pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vakarienė Tamsoje Marijampolėje: Gurmaniški Atradimai Naujoje Šviesoje

Populiarėja vakarienės tamsoje. Kaip jos vyksta? Greičiausiai pastebėjote: skubančiame pasaulyje mūsų juslės atbunka. Ar vis dar mėgaujatės nupjautos žolės kvapu, lyg sugrįžusi į vaikystę? O ar dažnai klausotės gamtos garsų, bandydama identifikuoti, kas sukuria tą harmoningą toną? Ar vis dar mėgstate paliesti skirtingus audinius, bandydama nustatyti, kuris iš jų turi paslaptingiausią faktūrą?

80 proc. (o gal netgi daugiau)informacijos mes gauname regėjimu, o kitos juslės dažniausiai tinginiauja. Tačiau galima pažadinti, nuėjus pavakarieniauti tamsoje.

Vakarienė Tamsoje Kaune: Nauja Patirtis Restorane "Daugirdas"

Vakarienė tamsoje Kaune, restorane "Daugirdas", klientams ir žiniasklaidai pristatėme kitokio valgymo galimybę - vakarienę visiškoje tamsoje. O nuo šiol ir kauniečiai bei šio miesto svečiai turi galimybę patikrinti savo skonio receptorius - restorane „Daugirdas“ taip pat pradėtos organizuoti tokio pobūdžio vakarienės.

„Sulaukusi pasiūlymo mūsų restoranui organizuoti vakarienes tamsoje, iš karto susidomėjau. Nebuvo jokių abejonių: juk tai nauja patirtis tiek mums, tiek be galo intriguojantis pasiūlymas restorano svečiams, ieškantiems gurmaniškų atradimų“, - kalba entuziazmo naujiems projektas nestokojanti restorano „Daugirdas“ vadovė ir bendraturtė Ingrida Gustienė.

Kaip Vyksta Vakarienė Tamsoje?

Vakarienės metu į visiškoje tamsoje paskendusią restorano salę pramogos dalyvius atlydi padavėjas su naktinio matymo akiniais. Jie saugiai pasodinami prie staliukų, pasiūloma surasti stalo įrankius, lėkštę, stiklinę - o tai nėra taip paprasta, kaip gali pasirodyti iš pradžių. Prasideda gurmaniškų patiekalų ragavimas tamsoje, bandymai teisingai naudotis stalo įrankiais, nemenku išbandymu tampa maisto paieškos lėkštėje.

Mažu iššūkiu yra net bandymai vakarienės kompanionams susidaužti taurėmis... Vakarienės metu netoleruojamas net menkiausias šviesos šaltnis. Griežtai draudžiama naudotis mobiliaisiais telefonais, žibintuvėliu ar degtukais. Tokios taisyklės taikomos ne tik dėl pramogos unikalumo stengiantis išlikti aklinoje tamsose. Neatsargus elgesys gali sugadinti po 2000 Lt kainuojančius matymo įrenginius, be to apakinti juos dėvinčius padavėjus.

Vakarienei pasibaigus, vakaro dalyviai žvakių šviesoje palydimi prie stalo su vakarienės metu ragautais patiekalais ir supažindinami su ingridientais. Įdomu tai, kad šviesoje patiekalo gabalėliai atrodo daug mažesni, nei atrodė tamsoje. Pasiteisina posakis "valgoma akimis", tamsoje maistu norisi mėgautis pamažu.

Kas Kūrė Patiekalus?

Patiekalus pirmajai vakarienei tamsoje kūrė restorano „Daugirdas” gamybos vadovė, TV šou ir daugelio kitų projektų dalyvė Janina Galubavičienė. Patiekalus šiai neįprastai vakarienei tamsoje kūrė restorano „Daugirdas” gamybos vadovė, TV šou ir daugelio kitų projektų dalyvė Janina Galubavičienė. Meniu sudarytas taip, kad dalyvis patirtų kuo daugiau įspūdžių - parinkti prieskoniai, padažai suklaidina taip, kad tampa sunku atskirti, kas tai buvo - mėsa ar žuvis, patiektas raudonas vynas ar baltas.

Vakarienė pavirsta smagia diskusija, siekiant su stalo kompanionais įminti ingridientų mįslę. Siekiant tiksliau įvardyti patiekalų sudėtį dalyviai pasitelkia visas įmanomas jusles ir dažnai kvapai, tekstūra, prisilietimo metu gauta informacija ir skonis padeda sėkmingai išvardinti sudedamąsias dalis. Kiti, sunkiau perprantami, skoniai atskleidžiami organizatorių vakarienei artėjant į pabaigą.

Kiek Visa Tai Kainuoja?

Vienu vakarieniauti gali 40 svečių. Gurmaniškas malonumas žmogui kainuoja 75 litus, porai - 149 Lt. Vakarienei patiekiami trys patiekalai: užkandis, karštas patiekalas ir desertas. Specialus meniu siūlomas ir vegetarams.

Norintys išbandyti vakarienės aklinoje tamsoje patirtį, kuponus gali įsigyti elektroninėje parduotuvėje LaisvalaikioDovanos.lt ir viešbutyje „Daugirdas“.

Kokie Įspūdžiai?

Tai buvo jaudinantis, netikėtas, be galo įdomus ir intriguojantis nuotykis. Pirmieji valgymo nieko nematant ypatumus patyrė kulinarijos temomis besidomintys žurnalistai. Kokie buvo jų įspūdžiai?

Visuomet žavi žmonės gyvenime ieškantys kažko nepaprasto, naujo, nepatirto. Dar puikiau kai šiomis paieškomis jie sugeba užkrėsti kitus.

Vakarienės Tamsoje Istorija

Pirmosios vakarienės tamsoje pradėtos organizuoti 1999 m. Šveicarijoje, Ciuricho mieste. Iš čia tokių vakarienių idėja sparčiai išpopuliarėjo tiek Europoje, tiek visame pasaulyje. Tokių vakarienių idėja sparčiai populiarėjo visame pasaulyje: Paryžiuje, Maskvoje, Berlyne, Prahoje, Honkonge, Niujorke, Kalifornijoje... Dabar jos organizuojamos kone visuose didžiuosiuose Europos miestuose.

Ateities Planai

Anot restorano vadovės, ateityje vakarienė tamsoje bus tobulinama, planuojama pakviesti aklųjų ir silpnaregių, kurie padėtų vakarienės metu, kad vakarienės dalyviai jaustųsi jaukiau.

Vieta Kaina vienam asmeniui Ypatybės
Restoranas "Daugirdas", Kaunas 75 litai Visiška tamsa, padavėjai su naktinio matymo akiniais, gurmaniški patiekalai