pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Autentiškas jautienos tartaro receptas

Jautienos TARTARAS itališku stiliumi

Pažįstu žmonių, kuriems geriausias tortas yra tartaras! Tartarų, kulinarijos pasaulyje, galima sutikti pačių įvairiausių, vieną skaniausių su Martynu ragavome keliaudami po Pjemonto regioną Italijoje. Kelias dienas buvome apsistoję trumų sostine tituluojamoje Alboje, kur valgėme šviežiausią jautienos tartarą, jį kapojo ir ruošė prie mūsų akių, o ant jo viršaus užtarkavo šviežių trumų. Tai vienas iš tų patiekalų, kuriuos paruošti labai nesudėtinga ir sudedamųjų dalių nedaug, tik reikia išsirinkti pačią kokybiškiausią ir šviežiausią mėsą, tokią, kurią drąsiai galima būtų valgyti žalią.

Aš pasitikiu ir renkuosi Feel The Beef lietuvišką šviežią jautieną. Tartarui tinka tik geriausia iš geriausių mėsa, todėl pasirinkau 60 dienų bandintą jautienos išpjovą. Itališkas tartaras išsiskiria tuo, kad yra gardinamas šviežiai spaustomis citrinų sultimis, ypač tyru alyvuogių aliejumi, o apibarstomas kietojo itališko sūrio riekelėmis arba tarkuotais šviežiais trumais. Jei tartarą planuojate patiekti su šviežiais trumais, rekomenduoju paprastą alyvuogių aliejų iškeisti į alyvuogių aliejų su trumais, bus dar daugiau skonio. Šį patiekalą pagaminsite vos per 15 minučių, o skonio ir įspūdžio užteks ilgam. Tik svarbu, tartarą patiekite vos pagamintą, jis valgomas kuo šviežesnis. Nepamirškite prie jautienos tartaro pateikti šviežių gražgarsčių ir skrudintos čiabatos. Jei dar nesate bandę šio patiekalo ruošti namuose, dabar pati geriausia proga jį išbandyti!

Spausdinti

Ką dabar gaminame:

viskasvalentino dienaivalgome sveikiau!karšti patiekalaisriubosužkandžiaipyragai, kepiniaisalotos, mišrainėsTandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosKaramelinis tiramisu su juodaisiais serbentaisSotus vištienos, ryžių ir daržovių apkepasCitrininis tiramisu - gaivus ir be galo skanusSluoksniuotas maskarponės desertas su braškėmis ir šokoladuVištiena švelniame citrinų ir bazilikų padažeŠviežių kopūstų sriuba su pupelėmisVirti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažuKaršti crostini su krevetėmis ir sūriuItališka pupelių ir pomidorų sriuba

Ukrainietiški barščiai su jautiena

Nuostabi klasikinė ukrainietiška barščių sriuba! Labai soti, labai skani ir labai kvapni sriuba. Tradiciškai ši sriuba gaminama su jautiena ir kiauliena vienodu kiekiu, tačiau labai skanu ir vien su jautiena, labiausiai tiktų mentė ar kulninė. Jei rinksitės kitą jautienos dalį, pvz., su kaulu, ją virkite kartu sriuboje, kaulas sultiniui priduos dar daugiau sodrumo.

Jautienos tartaras

Paruošimas: šio patiekalo paruošimas yra labai paprastas. Ilgiausiai laiko užims ingredientų pjaustymas. Pirmiausiai jautieną apibarstykite druska ir valandą palaikykite šaldytuve. Per tą laiką smulkiai supjaustykite svogūną, agurkėlius ir kaparėlius.

Paruoštą patiekalą patiekite lėkštėje naudodami virtuvinį žiedą, šalia tartaro taip pat puikiai tiks skrudintas batonas. Jeigu mėgstate, į tartarą galite įsimaišyti putpelės kiaušinio trynį. Skanaus.

Christopher Carson / Unsplash

Midijos su pomidorais ir grietinėle

Paruošimas: pirmiausiai keptuvėje išlydome sviestą, jam įkaitus dedame pjaustytą svogūną, susmulkintus česnakus ir petražoles. Viską šiek tiek pakepiname, dedame supjaustytus pomidorus, pilame žiupsnelį druskos, pipirų. Keptuvėje esančias daržoves patroškiname, tuomet dedame midijas, keptuvę uždengiame dangčiu ir dar kelias minutes patroškiname. Tuomet pilame grietinėlę ir viską uždengę dangčiu vėl patroškiname kelias minutes. Paskaninkite ant viršaus užbarstę smulkintų šviežių petražolių. Patiekite su prancūziškomis bulvytėmis arba batonu.