pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Pieniška Sriuba Vaikui: Receptai, Kuriuos Mėgsta Visi

Kad vaikai pavalgytų, dažnai esame pasiruošę nertis iš kailio. Tačiau yra tokių patiekalų, kuriuos mėgsta turbūt viso pasaulio vaikai. Šįkart dėmesį skiriame greitai ir lengvai pagaminamų, sveikų ir sočių sriubų receptams.

Pieniška Makaronų Sriuba

Pieniška makaronų sriuba vaikams - patiekalas, kurį mėgsta tiek mažieji, tiek suaugę. Ji be galo gardi, lengvai pagaminama, patiks net patiems išrankiausiems. Makaronus galite naudoti įvairių rūšių formų - tinka tiek stambesni, tiek smulkesni. Rekomenduojame rinktis makaronus, kurie turi daugiau skaidulų, yra pagaminti iš kietagrūdžių kviečių. Vietoj makaronų galite naudoti ir kitas kruopas, pavyzdžiui, grikius, ryžius, avižų dribsnius, perlines kruopas.

Jeigu norite, kad ši pieniška sriuba būtų maistingesnė, galite įdėti ir daržovių. Puikiai tiks žirneliai, morkos, kopūstai. Šią sriubą rekomenduojama duoti vaikams nuo 11-12 mėn. Įsitikinkite, kad vaikas nėra alergiškas pieno poduktams ar kviečiams.

Pieniška makaronų sriuba: gaminimo eiga

  1. Į puodą įpilkite vandens, jį užkaiskite, pasūdykite.
  2. Kai užvirs, sudėkite makaronus ir virkite, kol makaronai bus minkšti.
  3. Tada nupilkite vandenį iš puodo, jo palikite tiek, kad makaronai būtų ne visai apsemti.
  4. Supilkite pieną, pakaitinkite, kol pienas pradės virti.
  5. Puodą nuimkite nuo ugnies ir leiskite sriubai keletą minučių pastovėti.

Greita Pieniška Sriuba su Dribsniais

Sriuba labai paprasta, net juokas ima pasakojant, bet vaikus ji veikia tiesiog stebuklingai. Nieko nenorintys ir amžinai „aš nealkanas“ vaikai mielai suvalgo bent po kelis šaukštelius. O ir pilvui šilčiau!

Ingredientai:

  • Kelių šaukštų vaikų mėgstamos košės dribsnių (grikių dribsnių ar ryžių dribsnių)
  • Pusės stiklinės/stiklinės verdančio vandens
  • Stiklinės/dviejų (priklausomai nuo to, kokio skystumo norite) pieno
  • Žiupsnelio druskos

Gaminimo eiga:

  1. Užpilkite dribsnius verdančiu vandeniu ir uždenkite kelioms minutėms pabrinkti.
  2. Tada įpilkite pieno ir kaitinkite sriubytę ant lėtos ugnies.
  3. Stebėkite puodą, pamaišykite, kad spėtumėte išjungti dar iki pakylant pienui - taip išvengsite daugelio nemėgstamos plėvelės susidarymo.
  4. Pabaigai įberkite žiupsnelį druskos, jei mėgstate sočiau, galite įdėti ir sviesto.

Daržovių Sriuba su Makaronais (Natur Compagnie)

Greitai paruošiama kompanijos „Natur Compagnie" daržovių sriuba su makaronais-raidelėmis arba sriuba su daržovėmis ir fermos gyvūnų formos makaronais. Tai receptas tiems atvejams, kai nėra laiko, o norisi, kad vaikai (ir visa šeima) pavalgytų šilto skanaus, sveiko ir kokybiško maisto. Galite rinktis pagal mažojo valgytojo pomėgius ir interesus arba pagal skonį - abi sriubos subalansuotos vaikams: draugiškos sudėties, iš ekologiškų daržovių, be pridėtinio cukraus ar palmių aliejaus. Iš 50 g pakuotės turinio išvirsite 0,5 l sriubos!

Kiti Sriubų Variantai Vaikams

  • Daržovių sriuba su bulvėmis ir kopūstais: Bulvę ir morką nuskuskite, nuplaukite ir užpilkite šaltu vandeniu, po 5-7 minučių pridėkite smulkintą kopūstą ir virkite, kol viskas suminkštės (apie 15 minučių). Nuovirą atšaldykite, išvirtas daržoves sutrinkite. Gautą piure atskieskite su nulietu nuoviru, pridėkite šiek tiek druskos ir vėl užvirinkite.
  • Kopūstų ir cukinijų sriuba: Nuplaukite kopūstą ir supjaustykite smulkiai. Nuvalykite cukiniją, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Kopūstą su cukiniją suberkite į verdantį puodą, uždenkite dangteliu ir virkite, kol viskas išvirs (15-20 minučių). Sriubą pasūdykite, po to virkite dar 2-3 minutes ant silpnos ugnies. Išvirtas daržoves išimkite iš nuoviro, sutrinkite, įpilkite vėl nuoviro ir pavirkite.
  • Daržovių sriuba su manų kruopomis ir pienu: Morkas, ropę, petražoles, svogūno laiškus smulkiai susmulkinti, užpilti vandeniu ir virti 30 minučių, sudėti trintus pomidorus. Į verdančią sriubą supilti manų kruopas ir virti ant silpnos ugnies 15 minučių. Po to įpilti karštą virintą pieną, pasūdyti ir vėl užvirinti.
  • Daržovių sriuba su mėsa: Išvirti skaidrų buljoną. Nuvalytas daržoves, supjaustytas kubeliais užpilti buljonu, viską išvirti (15-20 minučių). Virtos mėsos minkštimą sumalti su duonos riekele, išmirkyta šaltame vandenyje.
  • Ryžių sriuba su pienu: Nuplauti ryžius keletą kartų po šaltu vandeniu, užpilti verdančiu vandeniu ir virti tol, kol jie nesuminkštės (10-15 minučių). Tuomet įpilti pieną ir leisti užvirti, pasūdyti pagal skonį.
  • Makaronų sriuba su pienu: Užvirinti vandenį, įberti cukraus, suleisti makaronus ir virti 15 minučių, tuomet įpilti pašildyto pieno, pasūdyti ir virti 2-3 minutes.
  • Sriuba su kleckais: Užvirinti ½ stiklinės sūdyto vandens kartu su sviestu, suberti manų kruopas ir maišant virti tokią košę apie 5 minutes. Stiklinę pieno užvirinti kartu su ½ stiklinės vandens, pridėti cukraus. Į verdantį skystį leisti su arbatiniu šaukšteliu kleckus, gautus iš manų košės. Tokius kleckus virti 5-7 minutes. Į sriubos lėkštę įdėti gabalėlį sviesto.