Šviežių kepinių kvapas... Argi jis ne nuostabus? Kad ir ko ketintumėte išsikepti - pyragaičių, pyragų ar duonos - pas mus surasite daugybę receptų. Pristatome jums nuostabų obuolių pyrago su baltuoju šokoladu receptą, kuris pradžiugins jūsų artimuosius ir draugus.
Ingredientai
Pyragui su varške, baltuoju šokoladu ir obuoliu reikės:
- Tešlai padui:
- 50 g minkšto sviesto
- 30 g cukraus
- 1 (M) kiaušinis
- 65 g miltų
- 1/3 a. š. kepimo miltelių
- 25 ml pieno
- Įdarui:
- 250 g kreminės varškės
- 100 ml grietinėlės
- 2 kiaušiniai
- 100 g baltojo šokolado
- Vanilės
- 10 g krakmolo
- Cukraus pagal skonį
- 1 obuolys (nuluptas svėrė 160 g)
- Trupiniams:
- 40 g šalto sviesto
- 40 g cukraus
- Apie 80 g miltų
Paruošimo būdas
Tešla
- Sviestą, cukrų ir kiaušinį išplakti.
- Pilti pieną, berti miltus su kepimo milteliais, dar trumpai paplakti iki vientisos masės.
- Supilti į torto formą (dugną iškloti kepimo popieriumi) ir kepti 175 laipsnių orkaitėje 10 min.
Per tą laiką paruoškite varškės įdarą.
Varškės įdaras
- Varškę, kiaušinius, grietinėlę, vanilę, cukrų ir krakmolą išplakti.
- Tada įmaišyti išlydytą šokoladą ir supilti paruoštą įdara į torto formą.
- Vėl dėti į orkaitę ir kepti apie 20 min.
Tuo tarpu pasiruoskite trupinius ir obuolį.
Obuoliai ir trupiniai
- Obuolį nulupti, supjaustyti mažais gabalėliais, apšlakstyti citrinos sultimis.
- Trupiniai: Sviestą, cukrų ir miltus sutrinti į trupinius.
- Praėjus 20 min. ant varškės sluoksnio sudėti obuolius, ant viršaus užbarstyti trupinius ir toliau kepti apie 30-35 min.
- Likus 10-15 min.
Kiti receptai su baltuoju šokoladu
Štai keletas kitų receptų, kuriuose galite panaudoti baltąjį šokoladą:
- Šokoladiniai triufeliai:
Baltąjį šokoladą ištirpinti, triufelius miškyti jame. Iš likusio baltojo šokolado lieti "rankytes" ant kepimo popieriaus, kol sustings. Jas susmeigti į triufelius.
- Kokteilis su bananais ir obuoliais:
Šaltą pieną, bananų gabaliukus, šokoladą, juoduosius serbentus suplakti su blenderiu. Kokteilinių taurių kraštus įmerkti į braškių sirupą, po to į kokoso drožles. Supilstyti kokteilį į taures, apibarstyti kokoso drožlėmis.