pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Pasigaminti Greitą Vištienos Karį?

Doriano virtuvė

"Valgyti, mylėti, dainuoti ir virškinti- tiesą sakant, tai ir yra keturi komiškos operos, kurią mes vadiname gyvenimu, veiksmai. Tas, kuris juos pereis nesimėgaudamas, yra tiesiog kvailys."- Gioachino Rossini

Tailandietiškas vištienos karis

Tai labai įdomaus skonio ir kvapo patiekalas, bet toks, kad sužadins apetitą net tam, kas nenori valgyti. Taigi. jeigu turite galimybę gauti citrinžolės - jos reiktų 2 stiebelių. Ir paprastą cukrų geriau pakeisti ruduoju.

1 valg. š. kokosų aliejaus

2 skardinės kokosų pieno
2 žaliosios citrinos
3 valg. š. žuvų padažo
1 valg. š. sojų padažo
2 valg. š. cukraus
2 morkos
Vištienos filė
1 raudonoji paprika
1 maža cukinija
Mažas brokolisSaujelė bazilikų lapelių4 saliero stiebai


Gaminimas:

1. Didelėje keptuvėje su storu dugnu įkaitinkite aliejų ant vidutinės-mažos ugnies.

2. Sudėkite česnaką, imbierą ir dažnai maišydami patroškinkite apie 2–3 minutes arba kol likę ingredientai taps aromatingi. Įsitikinkite, kad česnakas nesudegė.

3. Įmaišykite raudonojo kario pastą ir patroškinkite apie 2 minutes, tada įmaišykite kokosų pieną, žuvies padažą, sojų padažą ir cukrų. Sumaišykite, kad sujungtumėte.

4. Mišinį greitai užvirkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 10 minučių arba kol padažas šiek tiek sutirštės.

5. Sudėkite morkas ir vištieną ir kepkite apie 5–6 minutes arba kol vištiena iškeps. Suberkite raudonąją papriką ir cukiniją ir virkite apie 4 minutes arba kol daržovės suminkštės. Sudėkite brokolių žiedynus ir baziliką. Gerai išmaišykite, uždenkite puodą ir troškinkite apie 2 minutes. Brokoliai iškepa gana greitai, todėl stebėkite juos.

6. Patiekdami, jei norite, papuoškite bazilikais bei laimo griežinėliais.

Gardusis vištienos karis

Reikės:

1 kg vištienos krūtinėlės

500 ml riebios grietinėlės (30-35 proc. riebumo)

200 ml natūralaus pomidorų padažo

2 didelių svogūnų

>> Garnyrui galite rinktis ryžius su razinomis ir svogūnais (išsiverdame norimą kiekį ryžių, juos nuplauname šaltu vandeniu, razinas išbrinkiname apie 20-30 min karštame vandenyje, svogūnus pakepiname aliejuje, sudedam išbrinkintas razinas ir kartu dar pakepiname apie 5-10 min, po to sumaišome puode su ryžiais). SKANAUS!

Dalintis:

Kaip Įkeliama.

Panašūs receptai su vištiena:

Vištienos karis su moliūgaisParuošimo laikas15 minsGaminimo laikas30 minsKiekis : 2 porcijosAutorius : Skanauk su AušraIngredientaiGaminimas

Vištieną apšlakstyti aliejumi, užberti 1 1/2 arbat. š. kario prieskonių, druskos, juodųjų pipirų. Išmaišyti ir palikti kambario temp. 20 min.

Keptuvėje įkaitinti aliejų. Ant aukštos temp. apkepti vištieną iš abiejų pusių, kol ji kiek apskrus. Kepiau per 2 kartus, nes visi gabaliukai netilpo keptuvėje.

Vištieną išimti iš keptuvės. Kepinti svogūną apie 4 min, kol jis tap lengvai auksinės spalvos. Tada apie 1 min. apkepti česnaką, imbierą, 1/2 aitriosios paprikos.

Suberti pomidorą, moliūgų tyrę, vandenį, kokosų pieną. Išmaišyti, suberti atgal vištieną. Uždengti dangtį, troškinti apie 20 min.

Kaip pasigaminti moliūgų tyrę?

Moliūgų tyrę tikrai nėra sunku pasigaminti:

  1. Moliūgą perpjauti į kelias dalis, išimti sėklas. Ant kepimo skardos padėti žieve į viršų.
  2. Kepti apie 220 laipsnių temp. apie 40 min. ar kol moliūgo vidus bus minkštas.
  3. Šaukštu išimti minkštimą. Sutrinti maisto smulkintuvu iki tyrės.
  4. Laikyti šaldytuve uždarame inde apie 5-6 dienas.

Iš moliūgų tyrės galima pagaminti įvairius karius, troškinius, sriubas, naudoti gaminant blynelius, pyragus, makaronų, ryžių patiekalus.