pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Moliūgų Sriuba su Kopūstais: Soti ir Kvapni

Soti, kvapni ir jauki sriuba, kurią lengva pagaminti. Tai receptas, kuriuo norėsite pasidalinti su geriausiais draugais.

Moliūgų ir Raugintų Kopūstų Sriuba

Ingredientai:

  • 2 l vandens
  • 1 „Lapino puota" ančiukų krūtinėlės file su oda
  • Aliejaus kepimui
  • 1 kg moliūgo
  • 1 vidutinio poro
  • 1 šaukšto kmynų
  • 50 g džiovintų grybų
  • Pipirų
  • 80 g karšto rūkymo šoninės
  • 2 skiltelių česnako
  • Kuokštelio šviežių petražolių

Gaminimo Eiga:

  1. Į įkaitintą keptuvę pilkite kelis šaukštus aliejaus ir iš visų pusių apkepkite krūtinėlę.
  2. Apkeptą krūtinėlę dėkite į karštą vandenį kartu su sultiniui skirtais prieskoniais (juodaisiais pipirais, lauro lapais, druska, svogūnais ir saliero šaknimi).
  3. Virkite apie valandą, kol gausite skanų aromatingą sultinį. Išimkite krūtinėlę. Ją galite naudoti sumuštiniams arba paskaninti išvirtą sriubą, ir taip ją padaryti dar sotesnę, kad nebereikėtų antro karšto patiekalo.
  4. Moliūgą išsėklinę, perpjaukite į dvi dalis ir dėkite į orkaitę ant sviestinio popieriaus, truputį apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite valandą, kol visiškai suminkštės ir lengvai apskrus.
  5. Į paruoštą sultinį dėkite raugintus kopūstus, kmynus ir džiovintus grybus. Virkite apie 15 min.
  6. Iškeptą moliūgą išskobkite šaukštu ir sudėkite į virtuvinį smulkintuvą, į šią masę įpilkite kelis samčius sriubos sultinio.
  7. Pakepinkite porą keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
  8. Į smulkintuvą, kuriame sudėti išskobti moliūgai ir įpiltas sultinys, sudėkite porus ir viską sumalkite.
  9. Įdėkite kelis šaukštus grietinės ir vėl viską sumalkite.
  10. Sutrintą masę sudėkite į raugintų kopūstų masę.
  11. Pavirkite 5 min., kol užvirs ir susimaišys visi skoniai.
  12. Susmulkinkite šoninę, česnakus bei petražoles.
  13. Šoninę pakepinkite keptuvėje ant aliejaus.
  14. Į pakepintą šoninę sudėkite česnaką ir petražoles.
  15. Apkepintą šoninę, česnaką bei petražoles sudėkite serviruojant ant sriubos viršaus.

ALFO PATARIMAI

Šią sriubą labai skanu valgyti su karštomis bulvėmis arba lietuviška juoda duona.

Jeigu esate vegetaras, vietoje antienos sultinio galite naudoti daržovių sultinį ir viską daryti taip pat, o pabaigoje pabarstyti kepintais saliero gabaliukais su česnaku ir petražolėmis.

Raugintų Kopūstų Sriuba su Vištiena, Pomidorais ir Moliūgu

Vištienos valgymas sriubos pavidalu yra geriausias būdas pasveikti nuo daugumos infekcijų ir peršalimo ligų. Vištiena padeda sustiprinti imunines kūno ląsteles. Vištienos valgymas turi daug naudos sveikatai, o skonis taip pat nėra blogas. Bet, žinoma, valgydami aliejuje keptą vištieną, jūs negausite tiek daug naudos, kiek galima būtų gauti gaminant kitais būdais. Raugintų kopūstų sriuba su gausybe daržovių, sveiką ir maistinga.

Ingredientai:

  • 90 g raugintų kopūstų
  • 85 g pomidorų
  • 70 g vištienos
  • 40 g svogūno
  • 40 g morkos
  • 20 g moliūgo
  • 20 g paprikos
  • 15 g saliero gumbo
  • 5 g lydyto sviesto arba ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • Prieskonių pagal skonį

Paruošimas:

  1. Puode 30 min. verdame raugintus kopūstus.
  2. Orkaitėje iškepame sumarinuotą vištieną.
  3. Ant lydyto sviesto arba ypač tyro alyvuogių aliejaus kepame svogūną, saliero gumbą, morką, moliūgą, papriką. Svarbu, kad daržovės liktų traškios.
  4. Kai viskas apkepa, sudedame tarkuotus pomidorus. Kepame, kol išgaruos skystis.
  5. Viską sudedame į kopūstus, taip pat ir orkaitėje keptą vištieną.
  6. Dedame prieskonių pagal skonį ir viską verdame dar 5 min.

Labai skanu!!

Maistinė Vertė (vienai porcijai):

Maistinė medžiaga Kiekis Procentinė dalis
Kalorijos 403kcal 20%
Angliavandeniai 52g
Baltymai 23g
Riebalai 16g
Sočiosios riebalų rūgštys 6g
Cholesterolis 56mg
Natris 876mg
Kalis 2832mg 142%
Skaidulos 13g 37%
Cukrūs 31g 124%
Vitaminas A 10279µg 1285%
Vitaminas B6 1mg 71%
Vitaminas B12 1µg 40%
Vitaminas C 75mg 94%
Vitaminas E 1mg 8%
Vitaminas K 49µg 65%
Kalcis 112mg 14%
Varis 1mg 100%
Folio rūgštis 101µg 51%
Geležis 8mg 57%
Manganas 2mg 100%
Magnis 161mg 43%
Fosforas 363mg 52%
Selenas 12µg 22%
Cinkas 2mg 20%

Į kepimo skardą dedame kubeliais pjaustytą moliūgą, morkos griežinėlius, svogūną, česnaką. Sumaišome daržoves su alyvuogių aliejumi, druska, pipirais, čiobreliu.

Lapinių Kopūstų Sriuba su Moliūgu

Reikia:

  • 1-2 lapinių kopūstų lapų
  • 1 poro baltosios dalies
  • Aliejaus (kepti)
  • 300 g nuvalyto moliūgo
  • 2 vid. dydžio bulvių
  • 1,2 l vištienos sultinio
  • Žiupsnelio druskos
  • 1 šaukštelio „tabasco“ padažo

Gaminimas:

  1. Nukirpkite storąsias lapinių kopūstų dalis. Likusius kopūstus suplėšykite arba sukarpykite žirklėmis.
  2. Smulkiai supjaustykite porą ir pakepkite su šlakeliu aliejaus. Suberkite vidutinio dydžio kubeliais pjaustytus moliūgą ir bulves, taip pat - lapinius kopūstus. Viską kepkite maždaug 5-7 min., įpilkite sultinio, pagardinkite druska ir „tabasco“ padažu.