pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Jautienos kumpio kalorijų kiekis - ką reikia žinoti

Jautienos Kumpis Kcal – Maistinė Vertė

Jautienos kumpis yra universali jautienos dalis, kurią galima kepti, virti ar troškinti. Jis tinka įvairiems patiekalams gaminti – nuo mėsainių iki makaronų padažų ar kotletų.

Pagal MaistoLyga.lt pateiktą informaciją, 100 gramų jautienos kumpio yra 147 kalorijos. Energijos pasiskirstymas pagal makroelementus yra toks:

  • Angliavandeniai: 1%
  • Baltymai: 53%
  • Riebalai: 46%
Maistinė vertė (100 g) Kiekis
Energinė vertė 677 kJ / 162 Kcal
Riebalai 10 g
Sočiosios riebalų rūgštys 0 g
Angliavandeniai 0 g
Cukrūs 0 g
Baltymai 17 g
Druska 0 g

Remiantis Rimi.lt pateiktais duomenimis, Grynuolių prekinio ženklo 360 gramų jautienos kumpio be kaulo 100 gramuose yra:

  • Energijos: 617 kJ/ 147 kcal
  • Riebalų: 7,3 g
  • Sočiųjų riebalų rūgščių: 3 g
  • Angliavandenių: 0 g

Apibendrinant, skirtingų šaltinių pateikti jautienos kumpio kaloringumo duomenys šiek tiek skiriasi. Tačiau vidutiniškai 100 g šio produkto tenka apie 150 kalorijų. Daugiau nei pusę energijos suteikia baltymai, o likusią dalį – riebalai. Angliavandenių jautienos kumpyje beveik nėra.

Produkto > Peržiūra

Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:

Angl. 0% | Balt. 80% | Rieb. 20%

Svorio proporcijos (%):
  • Pagrind. Pagrindiniai elementai
  • Vitaminai
  • Mineralai
Elementas: Kiekis:
Kalorijos 8.8 kcal
Vanduo 12.4 *
Baltymai 22.9 g
Angliavandeniai 14.4 g
Skaidulinės medžiagos 43.6 *
Cukrus, viso 13.3 *
Cukrus, natūralus *
Polioliai 7.2 *
Riebalai 27.3 g
Sotieji riebalai 26.1 *
Poli-nesotieji riebalai 12.9 *
Omega-3 riebalai 2.2 *
Omega-6 riebalai 3.2 *
Mono-nesotieji riebalai 35.2 *
Cholesterolis 42.1 *
Druska 5.6 *

* - elementų reikšmės rodomos tik registruotiems nariams.

Kiek kalorijų yra košėje?

Košės pavadinimas Kalorijos (100g)
Kiek kalorijų turi Manų košė? 101 kcal
Kiek kalorijų turi Kvietinė košė? 83 kcal
Kiek kalorijų turi Grikiai? 94 kcal
Kiek kalorijų turi Avižinė košė? 68 kcal
Kiek kalorijų turi Ryžių košė? 123 kcal
Kiek kalorijų turi Bulvių košė? 77 kcal
Receptai
Žemiau galite rasti dalį nemokamų mūsų Keto mitybai pritaikytų receptų.
  • 2022-11-30
  • Dovilė
Aštrūs įdaryti kiaušiniai

Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 10 min. Gaminimo laikas: 50 min. Jums .

  • 2022-11-30
  • Dovilė
Vanilinis kanapių kokteilis

Porcijos: 1 Paruošimo laikas: 10 min. Jums reikės: · 1 puodelis vandens · 1 .

  • 2022-12-02
  • Dovilė
Linų ir migdolų traškučiai

Porcijos: 20 krekerių Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 60 min. Jums reikės: .

  • 2022-11-30
  • Dovilė
Skrudintas žiedinis kopūstas su avokadu

Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 10 min. Gaminimo laikas: 5-10 min. Jums .

  • 2022-12-02
  • Dovilė
Įdaryti grybai

Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 10 min. Gaminimo laikas: 15 min. Jums reikės: · .

  • 2022-11-30
  • Dovilė
Jautienos ir kiaušinių pusryčių keksiukai

Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 10 min. Gaminimo laikas: 15 min. Jums .

Kalorijų skaičiuoklė

Vaisius Kalorijos (100g) Kiekis
Obuolys 52 kcal 100g
Bananas 89 kcal 100g
Apelsinas 47 kcal 100g
Kriaušė 57 kcal 100g
Abrikosas 48 kcal 100g
Braškės 32 kcal 100g
Vynuogės 69 kcal 100g
Ananasai 50 kcal 100g
Kivis 61 kcal 100g
Persikai 39 kcal 100g

Ekspertas – apie jautieną: kokia dalis kokiam patiekalui tinka. Receptai

Tinkamai pagaminus jautieną – ši tiesiog tirpsta burnoje, tačiau tam, kad pasiektumėte tobulo rezultato, praverstų žinoti keletą kulinarinių subtilybių. Visgi, ekspertų teigimu, norint, jog iš jautienos pagaminti valgiai būtų tobulai gardūs, pirmiausiai, labai svarbu pasirinkti tinkamą mėsos dalį. Mat kitais atvejais jautiena gali išsausėti, sukietėti ar tiesiog tapti neskani.

Šaltinis:

„Pranešimas spaudai“ - tai naujienų agentūrų, juridinių ir fizinių asmenų sukurti bei platinami pranešimai apie paslaugų, gaminių, įmonių ar įstaigų naujienas ir pan. Spręsdama dėl turinio publikavimo UAB „15min“ atsižvelgia į informacijos aktualumą, naudą visuomenei, viešąjį interesą. Už šio turinio skelbimą UAB „15min“ nėra atlyginama. Redakcija turi teisę pranešimus redaguoti, trumpinti, papildyti, šalinti tekste esančias nuorodas ir pavadinimus.

Jautiena su „Béarnaise“ padažu / Vida Press nuotr.A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidą

Beje, prekybininkų duomenys rodo, jog tai antroji pagal populiarumą raudonoji mėsa Lietuvoje – jos pardavimus lenkia tik kiauliena.

Kaip sako pranešime žiniasklaidai cituojamas prekybos tinklo „Iki“ mėsos ekspertas Gintaras Bačkovas, vienas svarbiausių faktorių, kad tinkamai paruoštumėte jautieną – gaminimo laikas.

Taip pat skaitykite:

„Gaminant jautienos patiekalus labai svarbu atskleisti geriausias mėsos savybes, todėl stenkitės jos neperkepti. Be to, teisingai pasirinkite prieskonius. Pavyzdžiui, kepsniams užtenka žiupsnelio pipirų ir jūros druskos. Juos iškepus dar galite pagardinti sviestu. O įvairiausių jautienos troškinių ar kukulių nepamirškite praturtinti ir šviežiomis žolelėmis, tokiomis kaip laiškiniai česnakai, bazilikai, kalendra ar petražolės“, – sako mėsos ekspertas.

Vida Press nuotr./Brandinta jautiena