pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vistienos Troškinys su Cukinija - Skani ir Sveika Alternatyva

Vistienos troskinys su cukinija

  • Autorius: Eva Jarmo
  • Komentarai: 0

Vištienos troškiniai

Troškiniai su vištiena ir daržovėmis bei prieskoniais. Lengvi, sotūs patiekalia ir dar labiau suminkštinta vištienos mėsa. Vištiena tampa sultingesnė ir kvapnesnė. Troškiniui rinkites gerai prinokusias, šviežias, sultingas ir kvapnias daržoves. Gan savita patiekalų ypatybė yra ta, kad rekomenduojame daržoves ir mėsą apkepinti atskirose keptuvėse, taip pavyks išsaugoti mėsos ir daržovių šviežią skonį ir sultingumą.

Šie lengvi vištienos troškinių receptai yra ypač universalūs, nes galite pakeisti vištieną į maltą jautieną, kiaulieną ar dešrą ir kt, taip pat galite pakeisti arba pridėti daugiau mėgstamų daržovių.

Vištienos troškinys

Šio vištienos troškinio recepto ingredientai yra paprasti, nebrangūs ir tikriausiai juos turite po ranka. Šis valgis taip pat gali būti pagamintas su bet kokia vištiena, kurią turite po ranka - nuo vištienos šlaunų iki vištienos krūtinėlės.

3 – 4 porcijoms reikės:

  • 500 g vištienos filė
  • 3 vnt morkos
  • 3 vnt svogūnai
  • 250 g grietinė
  • Vištienos prieskonių
  • Miltų
  • Paprikos prieskonių
  • Druskos ir pipirų
  • Alyvuogių aliejaus

Vištieną supjaustyti nedideliais gabalėliais ir apiberti vištienos prieskoniais ir bent 30 min palikti šaldytuve, kas pasimarinuotų.

Vėliau vištienos gabaliukus apvolioti miltuose ir aliejuje išteptoje keptuvėje apkepti ant vidutinės ugnies.

Atskiroje keptuvėje pakepinti smulkintus svogūnus, vėliau suberkite smulkintus česnakus ir dar apkepti 3 min. ant mažos ugnies. Tuomet sudėkite supjaustytas šiaudeliais morkas ir užpilkite šlakelį aliejaus, viską gražiai išmaišyti ir dar šiek tiek pakepinti.

Kai daržovės bus paruoštos sudėkite vištieną ir supilkite grietinę bei paprikos prieskonių, druską, pipirus ir galite apiberti normais prieskoniais. Taip troškinti viską 5-7 min. Tuo pat metu ipilkite šiek tiek vandens.

Pakaitinkite viską kol padažas sutirštės.

Vistienos troskinys su cukinija

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “vistienos troskinys su cukinija” rasta receptų 1000Vištienos troškinys su cukinijomis ir morkomisVištienos troškinys su saldžiarūgščiu padažu

Vištiena įdarytos cukinijos

Vištiena įdarytos cukinijos – skanus ir sotus patiekalas, kai norisi valgyti mažiau angliavandenių. Jis puikiai tik ir vakarienei.

Cukinijas valgau tikrai dažnai, bet man labiausiai patinka, kai jos būna visai mažos. Tada cukinijos būna pačios skaniausios, iš jų galima pagaminti įvairių skanių patiekalų.

Mano naudotų cukinijų svoris buvo apie 300 g. Dažniausiai parduotuvėje jos būna kiek skirtingų dydžių, bet visada pavyksta rasti ir visai nedidelių.

Šioms įdarytoms cukinijoms pagaminti reikės vištienos. Naudojau vištienos krūtinėlę, kurią smulkiai supjausčiau (tam reikėjo šiek tiek kantrybės). Galima sumalti maisto smulkintuvu, jeigu norite visiškai smulkios tekstūros. Taip pat galima naudoti vištienos ar kalakutienos faršą.

Man labiausiai patinka, kai iškepta cukinija būna labai minkšta. Nemėgstu, kai cukinija dar būna traški. Cukinijų puseles kepiau orkaitėje. Kai jos suminkštėjo, išėmiau iš orkaitės ir pridėjau įdaro.

Cukinijų minkštimo dalį sunaudojau gamindama įdarą, o kitą dalį dėsiu į avižinę košę, troškinį ar kokteilį.

Vištiena įdarytos cukinijos yra tikrai gana sveikas patiekalas. Norėjau, kad jame būtų kuo mažiau perdirbtų produktų, todėl naudojau konservuotus smulkintus pomidorus, bet vietoj jų galima naudoti pomidorų padažą ar pomidorų tyrę. Žinoma, sūrio irgi galima naudoti didesnį kiekį.

Panašūs receptai:

Kiti receptai su cukinijomis:

Tailandietiškas vištienos troškinys

Tailandietiškas vištienos troškinys gali skambėti sudėtingai, bet iš tiesų tai yra gana paprastas patiekalas su daug skonių, aromatų. Tikrai daug laiko nesugaišite jį gamindami.

Naudojau vištienos šlaunelių mėsą, paprikas, šaldytus žirnelius, morką. Patiekalui būtinai reikės kokosų pieno, raudonojo kario pastos ir žuvies padažo. Šis padažas gaminamas iš fermentuotų sūdytų ančiuvių. Jis gali pakeisti druską, todėl šiame vištienos karyje druskos galima nenaudoti.

Šiame patiekale turėtų jaustis lengvas aštrumas (jį galima padaryti ir aštrų), rūgštumas ir, žinoma, šiai virtuvei būdingas saldumas.

Tailandietišką karį sugalvojau gaminti, nes šią savaitę dėl veido alergijos riboju maisto produktus, kuriuose yra daugiausia alegenų. Jiems priskiriami: pieno produktai, gliutenas, kiaušiniai, riešutai, soja, žuvis, sezamai, vėžiagyviai. Dėl naudos veido odai kol kas nieko negaliu pasakyti, bet bus proga išbandyti naujus patiekalus, atrasti kitokių skonių.

Gali atrodyti, kad teks valgyti nuobodų maistą. Tikrai ne! Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad bus sunku kažką pagaminti be šių produktų. Daugelį iš šių produktų naudoju kievieną dieną ir ne po vieną kartą.

Manau, kad Tailando virtuvę galima pritaikyti ir alergijų turintiems žmonėms. Tiesa, vištienos karyje naudojau žuvies padažą. Galima jo nedėti, o pakeisti druską.