pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Marinuoti Kiaulienos Kepsnius - Geriausi Patarimai ir Receptai

Marinuoti kiaulienos kepsniai – pavyks ir virtuvės naujokui

Daugelis mėgsta gurmaniškas naujoves – ragaujame įvairius mėsos patiekalus, išbandome egzotinius pasaulio šalių virtuvių receptus, bet vis tiek reikėtų pripažinti tiesą – lietuviai labiausiai mėgsta kiaulieną. Išsikepti kiaulienos kepsnį labai paprasta – „Rivona“ siūlo puikius marinuotos mėsos gaminius. Kaip išsirinkti mėsą, pataria „Norfos“ vyr. mėsininkas Dainius Bartošius.

Šaltinis:Turinio kontrolė – redakcijos rankose, projekto partneris tik inicijuoja ar palaiko temos viešinimąKiaulienos kepsnio sėkmę lemia tinkamas marinatas / Ritos Šemelytės nuotr.A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidą

Tačiau pirmiausia reikia atlikti paruošiamuosius darbus. Kokią mėsą geriausia rinktis?

„Kepimui grilyje ar kepsninėje rekomenduočiau rinktis minkštesnių
dalių mėsą – jautienos išpjovą, nugarinę, kiaulienos sprandinę, mentę. Šios dalys turi daugiau skiriamojo audinio ir riebaliuko tarp raumenų,
todėl iškepusi mėsa būna sultingesnė. Mėsa turi būti jaunų gyvulių ar
paukščių, kad iškepusi būtų minkštesnė“, – pataria „Norfos“ vyr. mėsininkas Dainius Bartošius.

Gal ir nereikia to priminti, bet, žinoma, visuomet įsitikinkite, kad mėsa yra šviežia. Kaip nenusipirkti „antro šviežumo“ mėsos? Pasak D.Bartošiaus, mėsos spalva turi būti nuo kiaulienos šviesiai rausvos iki jautienos tamsiai rausvos, paviršius drėgnas, bet ne šlapias, mėsos raumenų skaidulos stangrios, elastingos, paspaudus po kurio laiko turi grįžti į pradinę padėtį.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Norfos“ vyr. mėsininkas Dainius Bartošius

Itališko stiliaus marinatas

Šis marinatas suminkštins jautienos kepsnį ir patiks tiems, kurie nemėgsta aštraus imbiero ir kitų panašių ingredientų.

Ingredientai:

Paruošimas:

Į dubenį išspauskite citrinos sultis, tada sudėkite likusius ingredientus ir išmaišykite. Įdėkite mėsą į marinatą ir palikite 8 valandas šaldytuve.

Kaip marinuoti avieną?

Šašlykui puikiai tinka avienos nugarinė, šonkauliai, kaklas, mentė ir kumpis. Daugelis žmonių taip pat naudoja riebią uodegą, įsukdami ją tarp mėsos gabalėlių. Manoma, kad dėl riebalų šašlykas tampa sultingesnis.

Geriausiai marinuoti jauna aviena. Iš senos mėsos pagamintas šašlykas bus kietas ir gali turėti specifinį kvapą, kuris daugeliui žmonių nepatiks. Rinkdamiesi vadovaukitės spalva: kuo tamsesnė mėsa, tuo avis buvo vyresnė.

Be to, mėsa neturėtų būti lipni ir padengta gleivėmis ar krauju, o paspaudus mėsą, ji turėtų greitai išsilyginti nepalikdama įdubimo.

Nuimkite nuo mėsos plėveles ir sausgysles. Supjaustykite avieną vienodais kubeliais, kurių kraštinės yra apie 4 cm. Jei imsite gabalus su kaulais, pavyzdžiui, šonkaulius, palikite ant jų mėsą.

SEGEBUTĖS UŽRAŠAI

Paprasti, skanūs ir akiai patrauklūs patiekalai, prie kurių norisi grįžti vėl ir vėl. Čia pateikiami šeimos receptai, draugų virtuvės paslaptys, nauji kulinariniai bandymai. Anksčiau aprašyti receptai nuolat tobulinami ir tikslinami, todėl "pasenusių" receptų čia nėra.

Nerealus vištienos marinatas

Galit juoktis, galit netikėti, bet šios sultingos vištienos skonis nerealiai skanus, tiesiog fantastiškas. Vienas kąsnelis šio patiekalo, ir pamiršite visus kitus vištos paruošimo būdus. Tokio vištienos marinavimo recepto analogų daugybę rasite Internete, tituluojamų "Nuostabus vištienos marinatas", "Neįtikėtinai skani vištiena" ir panašiai. Mano recepto įkvėpimo šalinis - dar 90-tųjų pabaigoje per TV matyta laida, kurioje prancūzas aktorius Gerard Depardieu maždaug panašiai marinavo vištieną pagal savo senelių tradicinį receptą.

Šiame marinate puikiai subalansuoti visi ingredientai - nieko nei pridėsi, nei atimsi. Reguliuokite marinato ingredientų kiekius pagal savo skonį; ragaukite marinatą prieš nardinant į jį vištieną. Geras marinatas yra toks, kuriame negali pasakyti, kokio skonio yra daugiau: garstyčių aitrumo, rūgšties, sūrumo ar saldumo.

"Nerealus vištienos marinatas" tinka kapotai gabalais vištai ruošti, bet kokiai vištienos daliai - su kaulu ar be kaulų. Vištienos krūtinėles rekomenduoju lengvai išmušti - tokios jos geriau prisigers marinato skonio ir keps žymiai greičiau bei tolygiau.

Gerai išmarinuota vištiena kepama labai karštai ir trumpai, kepti galima ant grilio, orkaitėje arba keptuvėje be teflono, geriausiai įkaista ir temperatūrą laiko špižinė keptuvė. Žinoma, skaniausia yra vištiena, kepta virš išdegusių malkų grilio.

Vištiena marinuojasi 2-12 val.

Vištiena tik iš orkaitės.