pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vištienos krūtinėlė su Briuselio kopūstais: receptai ir patarimai

Daug kas nemėgsta Briuselio kopūstų ir išgirdę apie juos susiraukia, nes turi su jais nemalonių asociacijų. Bet taip yra todėl, kad dauguma žmonių nemoka jų tinkamai paruošti. Išdrįskite jų paragauti ir nebijokite eksperimentuoti, nes jie niekada neatsibos.

Šiame straipsnyje pasidalinsime keletu receptų, kaip skaniai paruošti vištienos krūtinėlę su Briuselio kopūstais, kad šis patiekalas taptų mėgstamiausiu jūsų šeimos nariais.

Receptas Nr. 1: Vištienos filė su Briuselio kopūstais ir daržovėmis

Ingredientai:

  • 0.5 kilogramo vištos filė (ar kalakutienos)
  • 400 gramų Briuselio kopūstų
  • 2 vienetai morkų
  • 2 vienetai svogūnų
  • Šiek tiek aliejaus (kepimui)
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek juodųjų pipirų

Paruošimo būdas:

  1. Įkaitinti keptuvėje aliejų.
  2. Suberti susmulkintus svogūnus ir kepinti apie 2-3 minutes.
  3. Po to suberti sutarkuotas morkas ir kepinti dar iki 3 minučių.
  4. Sudėti vištienos kubelius ir prieskonius.
  5. Kepinti ant vidutinės ugnies 20-25 minutes.
  6. Briuselio kopūstus sudėti į pasūdytą verdantį vandenį ir virti 10 minučių.
  7. Po to sudėti į keptuvę su vištiena ir išmaišyti.

Autorius: Aušrinė

Receptas Nr. 2: Vištienos blauzdelės su Briuselio kopūstais

Ingredientai:

  • 8 vištų blauzdelės
  • 1 svogūnas
  • 5 česnako skiltelės
  • 500 g Briuselio kopūstų
  • 0,5 stiklinės vištienos sultinio
  • 0,5 stiklinės balto vyno sauso
  • Druskos, pipirų, maltos paprikos miltelių, kario pagal skonį
  • Aliejaus kepimui
  • 0,5 citrinos nutarkuotos žievelės

Paruošimo būdas:

  1. Vištų blauzdeles ištrinkite prieskoniais, dėkite į įkaitintą aliejų ir kepkite vartant, kol gražiai apskrus.
  2. Sudėkite smulkiai kubeliais pjaustytus svogūnus, kepkite kelias minutes.
  3. Sudėkite griežinėliais pjaustytus česnakus, Briuselio kopūstus ir maišydami kepkite kelias minutes. Jeigu Briuselio kopūstai dideli, perpjaukite per pusę.
  4. Supilkite vyną, sultinį, citrinos žievelę, uždenkite ir troškinkite 30 minučių.

Receptas Nr. 3: Apkepas su vištiena ir Briuselio kopūstais

Ingredientai:

  • Vištiena (ar kita mėsa)
  • Briuselio kopūstai
  • Sviestas
  • Miltai
  • Vištienos sultinys
  • Pienas
  • Garstyčios
  • Druska, pipirai
  • Tarkuotas sūris

Paruošimo būdas:

  1. Nupjaukite briuselinio kopūsto kotelius, pašalinkite nešvarius išorinius lapelius. Jei kopūstukai yra labai dideli, perpjaukite juos pusiau. Virkite juos pasūdytame vandenyje 5-10 min, kol bus minkšti. Nupilkite į kiaurasamtį ir perliekite labai šaltu vandeniu.
  2. Vištieną arba kitą pasirinktą mėsą išvirkite pasūdytame vandenyje, su lauro lapu ir skiltele česnako, perpjauta pusiau.
  3. Orkaitę įkaitinkite 200°C.
  4. Puode ant vidutinio stiprumo ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite miltus, kaitinkite, kol miltai ims keisti spalvą. Maišant virtuvine šluotele supilkite vištienos sultinį ir pieną. Kaitinkite ant lengvos ugnies, kol padažas sutirštės. Nukėlę nuo ugnies, įmaišykite garstyčias, pagardinkite druska ir pipirais.
  5. Vištieną, arba kitą pasirinktą mėsą, supjaustykite kubeliais, suberkite į apkepo indo dugną, ant viršaus išdėliokite virtus Briuselinius kopūstus, apliekite padažu, apiberkite tarkuotu sūriu ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 10-15 min, kol sūris išsilydys ir parusvės.
  6. Mėgaukitės iškart, su virtomis bulvėmis arba ryžiais.

Beje, šį apkepą galima labai lengvai paversti vegetarišku patiekalu - vietoje mėsos Briuselinius kopūstus apiberkite sauja graikinių riešutų, tada viską apliekite padažu, apiberkite sūriu ir kepkite, kol šis išsilydys.

Kiti patarimai, kaip skaniai paruošti Briuselio kopūstus

  • Briuselio kopūstai, patiekti su daržovėmis, man asmeniškai skaniausi yra kaip garnyras prie mėsos arba žuvies patiekalų.
  • Labai lengvas, bet itin skanus būdas paruošti Briuselio kopūstus žiemai. Tai nuostabus užkandis prie virtų bulvių arba ryžių.