pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vištienos salotos su špinatais: gardus ir lengvas receptas

Dalinuosi, kaip pasidaryti skaniausias salotas. Lengvas, sotus ir gaivus. Nuostabios salotos ! Padažas su citrina labai labai geras! Mėgstamiausias patiekalas kol kas.

Ingredientai

  • Vištienos filė
  • Špinatai
  • Raudonasis svogūnas
  • Agurkas
  • Alyvuogės
  • Figos
  • Feta
  • Mėtos

Marinatui:

  • Alyvuogių aliejus
  • Raudonėlis
  • Česnakas
  • Svogūnų milteliai
  • Citrinos sultys
  • Druska
  • Pipirai

Padažui:

  • Alyvuogių aliejus
  • Balzaminis actas
  • Medus
  • Druska
  • Pipirai

Gaminimo eiga

  1. Pamarinuokite vištieną: dideliame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, raudonėlį, česnaką, svogūnų miltelius, citrinos sultis ir didelį žiupsnelį druskos bei pipirų. Vištieną supjaustykite horizontaliomis juostelėmis, tada sudėkite į marinatą ir išmaišykite, kad tolygiai pasidengtų.
  2. Kepkite vištieną: Didelę keptuvę uždėkite ant vidutinės-stiprios ugnies ir padenkite plonu alyvuogių aliejaus sluoksniu. Kai aliejus įkais, sudėkite vištienos griežinėlius į keptuvę, su kiekvienu griežinėliu nukratydami marinato perteklių. Kepkite tol, kol gerai apskrus iš abiejų pusių, maždaug 5 minutes. Jei keptuvė per maža, kepkite vištieną keliomis partijomis.
  3. Paruoškite salotų padažą: į nedidelį dubenėlį įpilkite alyvuogių aliejaus, balzaminio acto, medaus, druskos ir pipirų (pagal skonį).
  4. Sumaišykite salotas: Į didelį dubenį arba serviravimo indą sudėkite špinatus, vištieną, raudonąjį svogūną, agurką, alyvuoges, figas, fetą ir mėtas.
  5. Užpilkite padažu: Apšlakstykite salotas paruoštu padažu ir gerai išmaišykite.

Patarimai ir gudrybės

Sukurkite patogias ir skanias salotas kelyje atlikdami šiuos paprastus veiksmus: nedideliame dubenyje išplakite actą, garstyčias, čiobrelius, druską ir pipirus. Maišydami pamažu pilkite alyvuogių aliejų, kol padažas pasidarys emulsinis. Padažą padalinkite į 2 kvorto dydžio konservavimo stiklainius. Į stiklainius sudėkite vištieną, vynuoges, graikinius riešutus, sūrį ir špinatus. Padažą po lygiai padalinkite į 2 kvorto dydžio konservavimo stiklainius. Vištienos gabalėlius sudėkite į lėkštės dugną ir sudėkite į vynuoges, graikinius riešutus, sūrį ir grubiai suplėšytus špinatų lapus.Uždenkite dangteliais ir esate pasiruošę valgyti kelyje!

Supjaustytą papriką sumaišome su citrinos sultimis ir majonezo su mangais bei jogurtu (galite pasilikti šiek tiek paprikos gabaliukų pabarstyti ant viršaus). Didelėje lėkštėje išdėliojam žalius salotų lapus, tada nuluptas ir supjaustytas kriaušes, pomidoriukus, ant viršaus uždedame supjaustytą vištieną. Labai skanu!