pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kur pavalgyti Palangoje: Apžvalga ir Atsiliepimai apie Maitinimo Įstaigas

Palanga, Lietuvos pajūrio sostinė, kasmet pritraukia daugybę poilsiautojų. Vienas iš svarbiausių atostogų elementų yra geras maistas. Šiame straipsnyje apžvelgsime keletą Palangos maitinimo įstaigų, įskaitant itališką vyninę "Vyno uoga Palanga", "Pizza Gourmet by Vyno Uoga", bei pasidalinsime atsiliepimais apie barą "Čiki puki" ir įmonę "Juoda pica", MB.

"Vyno Uoga Palanga" ir "Pizza Gourmet by Vyno Uoga": Itališkas Skonis Palangoje

"Vyno uoga" - tai aukštos kokybės itališkų maisto produktų ir vyno importuotojas. "Vyno uoga Palanga" - tai itališka vyninė ir krautuvėlė viename, dar kitaip vadinama - enoteka. "Pizza Gourmet by Vyno Uoga" - tai itališka išsineštinė pica. Pas mus rasite išskirtinę produkciją. Patiekalai pagaminti pagal tradicinius itališkus receptus iš itališkų produktų. Someljė padės Jums išsirinkti nišinius vynus ir priderinti juos prie Jūsų šventinio stalo.

"Vyno uoga Palanga” - Enoteka - krautuvėlė. Didelis pasirinkimas brandintų ir minkštų sūrių, vytintų kumpių, tiek kiaulienos, tiek jautienos, kuriuos pjaustome šviežiai ir naujienas siūlome visada paragauti! Taip pat rasite įvairiausių užtepėlių, kurios praturtins Jūsų užkandžių stalą ir idealiai tiks prie vyno, įvairiausių saldumynų, itališkų pasta (makaronų)! Ir be abejo, vynas, kurį Jums padės išsirinkti šios srities profesionalai. "Vyno uoga Palanga” - ideali vieta praleisti vakarą su draugais, gurkšnojant vyną ir skanaujant itališkus užkandžius.

"Pizza Gourmet by Vyno Uoga” - tai gurmaniška išsineštinė pica, atvežta iš Italijos. Jos išskirtinumas yra tai, jog pagaminimui naudojami aukštos kokybės produktai vien tik iš Italijos. Ši pica ilgai išlaiko skonio savybes tiek šalta, tiek pašildyta, todėl puikiai tinka išsinešimui. "Pizza Gourmet" - tinkamiausia pica išsinešti. Paragaukite ir įsitikinkite!

Esame du jauni verslininkai: Erikas (Lietuva) ir Estera (Italija). Mus sieja ypatinga aistra itališkai, gero maisto ir puikaus vyno kultūrai. 2016 m. nusprendėme pasidalinti savo pomėgiu su Jumis ir perkėlėme jį į Lietuvos pajūrį. Iš pradžių tai buvo du jaukūs itališki kampeliai Klaipėdoje. Vėliau persikėlėme ten, kur galėtume sutikti daugiau žmonių iš visos Lietuvos - į populiariausią kurortą - Palangą.

Atsiliepimas apie Barą "Čiki Puki": Gudri Strategija ar Nusivylimas?

Pradedu pasakojimą apie šių laikų gudručius, kurie penisi iš naivių klientų. Nežinau, kas man rekomendavo šį barą, bet prisiminęs būtinai „padėkosiu“ jam už man iškrėstą kiaulystę. Baras kiek nutolęs nuo J.Basanavičiaus gatvės - greičiausiai tokia vieta pasirinkta neatsitiktinai, o tam, kad apgautas klientas apie tai rėkdamas neprisišauktų pagalbos ar didesnio praeivių dėmesio. Terasa, nusėta naivių saulės ištaškytų poilsiautojų, kuriuos puikiai išburtų ta moterėlė, ir ne kartą per dieną, o tas atsipalaidavęs poilsiautojas netgi nubėgtų dar parsinešti pinigų iš viešbučio, kuriame įsikūręs.

