pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Tobulai Marinuoti Kepsnius - Žingsnis po Žingsnio Vadovas

V asarą grilio patiekalų skanaujame itin dažnai. Grilio mėgėjai tikrai stengiasi išnaudoti visus vasaros savaitgalius gardžiam laikui gamtoje, net jei saulę uždengia debesys. Įsibėgėjantis grilio sezonas skatina leistis į eksperimentus ir ant kepsninės ruošti įvairius patiekalus.

Grilio mėgėjai tikrai stengiasi išnaudoti visus vasaros savaitgalius gardžiam laikui gamtoje, net jei saulę uždengia debesys. Įsibėgėjantis grilio sezonas skatina leistis į eksperimentus ir ant kepsninės ruošti įvairius patiekalus. Tad be pamėgtų šašlykų ar dešrelių, dažno lėkštėje karaliauja ir įvairiausi kepsniai.

Mango vištiena

Jums reikės:

700 g vištienos šlaunelių mėsos

1 prinokusio mango

3 v.š. laimo sulčių

2 v.š. alyvuogių aliejaus

1 v.š. sojos padažo

1 v.š. saldaus čili padažo

Gaminame:

Į smulkintuvą dedame mango minkštimą, pilame laimo sultis, sojos padažą, aliejų, cukrų, saldų šili padažą, česnaką ir druską. Susmulkiname viską iki vientisos masės.

3/4 padažo sumaišome su vištiena ir dedame į šaldytuvą marinuotis bent 4 valandoms arba per naktį. 1/4 padažo atidedame – iš jo vėliau ruošime mango glajų.

Paruošiame grilių kepti tiesioginėje kaitroje, 200 laipsnių temperatūroje. Dedame vištieną ir kepame apie 10 minučių. Tuomet vištieną apverčiame ir patepame padažu, likusiu nuo vištienos marinavimo, ir kepame dar apie 10 minučių arba iki vidinės 74 laipsnių mėsos temperatūros.

Ruošiame mango glajų: likusį 1/4 padažo pilame į mažą puodą, įpilame apie 100 ml vandens ir užverdame. Sumažiname ugnį ir maišydami kaitiname apie 5 minutes, kol padažas sutirštės.

Kai mėsa iškepa, aptepame ją mango glajumi. Likusį glajų patiekiame kaip padažą.

Sultingi jautienos kepsniai

Jautienai reikės:

2 jautienos kepsnių

Saujos šviežios kalendros

1 a.š. malto kumino

1/2 a.š. maltos aitriosios paprikos

Tacos reikės:

2 didelių avokadų

1 raudonojo svogūno

Gaminame:

Pirmiausia paruošiame jautienos marinatą. Indelyje suaišome visus marinato ingredientus: aliejų, laimo sultis, trintą česnaką, smulkintą kalendrą ir prieskonius.

Paruoštu marinatu apipilame jautienos kepsnius, išmaišome ir leidžime marinuotis mažiausiai valandą, o geriausia – apie 4 valandas.

Kai jautiena pasimarinavusi, laikas kepti kepsnius. Kai malkos / anglys jau sudegusios iki reikiamos kaitros, dėkite kepsnius į kepsninės karščiausią vietą ir kepkite po 3 minutes iš abiejų pusių, tik labai svarbu tas 3 minutes, kai kepa viena pusė, kepsnio nejudinti.

9 marinatai jautienos kepsniams

Jei pavargote nuo paprastos jautienos, įtrintos druska ir pipirais, ar nekokybiškų prieskonių, kurie pilami į paruoštą mėsą, geriausias pasirinkimas – mėsą marinuoti namie. Yra daug įvairių marinatų, o kai kurie iš jų padarys mėsą saldžią. Tačiau bet kuriuo atveju žemiau išvardinti marinatai padės pabrėžti jautienos skonį, jos neužgoš ir suteiks patiekalams naujumo. Patogumo dėlei čia bus nurodytas 500 gramų kepsnio ingredientų skaičius.

