pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Pyragas Su Varške: Paprastas Receptas Jaukiam Desertui

Šis varškės pyragas yra puikus pasirinkimas, kai norisi kažko paprasto, bet labai skanaus. Tai lyg kelionė į vaikystę, primenanti močiutės keptus gardumynus.

Ingredientai

Tešlai:

  • 100 g sviesto
  • 100 g cukraus
  • 150 g miltų
  • Žiupsnelis druskos

Įdarui:

  • 300 g varškės
  • 1 kiaušinis
  • 50 g cukraus
  • 1 šaukštelis nutarkuotos citrinos žievelės
  • 50 g spanguolių uogienės (arba aviečių džemo)

Gaminimo Eiga

  1. Tešlos paruošimas: Sudėkite smulkintą sviestą, cukrų, žiupsnelį druskos ir miltus į trintuvo indą ir sutrinkite iki trupinių.

  2. Įdaro paruošimas: Sumaišykite varškę, kiaušinį, cukrų ir citrinos žievelę.

  3. Pagrindo kepimas: 2/3 trupinių suberkite į 22-24 cm skersmens formą, šiek tiek paspauskite, šaukite į orkaitę ir pakepkite 10 min. Orkaitės temperatūra - 180 °C.

  4. Pyrago formavimas: Ant pakepto pagrindo sudėkite varškės įdarą, viršuje paskleiskite spanguolių uogienę ir užberkite trupiniais.

  5. Kepimas: Šaukite į orkaitę ir kepkite dar 15-20 min., kol pyragas gražiai apskrus.

Alternatyvus receptas su javainiais

Štai dar vienas variantas, kaip pasigaminti pyragą su varške, naudojant traškius javainius.

Ingredientai

  • 100 g sviesto
  • 60 g cukraus
  • 100 g miltų
  • 50 g traškių javainių (su kakava ir avietėmis)
  • Žiupsnelis druskos

Įdarui:

  • 300 g varškės
  • 1 kiaušinis
  • 50 g traškių javainių (su kakava ir avietėmis)
  • 1-2 šaukštai aviečių džemo

Gaminimo Eiga

  1. Javainių smulkinimas: 100 g traškių javainių suberkite į smulkintuvo indą ir susmulkinkite. Padalinkite per pusę - vieną dalį panaudosite tešlos trupiniams, kitą - įdarui.

  2. Tešlos paruošimas: Į trintuvo indą sudėkite smulkintą sviestą, cukrų, žiupsnelį druskos bei miltus ir sutrinkite iki trupinių. Pabaigoje suberkite smulkintus javainius, viską sumaišykite.

  3. Įdaro paruošimas: Sumaišykite varškę, kiaušinį ir smulkintus javainius.

  4. Pagrindo kepimas: 2/3 trupinių suberkite į 22-24 cm skersmens formą, šiek tiek paspauskite, šaukite į orkaitę ir pakepkite 10 min.

  5. Pyrago formavimas: Ant pakepto pagrindo sudėkite varškės įdarą, ant viršaus paskleiskite aviečių džemą ir užberkite trupinių.

  6. Kepimas: Šaukite į orkaitę ir kepkite dar 15-20 min., kol pyragas gražiai apskrus.

Abu šie receptai yra greiti ir paprasti, puikiai tinkantys bet kokiai progai. Skanaus!

Patarimai ir gudrybės:

  • Jei norite, kad pyragas būtų dar kvapnesnis, į varškės įdarą įdėkite šaukštelį vanilės ekstrakto.
  • Pyragui galite naudoti ne tik spanguolių uogienę ar aviečių džemą, bet ir kitas uogas ar vaisius, pavyzdžiui, obuolius.
  • Jei naudojate šlapią varškę, prieš dedant į įdarą,ją nusausinkite.