Šis troškinys turi begalę gaminimo variantų. Viskas priklauso nuo to, ko turite šaldytuve ar pirkinių krepšyje ir nuo Jūsų fantazijos. Be to, šis troškinys kaskart gaunasi vis kitoks, kad ir kaip stengtumeisi 🙂 nes kiekvienąkart po ranka pasitaiko koks nors produktas, kurio anąsyk gamindamas neturėjai.
Pagrindinis receptas
Ingredientai:
- 0.5 kilogramo kiaulės šoninės
- 1 vienetas daržovių (šaldytos, pakeliais)
- 0.5 stiklinės alyvuogių aliejaus
- Šiek tiek padažo ("Vorčesterio")
- Šiek tiek druskos
- Šiek tiek juodųjų pipirų
- Šiek tiek prieskonių
Paruošimo būdas:
- Užkaiskite vandenį, įdėkite į jį druskos ir palaukite, kol užvirs.
- Tada sumeskite šoninės gabaliukus ir pavirkite 1 valandą.
- Išvirusią šoninę pakepinkite keptuvėje su daržovėmis, alyvuogių aliejumi ir "Vorčesterio" padažu.
- Tada, kai viskas gražiai apkeps, sudėkite į didelę lėkštę ir apibarstykite prieskoniais.
Variacijos ir patarimai
Kaip buvo minėta, šis troškinys niekada nebūna toks pats. Šį kartą po ranka pasitaikė marinuota aitrioji paprika.
Šildantis mėsos troškinys orkaitėje iš vištienos arba triušienos - toks man niekada neatsibosta. Skonis puikus, darbo visai nedaug, nes beveik viską už mus atlieka orkaitė.
Azijietiškas kiaulienos troškinys su daržovėmis
Jei mėgstate patiekalus su Azijos akcentu, šis receptas kaip tik jums. Pagaminsite greitai, prireiks vos keleto ingredientų, o skonis bus tikrai nuostabus. Tad jei trūksta idėjų ką pagaminti pietums ar vakarienei, išbandykite šį receptą. Be to, prie šio patiekalo labai tinka morkų ir agurkų salotos, pagardintos graikišku jogurtu, garstyčiomis bei druska ir pipirais.
Ingredientai:
- 400 g kiaulienos kumpio ar kitos liesos mėsos
- 200 g paprikos
- 200 g kopūsto
- 1 v.š. sojos padažo
- 2 a.š. pomidorų pastos
- 1 a.š. lydyto sviesto kepimui
- Druskos, pagal skonį
- Pipirų, pagal skonį
- Paprikos miltelių, pagal skonį
- Kario miltelių pagal skonį
- Sezamų sėklų papuošimui (nebūtina)
Paruošimo būdas:
- Mėsą supjaustyti juostelėmis, pagardinti prieskoniais, sudėti į įkaitintą keptuvę su lydytu sviestu ir iškepti.
- Mėsai iškepus, ją atidėti į šalį.
- Į keptuvę sudėti juostelėmis pjaustytas paprikas, smulkintą kopūstą ir lengvai apkepti.
Noriu su Jumis visai pasidalinti čenakų receptu, kurių išmokau gaminti keliaudama po Gruzija. Iš tiesų tai nesu visiškai tikra, ar šis mano patiekalas yra arčiau japonų ar kiniečių ar tailandiečių virtuvės. Kiek man pačiai asmeniškai teko keliauti ir ragauti įvairaus maisto, tai sakyčiau, kad šis yra arčiausiai tailandiečių virtuvės. Tai nuostabus troškinys mėgstantiems aštresnį maistą. Aš jį galėčiau valgyti ir valgyti, nes jis nerealiai skanus.
Šis šildantis avinžirnių ir maltos mėsos troškinys su daržovėmis yra puikus pasirinkimas vėsiems vakarams, kai norisi sotaus ir maistingo patiekalo.