Soti, kvapni ir jauki sriuba, kurią lengva pagaminti. Tai receptas, kuriuo norėsite pasidalinti su geriausiais draugais.
Moliūgų ir Raugintų Kopūstų Sriuba
Ingredientai:
- 2 l vandens
- 1 „Lapino puota" ančiukų krūtinėlės file su oda
- Aliejaus kepimui
- 1 kg moliūgo
- 1 vidutinio poro
- 1 šaukšto kmynų
- 50 g džiovintų grybų
- Pipirų
- 80 g karšto rūkymo šoninės
- 2 skiltelių česnako
- Kuokštelio šviežių petražolių
Gaminimo Eiga:
- Į įkaitintą keptuvę pilkite kelis šaukštus aliejaus ir iš visų pusių apkepkite krūtinėlę.
- Apkeptą krūtinėlę dėkite į karštą vandenį kartu su sultiniui skirtais prieskoniais (juodaisiais pipirais, lauro lapais, druska, svogūnais ir saliero šaknimi).
- Virkite apie valandą, kol gausite skanų aromatingą sultinį. Išimkite krūtinėlę. Ją galite naudoti sumuštiniams arba paskaninti išvirtą sriubą, ir taip ją padaryti dar sotesnę, kad nebereikėtų antro karšto patiekalo.
- Moliūgą išsėklinę, perpjaukite į dvi dalis ir dėkite į orkaitę ant sviestinio popieriaus, truputį apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite valandą, kol visiškai suminkštės ir lengvai apskrus.
- Į paruoštą sultinį dėkite raugintus kopūstus, kmynus ir džiovintus grybus. Virkite apie 15 min.
- Iškeptą moliūgą išskobkite šaukštu ir sudėkite į virtuvinį smulkintuvą, į šią masę įpilkite kelis samčius sriubos sultinio.
- Pakepinkite porą keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
- Į smulkintuvą, kuriame sudėti išskobti moliūgai ir įpiltas sultinys, sudėkite porus ir viską sumalkite.
- Įdėkite kelis šaukštus grietinės ir vėl viską sumalkite.
- Sutrintą masę sudėkite į raugintų kopūstų masę.
- Pavirkite 5 min., kol užvirs ir susimaišys visi skoniai.
- Susmulkinkite šoninę, česnakus bei petražoles.
- Šoninę pakepinkite keptuvėje ant aliejaus.
- Į pakepintą šoninę sudėkite česnaką ir petražoles.
- Apkepintą šoninę, česnaką bei petražoles sudėkite serviruojant ant sriubos viršaus.
ALFO PATARIMAI
Šią sriubą labai skanu valgyti su karštomis bulvėmis arba lietuviška juoda duona.
Jeigu esate vegetaras, vietoje antienos sultinio galite naudoti daržovių sultinį ir viską daryti taip pat, o pabaigoje pabarstyti kepintais saliero gabaliukais su česnaku ir petražolėmis.
Raugintų Kopūstų Sriuba su Vištiena, Pomidorais ir Moliūgu
Vištienos valgymas sriubos pavidalu yra geriausias būdas pasveikti nuo daugumos infekcijų ir peršalimo ligų. Vištiena padeda sustiprinti imunines kūno ląsteles. Vištienos valgymas turi daug naudos sveikatai, o skonis taip pat nėra blogas. Bet, žinoma, valgydami aliejuje keptą vištieną, jūs negausite tiek daug naudos, kiek galima būtų gauti gaminant kitais būdais. Raugintų kopūstų sriuba su gausybe daržovių, sveiką ir maistinga.
Ingredientai:
- 90 g raugintų kopūstų
- 85 g pomidorų
- 70 g vištienos
- 40 g svogūno
- 40 g morkos
- 20 g moliūgo
- 20 g paprikos
- 15 g saliero gumbo
- 5 g lydyto sviesto arba ypač tyro alyvuogių aliejaus
- Prieskonių pagal skonį
Paruošimas:
- Puode 30 min. verdame raugintus kopūstus.
- Orkaitėje iškepame sumarinuotą vištieną.
- Ant lydyto sviesto arba ypač tyro alyvuogių aliejaus kepame svogūną, saliero gumbą, morką, moliūgą, papriką. Svarbu, kad daržovės liktų traškios.
- Kai viskas apkepa, sudedame tarkuotus pomidorus. Kepame, kol išgaruos skystis.
- Viską sudedame į kopūstus, taip pat ir orkaitėje keptą vištieną.
- Dedame prieskonių pagal skonį ir viską verdame dar 5 min.
Labai skanu!!
Maistinė Vertė (vienai porcijai):
Maistinė medžiaga | Kiekis | Procentinė dalis |
---|---|---|
Kalorijos | 403kcal | 20% |
Angliavandeniai | 52g | |
Baltymai | 23g | |
Riebalai | 16g | |
Sočiosios riebalų rūgštys | 6g | |
Cholesterolis | 56mg | |
Natris | 876mg | |
Kalis | 2832mg | 142% |
Skaidulos | 13g | 37% |
Cukrūs | 31g | 124% |
Vitaminas A | 10279µg | 1285% |
Vitaminas B6 | 1mg | 71% |
Vitaminas B12 | 1µg | 40% |
Vitaminas C | 75mg | 94% |
Vitaminas E | 1mg | 8% |
Vitaminas K | 49µg | 65% |
Kalcis | 112mg | 14% |
Varis | 1mg | 100% |
Folio rūgštis | 101µg | 51% |
Geležis | 8mg | 57% |
Manganas | 2mg | 100% |
Magnis | 161mg | 43% |
Fosforas | 363mg | 52% |
Selenas | 12µg | 22% |
Cinkas | 2mg | 20% |
Į kepimo skardą dedame kubeliais pjaustytą moliūgą, morkos griežinėlius, svogūną, česnaką. Sumaišome daržoves su alyvuogių aliejumi, druska, pipirais, čiobreliu.
Lapinių Kopūstų Sriuba su Moliūgu
Reikia:
- 1-2 lapinių kopūstų lapų
- 1 poro baltosios dalies
- Aliejaus (kepti)
- 300 g nuvalyto moliūgo
- 2 vid. dydžio bulvių
- 1,2 l vištienos sultinio
- Žiupsnelio druskos
- 1 šaukštelio „tabasco“ padažo
Gaminimas:
- Nukirpkite storąsias lapinių kopūstų dalis. Likusius kopūstus suplėšykite arba sukarpykite žirklėmis.
- Smulkiai supjaustykite porą ir pakepkite su šlakeliu aliejaus. Suberkite vidutinio dydžio kubeliais pjaustytus moliūgą ir bulves, taip pat - lapinius kopūstus. Viską kepkite maždaug 5-7 min., įpilkite sultinio, pagardinkite druska ir „tabasco“ padažu.