Vartom meniu, kainos didelės, bet nesistebime, nes tai Palanga, vienas iš brangiausių kurortų žemėje. Apsistojame ties sriubomis, ir čia mums į pagalbą atbėga padavėja. Puikiai išmokusi tą giesmelę, kuri padeda „prastumti“ sriubą už 8,50 euro. Pabandysiu pakartoti jos žodžius: „Mūsų „Tom yum“ sriuba labai soti, ją dažniausiai užsisako kaip pagrindinį patiekalą, nes po jos daugiau nieko nesuvalgysit. Na, jūs vyriškis, gal dar ko ir norėsite, bet va jums, - atsisuka į Katinienę, - šios sriubos būtų jau per akis. Ją užsisako net vieną dviems“. Sutikite - skamba įspūdingai, juolab, kad sekant tą pasaką padavėjai nė karto nesuvirpėjo balsas, ir ji nenusuko akių į šoną - jokio įtarimo, jog žmogus meluoja, tad pridedame dar kelis patiekalus, ir užsakymas suformuotas.

Atnešta sriuba dar nepradėjus jos valgyti pradėjo kelti įtarimų. Kam toks didžiulis dubuo tokiam liūdesiui? Įmerkęs šaukštą supratau, kad mus „išdūrė“ lygioje vietoje. Na, sakykite, koks vyras gali pavalgyti gavęs 3 krevetes ir 3-4 žirnelio dydžio gabalėlius vištienos? Vištienos gabalėlį matysite nuotraukoje, vieną iš jų palikau parodyti padavėjai, kuriai išdėsčiau savo nepasitenkinimą: „Man gėda už jūsų „Tom yum“ ir tuos, kas ją virė. Jūs minėjote, kad tos sriubos tiek, kad nebereikia karšto patiekalo, o aš joje radau tik 3 mažytes krevetes ir kelias kruopas vištienos. Makaronų neskaičiavau, bet jų irgi nebūtų buvę daugiau nei dešimt. Toks jausmas, kad supylė kažkokias liekanas.“ Padavėjos atsakymas mane pribloškė.

Tad jos tekstas, išbertas ramiu balsu, buvo toks: „Sriubos pilama 300 g, šiam kiekiui priklauso tik 3 krevetės, panašiai ir vištienos.“ Ištarusi šį pasiteisinimą ji ramiai pasišalino. Ar tai - ne puikus sukčiavimo modelis? Ar pavyktų parduoti sriubą už 8,50 euro, jei tą informaciją apie sriubos, krevečių ir vištienos kiekį, būtų pasakiusi man iškart? Žinoma, aš nebūčiau užsakęs balintos nesąmonės lėkštėje už kosminę kainą, juolab, puikiai žinau, kokia turi būti tikroji sriuba tokiu pavadinimu.

Patarimas šio baro savininkams - pagal jūsų baro receptūrą gaminamą „Tom yum“ sriubą įtraukti į patiekalų, skirtų kovojantiems su anoreksija, sąrašą. Manau, toks mažas kiekis sriubos tiktų būtent bandantiems atgauti norą valgyti. Ir dar - nepilkite skystos sriubos į tokį „bliūdą“, geriau naudokite arbatos puodelius. Klientas galės ją išgerti, nes kramtyti nelabai yra ką.

Atneštos traškios krevečių salotos (8 eurai) ir „Juodasis Kijevas“ (12 eurų) tęsė liūdesio puotą ant mūsų stalo. Vos paskanavęs aliejuje plaukusio gruzdinto lapinio kopūsto, vadinamojo Kale, aš nubėgau prie baro prašydamas atšaukti desertą. Mačiau nepatenkintą padavėjos veidą, bet šiai dienai užteks ir tų trijų skanautų nesusipratimų. Pagal šios vietos tradiciją salotas taip pat puošė 3 krevetės. Arba virėjas moka skaičiuoti tik iki trijų, arba šykštus savininkas...

Lapiniai kopūstai save gerbiančiose maitinimo įstaigose patiekiami džiovinti, arba jei gruzdinti gruzdintuvėje, tai bent nusausinti, kad klientas jaustų kopūstą, o ne aliejų. Greičiausiai „Čiki puki“ tai negalioja. Katinienei patiektas „Juodasis Kijevo“ kotletas galėtų vadintis „Juodoji našlė“, nes tokie patiekalai ilgam nužudo norą lankytis maitinimo įstaigose. Čia Lietuva - ir 12 eurų už kukulį, kurio bent skonis būtų vertas tų pinigų. O nurinkus tą juodą paniruotę, kuri skoniu nepasižymėjo, kukulis sumažėjo iki graikiško riešuto dydžio...

