pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Saslykai Kiaulienos Sprandines Receptas

Šašlykai - puikus patiekalas mėgautis gamtoje ar grilyje su draugais ir šeima. Šiame straipsnyje pateikiamas gardus kiaulienos sprandinės šašlykų receptas, kuris nustebins jūsų skonio receptorius.

Ingredientai:

  • Kiaulienos sprandinė - 3 kg
  • Svogūnai - 5 vnt.
  • Česnakas - 3-4 skiltelės
  • Šaltas virintas vanduo - 1 litras
  • Actas 9 procentų - 100 ml
  • Cukrus - 1 valgomasis šaukštas
  • Druska - 2 valgomieji šaukštai
  • Pipirai, keli lauro lapai, prieskoninės žolelės (nebūtinai)

Marinato paruošimas:

  1. Svogūnus pjaustome pusžiedžiais, česnakų skilteles - griežinėliais.
  2. Į dubenėlį pilame vandenį, actą, beriame druską, cukrų, pipirus, dedame svogūnus, česnaką ir gerai išmaišome.
  3. Kiaulienos sprandinę pjaustome gabaliukais, dedame į dubenį su marinatu, išmaišome ir gerai pamaigome rankomis.
  4. Kiaulieną paliekame marinuotis per naktį arba dar ilgiau.

Kitas šašlykų marinavimo būdas:

Ingredientai:

  • 1 kg kiaulienos sprandinės
  • 0,5 kg svogūnų
  • 2-3 skiltelės česnako
  • 200 g gazuoto mineralinio vandens
  • 2 valg. šaukšt. aliejaus
  • druskos
  • pipirų
  • saldžios paprikos miltelių
  • trupučio mėgstamų žolelių (baziliko, mairūno, rozmarino ar kitų)

Gaminimas:

  1. Kiaulienos sprandinę supjaustome vienodo dydžio gabalais (aš pjaustau maždaug degtukų dėžutės dydžio).
  2. Supjaustome svogūnus ir česnakus. Dedame ant mėsos. Pilame gazuoto mineralinio vandens, aliejaus, beriame druskos, pipirų, paprikos miltelių ir žolelių. Viską gerai išmaišome (stipriai išspaudome mėsą). Viską paliekame marinuotis bent kelioms valandoms.

Kepimas:

  1. Sudėkite mėsą į dubenį, ant viršaus suberkite žiedais supjaustykite svogūnus.
  2. Rankomis į mėsą įtrinkite svogūnus bei pipirus ir stipriai paminkykite, kad išsispaustų svogūnų sultys*.
  3. Prieš pat verdami ant iešmo, mėsą pasūdykite, dar kartą paminkykite ir suverkite.
  4. Verdami gabalėlius prispauskite vieną prie kito, kad išeitų beveik vientisa masė. Jei pasitaiko ilgesnis gabalėlis, verkite jį perlenkę dvigubai.
  5. Dėkite iešmus virš žarijų ir kepkite, kas kelias minutes apversdami. Kepkite apie 20-30 minučių.
  6. Kepame orkaitėje ar grilyje.

Man maisto gamyba - ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia!