Jau eilę sekmadienių nesidalijau savaitgalio blynų receptais. Būsiu atvira - vasara (na, taip, žinau, iš tiesų tai pavasaris) suvėlė ne tik plaukus, bet ir sujaukė planus. Sekmadieniai kartais prasideda visai ne taip, kaip įprasta; ne ten, kur įprasta. Iš avižinių dribsnių tikrai ne tik košes galima virti ar jais pagardintus kokteilius plakti.
Juk dar yra blynai - gražūs, stori, sotūs ir skanūs avižinių dribsnių blynai! Pagardinkite juos citrinomis, pora saujų aguonų ir netrukus į stalą tieksite pavydėtinai šaunius pusryčius. Šie blynai yra visiškai priešingi tiems puriems, lengviems it debesėliai ir burnoje tirpstantiems blyneliams. Jie tvirti, sotūs, maistingi.
Jie nesutirpsta burnoje, juos reikia pakramtyti, šypt. O jei norisi, juos galima valgyti tiesiog rankomis, imant lyg sausainius ar paplotėlius.
Avižinių Dribsnių Blynai su Aguonomis ir Citrinomis
Ingredientai:
- 1 stiklinė greito paruošimo avižinių dribsnių
- ½ stiklinės miltų
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- ½ arb. š. sodos
- ¼ arb. š. druskos
- 3 valg. š. aguonų
- 2 valg. š. rudo cukraus
- 1 didelis kiaušinis
- 1 stiklinė raugintų pasukų
- 2 valg. š. tirpinto atvėsinto sviesto
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
- Nutarkuota 1 citrinos žievelė
- 1 valg. š. citrinos sulčių
- Aliejus (kepimui)
Gaminimo Eiga:
- Paruoškite blynų tešlą. Dubenyje sumaišykite greito paruošimo avižinius dribsnius, miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir aguonas.
- Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite rudąjį cukrų, kiaušinius, raugintas pasukas, tirpintą atvėsintą sviestą, vanilės ekstraktą, nutarkuotą citrinos žievelę ir citrinos sultis. Avižinių dribsnių ir miltų mišinį suberkite į šį plakinį ir išplakite iki vientisos masės.
- Iškepkite blynus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Į įkaitusią keptuvę dideliu šaukštu ar nedideliu samčiu pilkite tešlą, formuodami blynelius. Kepkite virš vidutinės ugnies porą minučių, kol apatinė blynų pusė gražiai apskrus. Apverskite ir kepkite dar minutę, kol iškeps.
- Patiekite. Geriausi rytai kvepia blyneliais. Į blynų receptų sąrašą būtinai įtraukite šiuos avižžinių dribsnių blynelius su medumi.
Avižinių Dribsnių Blynai su Medumi ir Migdolais
Ingredientai:
- 2 kiaušiniai
- 1 stiklinė pieno
- ½ stiklinės lydyto sviesto
- 1 stiklinė avižinių dribsnių
- 1½ stiklinės miltų
- 2 šaukštai cukraus
- ½ šaukštelio vanilės ekstrakto
- 5 šaukštai aliejaus (kepimui)
- 3 šaukštai medaus
- 2 šakelės mėtos
- Migdolų drožlių (patiekimui)
Gaminimo Eiga:
- Kiaušinius ir pieną sudėkite į maišyklę ir išplakite iki vientisos masės.
- Sudėkite lydytą sviestą, avižinius dribsnius, miltus, cukrų, vanilę ir išplakite iki vientisos kreminės masės.
- Į įkaitiną keptuvę supilkite aliejų ir kepkite blynus iš abiejų pusių, kol apskrus.
- Iškepusius blynus sudėkite į lėkštę, užpilkite medumi, užberkite migdolų drožlėmis ir papuoškite mėtos lapeliais.
Blynai be Miltų su Avižiniais Dribsniais ir Bananais
Nesu nė vienos dietos šalininkė, tačiau visuomet, jei tik įmanoma, renkuosi sveikesnį, natūralesnį ir kuo įvairesnį maistą. Ir jei tik yra galimybė paeksperimentuoti su dar nemėgintais produktais, paprastai tokios progos nepraleidžiu. Tad jei ir jūs iki šiol blynus kepėte tik iš miltų, kiaušinių ir pieno ar vandens mišinio, pamėginkite visiškai kitokią jų sudėtį. Sudėtį, kurioje miltų nėra nė grūdelio.
Ingredientai:
- 3 valg. š. cukraus
- 3 vienetai kiaušinių
- 3 stiklinės avižinių dribsnių
Gaminimo Eiga:
- Avižinius dribsnius kuo smulkiau susmulkinkite elektriniu smulkintuvu (nesijaudinkite, jei liks nesusmulkintų gabalėlių) ir užpylę pienu (arba vandeniu) palikite, kad išbrinktų apie valandą.
- Dubenyje suplakite kiaušinius ir įmaišykite šakute sutrintą bananą.
- Įberkite druskos, cukraus (arba klevų sirupo), supilkite išbrinkusius dribsnius ir viską išmaišykite. Jei tešla per tiršta, įpilkite dar šiek tiek pieno arba vandens.
- Šaukštu formuokite nedidelius blynelius ir kepkite didelėje keptuvėje įkaitintame aliejuje.
Greitas Avižinių Dribsnių Blynų Receptas
Ingredientai:
- 3 valg. š. cukraus
- 3 vienetai kiaušinių
- 3 stiklinės avižinių dribsnių
Gaminimo Eiga:
- Avižinius dribsnius sumaišome su cukrum ir kiaušiniais.
- Proporcijas galima keisti pagal skonį.
- Gautą masę kepame keptuvėje kaip paprastus blynus. Dėmesio - grietai svyla!
Tinka kaip užkandis žiūrint gerą filmą ar tiesiog kaip desertas.