pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Bulvių Košė su Varške: Tradicinis Receptas

Sakykit ką norit, bet bulvės lietuvių širdyse (ir virtuvėse) turi specialią vietelę. Mūsų šeima - ne išimtis. Bulvių ir varškės blyneliai - paprasti kaip dukart du, visada sutinkami šypsenom ir suvalgomi iki paskutinio blynelio. Panašius blynus kepu ir kitaip: vien iš bulvių ar su sūriu.

Ingredientai

  • 5-6 bulvės
  • 600 g varškės
  • 7-8 valg. šaukšt. miltų
  • 3 valg. šaukšt. krakmolo
  • 3 dideli kiaušiniai
  • 3 valg. šaukšt. sviesto, minkšto
  • Didelis žiupsnis druskos
  • Aliejaus, kepimui
  • Grietinės, patiekimui

Gaminimo Eiga

  1. Bulves išvirkite, sugrūskite ir atvėsinkite.
  2. Sudėkite atvėsusias grūstas bulves į dubenį, čia pat dėkite ir varškę, sviestą, muškite kiaušinius, berkite druską. Viską gerai šakute pertrinkite ir išmaišykite. Galiausiai suberkite miltų ir krakmolo mišinį ir suminkykite tešlą. Neminkykite ilgai, tik tol, kol viskas sulips ir neliks sausų ingredientų.
  3. Iš tešlos suformuokite nedidelius (maždaug 2 cm skersmens) rutuliukus. Nedideliame puode iki vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų, dėkite po kelis rutuliukus ir pavartydami kepkite kelias minutes, kol išorė gražiai apskrus. Išimkite iš puodo kiaurasamčiu ir dėkite ant plačios lėkštės, išklotos popieriniais rankšluosčiais.
  4. Tiekite kukulius su grietine ar kitu mėgstamu padažu.

O ir pavadinami šie kukuliai būna įvairiai - bulviniai kukuliai, šilkiniai kukuliai, bulviniai dubenėliai ir panašiai. Šis kukulių su varške receptas yra pritaikytas, patobulintas pagal mūsų šeimos skonio receptorius.

Kukuliai su varške

  1. Išvirusias ir pravėsusias bulves nulupame ir sumalame su mėsmale. Dar kai kurios šeimininkės sutarkuoja virtas bulves burokine tarka - irgi idėja.
  2. Į bulvių košę įmušame kiaušinį, dedame krakmolą, beriame druskos, ranka išmaišome.
  3. Įdarui varškę sutriname su kiaušiniu, įspaustu česnaku, pakepintu svogūnu, druska, tarkuotu sūriu ir mėtomis.
  4. Iš bulvių kukuliukų padarome plokščią apskritimą, dedame šaukštelį įdaro, užspaudžiame ir rankomis padailiname kukulį - skritulį.
  5. Kukuliukus virkite pasūdytame vandenyje. Dėkite į jau verdantį vandenį, virkite dalimis - vienu kartu puode virkite tiek kukuliukų, kad jie turėtų erdvės ir nesiliestų.

Padažas prie blynelių

Valgyti galite visaip: su grietine, su grietinės ir sviesto padažu, su grietinės ir varškės padažu, su šoninės, svogūnų ir grietinėlės padažu.

Šoninės-grietinėlės padažas

  1. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies pakepinkite nedideliais gabalėliais supjaustytą šoninę, svogūną ir smulkiai kapotus česnakus, kol šoninė apskrus ir svogūnai suminkštės.
  2. Į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus suberkite kubeliais supjaustytą svogūną ir šoninę. Kepkite, kol svogūnai suminkštės ir šoninė apskrus. Apliekite grietinėle ir dar trumpai pakaitinkite.
  3. Blynelius patiekite su grietine ir šoninės-grietinėlės padažu.

Bulvių ir varškės blyneliai - tikrai skanūs.