pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip išvirti tobulus varškėčius: receptai ir patarimai

Virti varškėtukai - patiekalas, tinkantis ir mažam, ir dideliam. O svarbiausia, kad ir pagaminama gana paprastai. Burnoje tirpstantys virti varškėtukai valgomi su grietine, sviestu. Metai bėga, bet kai kurie dalykai nesikeičia - virti varškėtukai vis dar yra mėgstamiausias Jorio maistas, o aš vis dar verdu juos bent porą kartų per savaitę, šypt.

Ingredientai ir tešlos paruošimas

Gaminant varškėtukus, labai svarbu nepadauginti miltų. Geriau jau lipnesnė tešla ir daugiau miltų kočiojimui ant stalo, o ne atvirkščiai. Tokių varškėtukų skonyje dominuos varškė, jie bus minkšti, švelnūs. Į varškės masę berkite miltus. Jų reikės tiek, kad tešla būtų vienalytė, tačiau dar vos lipni. Suminkykite tešlą. Tikslus miltų kiekis priklauso nuo varškės drėgnumo, kiaušinio dydžio.

Ingredientai:

  • 500 g rupios varškės
  • 1 kiaušinis
  • Žiupsnelis druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus (nebūtinai)
  • Miltai (priklausomai nuo varškės drėgnumo)

Tešlos gaminimo eiga

  1. Varškę pertrinkite per sietelį arba gerai sutrinkite šakute, kad neliktų didelių gabalėlių.
  2. Į varškę įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, cukraus (jei naudojate) ir gerai ištrinkite iki vientisos masės. Kiaušinį su cukrum truputį išplakti keletą minučių, kad jis lengvai suputotų… sumaišyti su varške. Kartu į varškę įdėti porą šaukštų ištirpinto sviesto.
  3. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir sijoti į varškę. Sumaišyti minkštą tešlą, vos vos prie rankų nelimpančią, bet lyg ir limpančią.
  4. Įmaišome miltus ir krakmolą, gerai išminkome ir suformuojame tešlos rutuliuką. Tešla turi vis dar šiek tiek lipti prie rankų.
  5. Tešla neturi būti labai kieta, turi dar šiek tiek lipti prie rankų. Kuo tešla minkštesnė, tuo varškėtukai bus puresni. Realiai 500 g. varškės galit naudoti ir 1 stiklinę miltų, ypač jeigu gaminat pirmą kartą.

Varškėčių formavimas ir virimas

Kai tešla paruošta, galima formuoti varškėčius. Tam yra keli būdai:

  1. Dešrelių metodas: Atsignybkite po gabaliuką tešlos ir išvoliokite iš jo ilgą ploną "dešrelę". Tada supjaustykite ją gabaliukais. Taip paruoškite visą tešlą.
  2. Kukuliai: Jei neturite laiko, galite iš tešlos formuoti nedidelius varškės kukulaičius.
  3. Tešlą padalinkite į kelias dalis. Stalą apiberiame miltais, voliojame pailgą ”dešrą”, ją supjaustome nedideliais gabaliukais.

Varškėčius dėkite į verdantį vandenį, iškart pamaišykite, kad neprikibtų prie dugno. Į puode užvirkite vandenį, pasūdykite ir suberkite varškėtukus. Jiems iškilus į paviršių, sumažiname kaitrą ir verdame dar 4-5 minutes, priklausomai nuo varškėtukų dydžio. Trys minutės kunkuliuojančiame puode - ir varškėtukai keliauja į dubenėlius. Išgriebkite kiaurasamčiu, nuvarvinkite.

Patarimai ir gudrybės

  • Į varškėčių tešlą galite nedėti cukraus - tuomet varškėčius galima patiekti ir su pikantiškai padažais, pavyzdžiui, pasūdytu sviesto ir grietinės padažu su žalumynais ar svogūnų ir spirgučių padažu.
  • Jei norite, kad varškėtukai būtų dar maistingesni, galite į jų tešlą įmaišyti saujelę linų sėmenų, bolivinių balandų ar burnočių.
  • Valgom su gabalėliu sviesto, šaukštu jogurto ir šviežiomis uogomis. Nei į tešlą, nei ant varškėčių cukraus neberiu, nes jis yra so oldschool!

Tikriausiai tuo kulinarija ir žavi, jog tikslių proporcijų kartais čia nenumatysi!