Vištienos kepsneliai su gardžiuoju marinatu
Dubenėlyje sumaišykite farino cukrų, actą ir garstyčias.
Įspauskite česnaką. Galite ir susmulkinkite jį peiliu ar naudoti česnako granules.
Suberkite prieskonius, pilkite aliejų ir gerai išmaišykite.
Reklama41011Ištepkite šia mase mėsą. Leiskite jai pasibūti bent pusvalandį ar geriausiai -pernakt.
Kepame ant griliaus:
Kepkite ant karšto griliaus apie 15-30 min. vis pavartant, kad mėsa gražiai apskrustų. Kepimo laikas priklauso ir nuo gabalėlių dydžio.
IngredientaiPatarimasBūtinai pasitikrinkite ar mėsa iškepusi. Tai yra labai svarbu. Iš jos turi bėgti skaidrus skystis, jei jis balzganas – mėsa dar neiškepusi. Iškepusi vištiena yra tik Raudona ar rausva gali būti tik jautiena, ar ėriena. Kiauliena – vos vos rausva.
AlternatyvaJei jūsų grilius yra tiesiog terasoje, užtikrintas būdas, kurį rekomenduoju, viską pradėti kepti 200 laipsnių orkaitėje, kol beveik iškeps, apie 20 min., o pabaigtuves su paskrudinimu perkelti ant griliaus. Galima pradžioje mėsą įvynioti į foliją ir pakepti ant griliaus, o vėliau išvynioti ir tik skaniai apskrudinti.
Beata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003KomentaraiGintarė parašė:Aš taip kepu vištytę – labai geras receptukas 🙂 O rudąjį cukrų drąsiai galite pakeisti medumi, tik tuomet reikia labai saugoti kepsniukus, nes labai greitai svyla 🙂 Skanaus 🙂
Simona parašė:Na ką, šį savaitgalį tortilijos, taigi pravers šis marinafas vištytei. 🙂vilma parašė:Geras marinatas, reilkes pabandyti, juo labaiu kad turiu to cukraus. O su medum tikrai labai svyla, nepatiko…
Ingrida parašė:Beata, sakykit, o kuo būtų galima pakeisti šį cukrų, nes parduotuvėje jo neradau, bet receptą labai norisi išbandyti?
vika parašė:Ingrida, jei esate Vilnietė paieškokite Asorti parduotuvėje.ulrika parašė:Aciu uz lux marinato varianta. Jau isbandziau per savaitgali. Visiems labai patiko.Beata Nicholson parašė:Farino cukraus yra beveik visose maisto prekių parduotuvusė. Žinoma, gal aš čia tik už Vilnių kalbu, bet tikrai esu pirkusi ir kitur.
Traskus kalakutienos kepsneliai
Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!
Varškės patiekalai
Lengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėje
Patiekalai iš vištienos ir paukštienos
Skanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)
Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas
20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkams
Naudingi patarimai jūsų virtuvėje
Kalafiorų salotos su sojos padažu
Daržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptai
Saulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidorais
Makaronų ir picos patiekalų receptai
Veganiški "sūrio" pyragėliai Valentinui
Desertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai
Pupelių ir baklažanų troškinys be glitimo
Daržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Kalakutienos filė kepsniai
Išsisaugokite:
Orkaitėje kepti ypač gardūs bei sultingi kalakutienos filė kepsniai marinuoti natūralaus skonio jogurte, patiekti su kepintomis morkomis ir šparaginėmis pupelėmis.
Keturiems kepsniams kaip nuotraukoje pagaminti reikės:
Keturių nestorų gabalėlių kalakutienos filė (maždaug po 80 g. svorio)
2 valgomųjų šaukštų natūralaus skonio jogurto
Žiupsnio maltų kvapiųjų pipirų, druskos ar mėgiamų prieskonių pagal skonį
Kepimui:
80 g. maltų džiūvesėlių
Keturių riekelių plonai pjaustyto sūrio
Ingredientai
- kalakutienos filė: 400 gramų
- kiaušiniai: 2-3
- majonezas: 4 šaukštų
- krakmolas: 4 šaukštų
- mėgstami prieskoniai
1. Iš pradžių kalakutienos filė supjaustykite mažais gabaliukais, apibarstykite prieskoniais. Dubenėlyje išplakite kiaušinius, sudėkite majonezą ir krakmolą. Gerai išmaišykite.
2. Tuomet į šią masę sudėkite kalakutieną, išmaišykite, palaikykite kelias valandas (jeigu skubate, manau galite kepti iškart).
3. Po to įkaitintoje keptuvėje kepkite tarsi blynelius iš abiejų pusių.
4. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!
Burokėlių salotos su kukurūzais
- Parašė Maisto mėgėja
- gruodžio 17, 2024
- 756 peržiūros
- 1 m. skaitymo
- Kažko nevalgantiems
- Kūčių patiekalai
- Užkandžiai
- Vakarienė
8 tokiems, nelabai dideliems kepsneliams, kaip nuotraukoje, pagaminti reikės:
Reklama
Reklama
- Labai gerai išminkome.
- Iš pasiruoštos masės formuojame plonesnius, nelabai didelius kepsnelius, kuriuos dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių.
Reklama
- Kalakutienos kepsneliai su cukinija ir varške paruošti, patiekiame su mėgiamu garnyru. Aš patiekiau su virtomis bulvėmis ir šviežių daržovių salotomis. Salotas gaminau – TAIP.