Paprasti ir greiti kokosiniai sausainiai - tai nuostabus desertas, kuris pavergs jūsų širdį savo subtiliu kokoso aromatu ir švelniai traškia tekstūra. Tikriausiai vieni greičiausiai pagaminamų kokosinių sausainių receptų, itin praverčia kai užklumpa netikėti svečiai.
Ar Jums kada teko paragauti, parduotuvinių kokosinių sausainių? Jie tikrai labai gardūs, bet juos pasigaminti patiems savo virtuvėje taip pat itin paprasta - reikia tik 2 pagrindinių ingredientų: kokosų drožlių bei kiaušinių baltymų.
Šis desertas yra tikras išsigelbėjimas, kai norisi kažko saldaus, bet neturite daug laiko ar sudėtingų ingredientų. Kokosiniai kondensuoto pieno sausainiai - paprasti, greitai paruošiami ir nepaprastai gardūs. Jie gaminami iš kokosų drožlių, kondensuoto pieno ir trupučio miltų, kurie suteikia sausainiams subtilų traškumą.
Yra tokie sausainiai, kurie vadinasi NICE. Man turbūt skaniausi iš visų plastmasinių esamų sausainių, kurių galima nusipirkti kiekvienoj kampo parduotuvėj… Man tie sausainiai labai patinka - jie tokie kokosiniai, lengvi, trapūs, bet plastmasiniai… Aš kažkaip norėjau irgi tokius padaryti, bet kad būtų ne plastmasiniai, o naminiai… Taigi ir va, šis receptas, mano nuomone, artimiausias, ką aš išspaudžiau naminėm sąlygom.
Dabar kitas labai naudingas dalykas yra, tas, kad jų tešlos nereikia kočioti… Nes, tiesą sakant, kočioti tešlą ir terliotis yra tikrai ne kaip du kart du… Be to, sunku padaryti, kad tešla būtų ne medinė, o kočiojama ir paskui valgoma. Taigi toks sausainių darymo būdas, kai tešla susukama į malką, o paskui ta malka atšaldyta pjaustoma, yra labai patogus ir greitas.
Minkštą sviestą išsukti su vanilės ekstraktu, cukrumi ir kiaušiniu iki baltumo. Belieka sudėti kokosą, migdolus ir miltus. Patiesti maistinės plėvelės. Dėti pusę tešlos ant jos ir formuoti dešrą. Ją susukti į plėvelę. Padaryti dvi dešreles tokias. Kai atšals ir beveik sušals, sutvirtės tešla, ją išimti, išvynioti iš plėvelės ir visą dešrą pavolioti cukruje.
Pasiimti peilį, geriausia vingiuotą, skirtą duonai pjaustyti, ir supjaustyti maždaug 0,5 cm riekelėmis. Jei norisi, galima pabarstyti ir sausainių viršų cukrumi.
Kokosinius sausainius taip pat itin patogu nešti dovanų ar į darbą pavaišinti kolegų. Jei norite sausainius dar labiau pagerinti, galite įmerkti į karštą juodą ar baltą šokoladą ar tiesiog apšlakstyti karštu šokoladu.
Kokosinių sausainių receptas
Maždaug 20 sausainių reikės:
- 200 g kokosų drožlių
- 100 g cukraus
- 2 kiaušinių
- 1 valg. š. miltų
- 2/3 arb. š. vanilinio cukraus
- 1 žiupsnio druskos
Gaminimas
- Orkaitę įkaitiname iki 160 C.
- Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.
- Į baltymus įberiame druskos ir plakame plaktuvu apie 1 min.
- Tada supilame cukrų, vanilinį cukrų ir plakame apie 5 min. iki vientisos baltos masės.
- Į kiaušinių baltymus sudedame kiaušinių trynius, miltus ir išplakame.
- Supilame kokoso drožles ir išsukame iki vientisos masės.
- Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių.
- Imame po 1 valg. š. tešlos, formuojame apvalius maždaug 5 cm skermens ir 1 cm storio apskritimus ir dedame ant kepimo skardos, taip kad sausainiai neliestų vienas kito.