvoliokite miltuose, tada išmaudykite kiaušinio plakinyje ir galiausiai apvoliokite džiūvėsėliuose.
  2. Įkaitinkite riebalus iki 170 laipsnių temperatūros ir juose virkite zrazus 5 minutes.
  3. Tada dėkite zrazus į orkaitę ir 160 laipsnių temperatūroje konvekciniu režimu dar pakepti 10-12 minučių.

Patarimai ir gudrybės

  • Vištienos zrazus su sūriu ir kiaušiniu paruošti labai paprasta. Norėdami tai padaryti, sumalkite vištienos filė, batoną, česnaką ir svogūną. Sūdykite faršą, įdėkite pipirus ir išmaišykite.
  • Paruoškite įdarą iš virtų kiaušinių, kietojo sūrio, krapų ir sviesto. Įdarą dėkite ant porcijos maltos mėsos ir suformuokite zrazą.
  • Kiaušinius kietai išvirkite, atvėsinkite, nulupkite lukštą, sutarkuokite, suberkite į dubenį su sūriu. Krapus nuplaukite, smulkiai supjaustykite. Ištirpinkite sviestą. Į sūrį ir kiaušinius supilkite krapus ir sviestą. Pasūdykite ir sumaišykite įdarą zrazams.
  • Iš porcijos maltos mėsos suformuokite blyną. Į blyno vidurį dėkite po šaukštą įdaro. Suformuokite zrazų pailgą formą. Zrazus apvoliokite džiūvėsėliuose. Sudėkite į karštą keptuvę su saulėgrąžų aliejumi. Kepkite iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.
  • 4 kiaušinius išvirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais; 2 kiaušinius suplakite. Nulupkite svogūną ir smulkiai supjaustykite, nuplaukite krapus ir susmulkinkite. Iš maltos mėsos iškočiokite plokščią paplotėlį, į vidurį dėkite įdaro ir suformuokite kotletą. Tą patį padarykite su likusia malta mėsa ir faršu. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite kotletus, kol taps auksiniai. Dėkite juos ant kepimo skardos ir 10 min. pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C.

Pateikimas

„Patiekite zrazus su bulvių koše, su makaronais, ryžiais, su burokėlių salotomis - oje, kaip skanu!“ - rekomenduoja Natalya.

Skanaus!