pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Cezario Salotų Padažas Be Sūrio: Tobulas Receptas

Cezario salotos, greičiausiai, yra vienos iš populiariausių ir dažniausiai sutinkamų įvairių kavinių ar restoranų meniu. Deja, dažnai būtent šios salotos ir yra neįveikiamas slenkstis besidarbuojantiems virtuvėje. Neretai tenka valgyti pavytusius lapus, aplietus beskoniu, blankiu padažu ir papildytus tarpusavyje nederančiais priedais. Iš esmės, Cezario salotos galėtų būti kokybės indikatorius bet kokioje maitinimo įstaigoje, nes jeigu šefas sugeba jas gerai paruošti, tuomet ir dėl kitų patiekalų jaudintis neverta.

Siūlome pasigaminti tobulas Cezario salotas namuose! Šios salotos pasižymi sodraus skonio, ryškiu ir tirštu padažu, traškiais salotų lapais bei šviežiai keptais krutonais su apskrudusio parmezano krašteliais.

Ingredientai

  • 4 nedidelių gūžių romaninių salotų arba 1,5 didelės
  • Parmezano drožlių patiekimui

Padažui:

  • 250 ml "Hellmann's original" majonezo
  • 1 nedidelės smulkiai supjaustytos česnako skiltelės
  • 4 ančiuvių filė (iš stiklainio, ne iš skardinės)
  • 1 šaukšto šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 1 arbatinio šaukštelio Dižono garstyčių (Dijon)
  • 1 arbatinio šaukštelio Vorčesterio padažo (Worcester)
  • 50 g tarkuoto parmezano sūrio

Gaminimo Eiga

Padažas:

  1. Visus padažui skirtus ingredientus sudėkite į aukštą indelį ir rankiniu blenderiu (arba stacionariu) išplakite iki vientisos masės.
  2. Iš pradžių druskos dėkite labai nedaug, nes ir ančiuviai, ir parmezanas turi sūrumo.
  3. Paragaukite paruoštą padažą ar nereikia papildomai druskos, pipirų.
  4. Jeigu norisi daugiau rūgštelės, įpilkite papildomai citrinos sulčių, o jeigu padažas atrodo per tirštas Jūsų skoniui, įpilkite papildomą šaukštą pieno.
  5. Turėkite omeny, kad padažo skonis turi būti ryškus ir intensyvus.
  6. Padažą perpilkite į sandarų indelį ir įdėkite į šaldytuvą bent 30 minučių, kad susibalansuotų ir geriau atsiskleistų visi skoniai.

Krutonai:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 190'C.
  2. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite nedideliais gabalėliais suplėšytas duonos riekeles, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite apie 5-7 minutes, kol bus švelniai auksinės spalvos.
  3. Praėjus laikui, skardą išimkite iš orkaitės, skrebučius tolygiai apibarstykite parmezanu ir kepkite dar 5-6 minutes, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.
  4. Iškeptus krutonus sudėkite į lėkštę.

Salotos:

  1. Romaninių salotų lapus kruopščiai nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu ir labai gerai nusausinkite (tam aš naudoju kelis švarius virtuvinius rankšluosčius).
  2. Salotų lapus suplėšykite ir sudėkite į didelę lėkštę, kurioje tieksite.
  3. Ant viršaus supilkite didesnę dalį padažo (ne visą) ir gerai išmaišykite, kad juo pasidengtų kiekvienas lapelis (aš tą darau rankomis, nes taip greičiau).
  4. Jeigu reikia supilkite likusią dalį padažo, jeigu ne - pasilikite kitam kartui ir laikykite šaldytuve sandariame indelyje.
  5. Paragaukite salotų ar netrūksta druskos, pipirų.

Patarimai ir Variacijos

Mes šeimoje visi labai mėgstame Cezarį bet, kad salotos atstotų pilnavertę vakarienę, dažniausiai jas papildau keptomis krevetėmis (kaip tobulai jas iškepti rasite „keptų krevečių ir chorizo užkandžio” recepte), kepta vištienos krūtinėle arba vakarykštės keptos vištos likučiais. Traškios keptos šoninės juostelės ar virtas kiaušinis reikalo taip pat „nepagadins”, bet tik nedėkite į salotas jokių pomidorų ar raudonojo svogūno - tai bloga ir perteklinė improvizacija Cezario tema.

Maisto Švaistymo Prevencija

Maisto švaistymas yra ne tik globalinio mąsto problema, bet ir kenkia asmeniškai mums - ypač finansiškai. Pirmiausia, padeda savaitės meniu planavimas, pirkinių sąrašo sudarymas. Nereikia pirkti produktų, nes jiems akcija - akcijos yra visada. Antra, reikia suprasti produktų galiojimo datas. Taip pat labai svarbu išmokti gaminti iš šaldytuve ir spintelėse esančių likučių. Dar svarbu išmokti kaip ir kurį produktą išsaugoti ilgiau. Labai daug produktų galima šaldyti - duoną, vaisius, daržoves, žoleles. Galiausiai, galima transformuoti produktus iš jų sukuriant naujus. Pavyzdžiui iš užsistovėjusios ir jau nelabai minkštos duonos iškepti krutonus, kurie ne tik sandariame indelyje laikysis kelias savaite, bet ir taps nuostabaus patiekalo pagrindu.

Dažniausiai Užduodami Klausimai

Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų yra: “Ar jau tu tai turbūt labai daug maisto išmeti”? Tiesa tokia, kad aš visada prieš maisto švaistymą.

Ar galima padažą pasigaminti anksčiau? Kažin ar galima jį dieną - kitą palaikyti šaldytuve? Taip, padažą galima laikyti šaldytuve sandariame indelyje.