pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Pomidorai ir Agurkai Žiemai: Receptai

Agurkų ir pomidorų marinavimas - menas, kurį įvaldė ne kiekviena šeimininkė. Dažnai skundžiamasi persūdytomis daržovėmis ar neskaniu marinatu. Yra keletas paprastų taisyklių, kurias reikia išmokti ruošiant maistą.

Marinuoti Agurkai ir Pomidorai Viename Stiklainyje: Paprastas Receptas

Štai kaip gausite skanius agurkus ir pomidorus. Švelnus agurkų ir pomidorų rūgštumas labai tinka prie keptos mėsos patiekalų. Autorius apie receptą: man asmeniškai tai bene pats geriausias būdas marinuoti pomidorus ir agurkus žiemai viename stiklainyje.

Viskas labai paprasta ir tikrai nesudėtinga. Ruošiu šitaip jau daug metų ir visada viskas pavyksta labai gerai. Jeigu dar nemėginote šio recepto, tai būtinai išmėginkite. O jeigu jau mėginote, tai primenu Jums laiko patikrintą receptą, kurį norėsite ir vėl pakartoti.

  1. Iš pradžių į stiklainių dugną sudėkite krapus ir česnako skilteles.
  2. Tada sudėkite agurkus ir pomidorus, užpilkite su karštu vandeniu.
  3. Po to į kiekvieną stiklainį įpilkite po vieną šaukštą aliejaus.
  4. Užvirkite marinatą bei užpilkite.
  5. Užsukite stiklainius.

Kitas Agurkų ir Pomidorų Marinavimo Būdas

Acto esencija 70% - arb. Nupjaukite pomidorų kotelius ir supjaustykite juos griežinėliais. Išvalykite paprikas iš vidaus ir supjaustykite jas mažais gabalėliais. Į stiklainį įdėkite 2-3 česnako griežinėlius, kelias krapų ir petražolių šakeles.

Ant stiklainio dugno sudėkite svogūnų žiedus ir paprikas, įpilkite pomidorų, kad užpildytų pusę stiklainio. Ant stiklainio viršaus sudėkite žalumynus, svogūnų žiedus ir papriką, užpilkite turinį verdančiu vandeniu. Tada supilkite verdantį vandenį atgal į puodą, įpilkite 100 ml vandens, acto, druskos ir cukraus.

Į stiklainius sudėkite krienų lapus, džiovintus krapus, serbentų ir vyšnių lapus bei lauro lapą. Nuimkite agurkų kotelius ir jais pripildykite pusę stiklainių. Į kiekvieną stiklainį taip pat įdėkite po porą paprikos griežinėlių. Pomidorus sudėkite ant agurkų ir paprikų sluoksnio, o ant pomidorų - svogūnų žiedus.

Išpilkite verdantį vandenį iš stiklainių, pakartokite procedūrą. Į stiklainius įpilkite verdančio vandens ir sandariai uždarykite dangtelius.

Danguolės Patikrintas Agurkų Marinavimo Receptas

Portalo lrytas.lt skaitytoja Danguolė pasidalijo daug kartų patikrintu marinuotų agurkų receptu: pasak jos, agurkai būna traškūs ir labai gardūs - jie itin turėtų patikti mėgstantiems saldžiarūgštį skonį. Marinatas tinka tiek agurkams, tiek pomidorams konservuoti. Galima juos marinuoti ir viename stiklainyje - ne tik atrodo gražiai, bet ir papildo skonį.

„Tikrai pasiteisinęs receptas“, - patikino Danguolė, rekomenduodama jį visiems. Išbandykite!

Ingredientai Marinatui (1 litrui vandens):

  • 3 nubraukti valgomieji šaukštai rupios druskos
  • 3 nubraukti valgomieji šaukštai cukraus
  • 3 šaukštai acto (9 proc.)

Taip pat reikės:

  • Krapų žiedynų
  • Lauro lapų
  • Juodųjų ir kvapiųjų pipirų
  • Česnakų
  • Vyšnių lapų

Kaip Gaminti:

  1. Švariai nuplautus agurkus sudėkite į paruoštus stiklainius.
  2. Išvirkite marinatą - į vandenį dėkite visus ingredientus ir užvirkite.
  3. Užpilkite agurkus, palikite pastovėti 10-15 min.
  4. Nupilkite marinatą į puodą, užvirkite, vėl užpilkite agurkus.

Agurkai Pomidorų Padaže Žiemai

Vienas iš geriausių agurkų konservavimo būdų. Gana saldiems agurkams pomidorai priduoda kiek rūgštumo. Gaunasi agurkai saldžiarūgščiai su švelniu česnaku poskoniu. Konservavimas labai tinka agurkų sezono pabaigoje kai agurkai pasidaro nekondicinės išvaizdos ir juos geriau supjautyti.

Juos galima panaudoti ne tik kaip garnyrą prie mėsos patiekalų. Labai dažnai išverčiu stiklainėlį šių agurkų pomidorų padaže į ruošiamą sriubą ar troškinį. Labai prideda pikantiškumo. Įdomu, kad tik pagaminus agurkų masę konservavimui labai stipriai dominuoja actas. Tačiau jau po savaitės paragavus pomidorų padaže konservuotus agurkus actas jaučiasi švelniai.

Ingredientai:

  • 1 kg agurkų
  • 0,1 l pomidorų padažo
  • 1 česnako galvutė
  • 40 ml aliejaus
  • 40 ml acto
  • 40 g cukraus
  • Druska pagal skonį

Gaminimo Eiga:

  1. Agurkus supjaustome, sudedame į puodą ir supilame padažą, actą, aliejų, cukrų ir druską.
  2. Viriniame ir užvirus palaikome 5 minutes.
  3. Įdedame pjautytą česnaką, užviriname ir išpilstome į stiklainėlius.