Liūdna, kai kukulio sprangumą reikia atsverti bulvių koše, kurios perbraukta per lėkštę bandant sudaryti bent kokį vaizdą, nes daržovių ryškiai pagailėta, o visgi vasara... Jokių atsiprašymų - nieko. Taip dirba baras, kuriam greičiausiai nereikia nuolatinių klientų. Taigi vasaros metas - plaukia masės naivių klientų. Na, išdūrei vienus, ateis kiti. Kam atsiprašinėti. Vertinu 1/5. Nes kol kas pusės balo neįvedžiau. Visiškas nulis - tiek mus aptarnavusi padavėja, tiek dirbę virtuvėje.

Toks jausmas, kad kurdami baro meniu savininkai pasikvietė išties gerą specialistą, nes meniu įdomus, tokio nesukurs moterėlė, visą gyvenimą ruošusi maistą vestuvėms. Spėju, kad meniu sukūręs virtuozas pasišalino pamokęs baro virėjus, tada tie pamokė dar kelis, tie keitė kitus, ir visi perdavė gautas žinias įtraukdami savo patobulinimų, nes tai, ką tą dieną gavome mes, buvo, kaip sakoma, žemiau „plintuso“.

Rekomenduoju - kol neišmoksite virti „Tom yum“ sriubos, imkite už ją simbolinius 3 eurus. Juk ir pradedantis kirpėjas kerpa arba nemokamai, arba už 1 eurą. Ir lapiniai kopūstai - jei nemokate jų paruošti ar nepavyksta, geriau išvis nenaudokite, nes tie, kurie juos valgys pas jus ir nebus jų skanavę kitur, net nesupras, kam jie ir ką jūs čia bandėte mėgdžioti. Ilgai galvojęs nerandu, už ką jūs geresni Palangoje. Negaliu ir palyginti su blogiausia valgykla, kurios cepelinus žmonės vis peikia, nes joje nemeluojama, klientams nekuriamos pasakos ir, žinoma, kainos vertos tų patiekalų.

Liūdniausia, kad užsisakę sriubą, salotas ir vieną karštą patiekalą, sumokėję 40 eurų, išėję galvojome, kur pavalgyti... Tad baro visumą atitinkantis pavadinimas turėtų būti ne „Čiki puki“, o „PYPĖC“.

Informacija apie "Juoda Pica", MB

Juoda pica, MB (kodas 304756628) buvo įkurta 2018-01-30. Pagrindinė įmonės veikla yra kavinės, klubai, barai, restoranai. Įmonę valdo 4 akcininkai (fiziniai asmenys). 2024 metais Juoda pica, MB pardavimo pajamos siekė 264 459 Eur, o nuostolis prieš mokesčius buvo -8 653 Eur. Naujausiais Sodros duomenimis, įmonės darbuotojų skaičius yra 7. Įvertinus turimus duomenis, įmonės kredito rizika yra vertinama kaip vidutinė. Kitos veiklos, kuriomis užsiima bendrovė, yra maistas į namus, biurą. Šiuo metu Juoda pica, MB įsikūrusi adresu Medvalakio g.

"Juoda pica", MB Finansiniai Duomenys (2024)
Rodiklis Reikšmė
Pardavimo Pajamos 264 459 Eur
Nuostolis prieš mokesčius -8 653 Eur
Darbuotojų Skaičius 7

Kitos Rekomenduojamos Maitinimo Įstaigos Palangoje

  • „Meška Kopose“: Jaukus šeimos restoranėlis, įsikūręs kopose, netoli jūros kranto. Platus meniu, tinkantis tiek gurmanams, tiek vaikams.
  • „MEAT Steak House Palanga“: Garsus lietuviškas restoranas, įsikūręs GABIJOS viešbutyje. Vienas iš restorano įkūrėjų ir jo šefas Liutauras Čeprackas. Didelis jautienos didkepsnių pasirinkimas.
  • „Vandenis“: Skonis, jaukumas ir gyva muzika vienoje vietoje. Subtiliai dera vietiniai švieži ingredientai.
  • „Onorė“: Originalus ir įvairus meniu, tinkamas tiek mėsos, žuvies mėgėjams, tiek vegetarams ir net veganams.
  • LAO: Kokybiškas kinų maistas. Meniu nedidelis, bet maistas visada šviežias, gaminamas vietoje ir jokių šaldytų produktų!
  • „Pineta“: Viešbučio „Gradiali“ restoranas, siūlantis gurmaniškus atradimus nuostabios gamtos fone.
  • „grás“: Viešbutyje „Žilvinas“ įsikūręs restoranas, vilioja prabangia, stilinga, žalumoje skendinčia aplinka bei meno kūrinius primenančiais patiekalais.