Kepsnių marinato ingredientai

Rūgštis: Mėgstu naudoti balzaminį actą mėsai suminkštinti, bet tiks bet koks actas. Citrinų, žaliųjų citrinų, ananasų ir apelsinų sultys yra puikios rūgštys, su kuriomis galima eksperimentuoti!

Riebalai: Aš naudoju alyvuogių aliejų, nes jį visada turiu po ranka, bet tinka bet koks lengvo skonio aliejus. Aliejus padeda prieskoniams prilipti prie mėsos ir išlaikyti ją minkštą, kol ji kepa.

Skonis: Česnakai, Worcestershire, sojos padažas ir Dijon padeda sustiprinti šio kepsnių marinato skonį.

Žolelės ir prieskoniai: Petražolės, rozmarinai, pipirai ir čiobreliai suteikia sodrų, pikantišką skonį ir nuostabų aromatą. Jie taip pat padeda suminkštinti mėsą ir padaryti ją skanesnę!

Gardžiam kepsniui svarbiausia marinatas

Kiaulienos kepsnys visuomet pavyks, jei mėsa bus gerai išmarinuota. Gerai paruošta mėsa ypač svarbi, kai laukiame svečių ir nesinori rizikuoti nepavykusiais kulinariniais bandymais.

D.Bartošius sako, kad pagrindinės marinato sudedamosios dalys turėtų būti aliejus, prieskoniai ir šiek tiek druskos, taip pat gali būti naudojami produktai, turintys daug rūgšties, minkštinančios mėsą: citrinos, obuolių actas, vynas.

„Tik nereikia persistengti, kad neužgožtume mėsos skonio. Aš marinuoju mėsą naudodamas tik kokybišką aliejų, mėgstamus prieskonius, dažniausiai tai – tik pipirai, raudonėlis ar kitos prieskoninės žolelės, ir druska. Mėsos marinatas turi būti pasiruošiamas atskirai, sumaišomi visi jo ingredientai ir juo įtrinama, įmasažuojama mėsa“, – pataria „Norfos“ mėsininkas.

Teriyaki marinatas

Šis padažas yra aštresnis ir suteiks mėsai saldžiai sūrų ir šiek tiek aštrų skonį.

Ingredientai:

Paruošimas:

Dubenyje sumaišykite smulkiai supjaustytą svogūną, sutarkuotą česnaką ir kitus ingredientus, jautieną dėkite į marinatą ir 1 valandą pamarinuokite mėsą šaldytuve.

Sojų marinatas su Vorčesterio padažu

Šiam marinatui reikėtų rinktis mažai druskos turintį sojų padažą, kad netyčia nepersūdytumėte mėsos.

Ingredientai:

Paruošimas:

Į dubenį sutarkuokite česnaką, suberkite į jį visus likusius ingredientus ir išmaišykite. Marinuokite jautienos kepsnį kambario temperatūroje 1 valandą arba 6 valandas šaldytuve.

Vorčesterio padažas – tai tamsus, aštrus padažas suteikiantis savitą ypatingą skonį mėsos, žuvies patiekalams, padažams, majonezui, salotoms ir kt. Taip pat įeina ir į kai kurių kokteilių sudėtį, pvz. Kruvinoji Mery. Gaminams iš natūralaus vyno, slyvų, salyklo, česnakų, pomidorų, acto, cukraus ir kitų prieskonių. Originalų Vorčesterio padažo receptą 1837 m. sukūrė britai John Wheeley Lea (idėja) ir Williams Henry Perrins (finansavimas), įkūrę Lea&Perrins pavadinimo firmą. Nuo 1897 m. padažas pradėtas eksportuoti. Į „The Original Worcestershire Sauce“ sudėtį įeina miežių salyklo actas, spirito actas, melasos sirupas, cukrus, druska, ančiuviai, tamarindų ekstraktas, svogūnai, česnakai ir prieskoniai (sojų padažas, citrinų sultys, pikuliai ir pipirai).