Jautienos Kumpis Kcal – Maistinė Vertė
Jautienos kumpis yra universali jautienos dalis, kurią galima kepti, virti ar troškinti. Jis tinka įvairiems patiekalams gaminti – nuo mėsainių iki makaronų padažų ar kotletų.
Pagal MaistoLyga.lt pateiktą informaciją, 100 gramų jautienos kumpio yra 147 kalorijos. Energijos pasiskirstymas pagal makroelementus yra toks:
- Angliavandeniai: 1%
- Baltymai: 53%
- Riebalai: 46%
Maistinė vertė (100 g) | Kiekis |
---|---|
Energinė vertė | 677 kJ / 162 Kcal |
Riebalai | 10 g |
Sočiosios riebalų rūgštys | 0 g |
Angliavandeniai | 0 g |
Cukrūs | 0 g |
Baltymai | 17 g |
Druska | 0 g |
Remiantis Rimi.lt pateiktais duomenimis, Grynuolių prekinio ženklo 360 gramų jautienos kumpio be kaulo 100 gramuose yra:
- Energijos: 617 kJ/ 147 kcal
- Riebalų: 7,3 g
- Sočiųjų riebalų rūgščių: 3 g
- Angliavandenių: 0 g
Apibendrinant, skirtingų šaltinių pateikti jautienos kumpio kaloringumo duomenys šiek tiek skiriasi. Tačiau vidutiniškai 100 g šio produkto tenka apie 150 kalorijų. Daugiau nei pusę energijos suteikia baltymai, o likusią dalį – riebalai. Angliavandenių jautienos kumpyje beveik nėra.
Produkto > Peržiūra
Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:
Angl. 0% | Balt. 80% | Rieb. 20%
Svorio proporcijos (%):
- Pagrind. Pagrindiniai elementai
- Vitaminai
- Mineralai
Elementas: | Kiekis: |
Kalorijos | 8.8 kcal |
Vanduo | 12.4 * |
Baltymai | 22.9 g |
Angliavandeniai | 14.4 g |
Skaidulinės medžiagos | 43.6 * |
Cukrus, viso | 13.3 * |
Cukrus, natūralus | * |
Polioliai | 7.2 * |
Riebalai | 27.3 g |
Sotieji riebalai | 26.1 * |
Poli-nesotieji riebalai | 12.9 * |
Omega-3 riebalai | 2.2 * |
Omega-6 riebalai | 3.2 * |
Mono-nesotieji riebalai | 35.2 * |
Cholesterolis | 42.1 * |
Druska | 5.6 * |
* - elementų reikšmės rodomos tik registruotiems nariams.

Kiek kalorijų yra košėje?
Košės pavadinimas | Kalorijos (100g) |
---|---|
Kiek kalorijų turi Manų košė? | 101 kcal |
Kiek kalorijų turi Kvietinė košė? | 83 kcal |
Kiek kalorijų turi Grikiai? | 94 kcal |
Kiek kalorijų turi Avižinė košė? | 68 kcal |
Kiek kalorijų turi Ryžių košė? | 123 kcal |
Kiek kalorijų turi Bulvių košė? | 77 kcal |
Receptai
Žemiau galite rasti dalį nemokamų mūsų Keto mitybai pritaikytų receptų.- 2022-11-30
- Dovilė
Aštrūs įdaryti kiaušiniai
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 10 min. Gaminimo laikas: 50 min. Jums .
- 2022-11-30
- Dovilė
Vanilinis kanapių kokteilis
Porcijos: 1 Paruošimo laikas: 10 min. Jums reikės: · 1 puodelis vandens · 1 .
- 2022-12-02
- Dovilė
Linų ir migdolų traškučiai
Porcijos: 20 krekerių Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 60 min. Jums reikės: .
- 2022-11-30
- Dovilė
Skrudintas žiedinis kopūstas su avokadu
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 10 min. Gaminimo laikas: 5-10 min. Jums .
- 2022-12-02
- Dovilė
Įdaryti grybai
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 10 min. Gaminimo laikas: 15 min. Jums reikės: · .
- 2022-11-30
- Dovilė
Jautienos ir kiaušinių pusryčių keksiukai
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 10 min. Gaminimo laikas: 15 min. Jums .

Kalorijų skaičiuoklė
Vaisius | Kalorijos (100g) | Kiekis |
---|---|---|
Obuolys | 52 kcal | 100g |
Bananas | 89 kcal | 100g |
Apelsinas | 47 kcal | 100g |
Kriaušė | 57 kcal | 100g |
Abrikosas | 48 kcal | 100g |
Braškės | 32 kcal | 100g |
Vynuogės | 69 kcal | 100g |
Ananasai | 50 kcal | 100g |
Kivis | 61 kcal | 100g |
Persikai | 39 kcal | 100g |

Ekspertas – apie jautieną: kokia dalis kokiam patiekalui tinka. Receptai
Tinkamai pagaminus jautieną – ši tiesiog tirpsta burnoje, tačiau tam, kad pasiektumėte tobulo rezultato, praverstų žinoti keletą kulinarinių subtilybių. Visgi, ekspertų teigimu, norint, jog iš jautienos pagaminti valgiai būtų tobulai gardūs, pirmiausiai, labai svarbu pasirinkti tinkamą mėsos dalį. Mat kitais atvejais jautiena gali išsausėti, sukietėti ar tiesiog tapti neskani.
Šaltinis:„Pranešimas spaudai“ - tai naujienų agentūrų, juridinių ir fizinių asmenų sukurti bei platinami pranešimai apie paslaugų, gaminių, įmonių ar įstaigų naujienas ir pan. Spręsdama dėl turinio publikavimo UAB „15min“ atsižvelgia į informacijos aktualumą, naudą visuomenei, viešąjį interesą. Už šio turinio skelbimą UAB „15min“ nėra atlyginama. Redakcija turi teisę pranešimus redaguoti, trumpinti, papildyti, šalinti tekste esančias nuorodas ir pavadinimus.
Jautiena su „Béarnaise“ padažu / Vida Press nuotr.A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidąBeje, prekybininkų duomenys rodo, jog tai antroji pagal populiarumą raudonoji mėsa Lietuvoje – jos pardavimus lenkia tik kiauliena.
Kaip sako pranešime žiniasklaidai cituojamas prekybos tinklo „Iki“ mėsos ekspertas Gintaras Bačkovas, vienas svarbiausių faktorių, kad tinkamai paruoštumėte jautieną – gaminimo laikas.
Taip pat skaitykite:„Gaminant jautienos patiekalus labai svarbu atskleisti geriausias mėsos savybes, todėl stenkitės jos neperkepti. Be to, teisingai pasirinkite prieskonius. Pavyzdžiui, kepsniams užtenka žiupsnelio pipirų ir jūros druskos. Juos iškepus dar galite pagardinti sviestu. O įvairiausių jautienos troškinių ar kukulių nepamirškite praturtinti ir šviežiomis žolelėmis, tokiomis kaip laiškiniai česnakai, bazilikai, kalendra ar petražolės“, – sako mėsos ekspertas.
Vida Press nuotr./Brandinta jautiena