pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Kepti Kiaulienos Dešreles: Receptai ir Patarimai

Dešrelės - universalus ir vasara alsuojantis grilio valgis. Daugelis lietuvių ant grilio ruoštas dešreles valgo su puikiai pažįstamais bulvių, šviežių agurkų, pomidorų ar kitų daržovių garnyrais ir įprastu pomidorų padažo bei majonezo deriniu. Įdėjus šiek tiek pastangų, bet kuris dešrelių patiekalas sužibės ir sužavės naujais skoniais.

Dešrelių Kepimas Ant Grilio Ar Laužo

Pasak V. Blauzdavičiaus, kepant dešreles, pirmiausia būtina atkreipti dėmesį į jų kaitrą: šiems gaminiams nepatinka didelė liepsna, todėl skrudinant jas aukštoje temperatūroje, rizikuojate, kad dešrelės sutrūkinės, vidus bus neiškepęs, o išorė - apdegusi. Anot BBQ eksperto:

„Mano asmeninė rekomendacija, kurią turbūt esu išbandęs tūkstančius kartų - kepti netiesioginėje kaitroje. Jei turite grilį, storas dešreles ruoškite 130 laipsnių temperatūroje, apie 20 minučių. Plonas dešreles reikėtų kepti kiek trumpiau. Jei kepate ant laužo ar šašlykinėje, pirmiausia išdeginkite anglis ar malkas, sustumkite jas į šonus, o dešreles dėkite per patį vidurį, kur nėra žarijų. Tokiu būdu keptas skanėstas išliks minkštas, nesudegęs, sultingesnis ir švelniai apskrudęs.“

Lygiai taip pat ant grilio ar laužo galima kepti ir veganiškas bei vegetariškas dešreles, tiesa, tai taip pat reikėtų daryti ant netiesioginės kaitros: „Būtina atkreipti dėmesį, kad tokios dešrelės iš savęs neturi itin ryškaus skonio, todėl mano rekomendacija - rinktis ne tokius ryškius pagardus ar padažus, kad jie neužgožtų dešrelių. Pavyzdžiui, galite pasigaminti šviežių salotų su trupučiu obuolių acto ir alyvuogių aliejaus ar net naminį pomidorų padažą su bazilikais.“

Kaip Patiekti Ant Laužo Keptas Dešreles?

Ant laužo keptas dešreles galima ant stalo patiekti daugybe skirtingų būdų - gaminti dešrainius, tortilijų suktinukus, mėsainius ar sriubas. Pavyzdžiui, ant laužo keptas dešreles naudokite vietoj mėsainių paplotėlių, dėkite į tortilijų ar tãkų paplotėlius, pagardinkite daržovėmis ir padažais - turėsite savotišką dešrainio variaciją, kuri suteiks jūsų išvykai gamtoje daugiau spalvų.

V. Blauzdavičius neseniai atrado garnyrą, tinkantį ne tik prie dešrelių, bet ir prie visų riebesnių grilio patiekalų. Tai - marinuoti česnakų žiedkočiai.„Šis garnyras yra ganėtinai rūgštus, pasižymi traškumu, todėl sudaro puikų balansą su mėsa. Tai - šio sezono garnyrų pažiba. Be to, mano vaikai yra atradę, kad vietoje kiek pabodusių bulvių ar ryžių, dešreles galima dėti į tortilijas ar taco paplotėlius, juos pagardinant daržovėmis, padažais. Tai - savotiška dešrainio variacija, suteikianti išvykai daugiau spalvų“, - teigia pašnekovas.

Tobulai Keptoms Dešrelėms - Momentinis Termometras

Norint įsitikinti, ar dešrelės iškepusios, tai galima daryti laiko patikrintu būdu - prapjaunant dešrelę. Vylius naudoja kiek modernesnį metodą - tam pasitelkia piknikuose itin praverčiantį įrankį - momentinį termometrą.

„Į dešrelę įsmeigus šį prietaisą, iškart matysite tikslią jos vidinę temperatūrą. Tai parodys, ar ją dar reikia kepti, ar dešrelė jau iškepusi. Termometrą stengiuosi naudoti kepant bet kokį mėsos patiekalą - tokiu būdu išvengiu neiškepimo ar perkepimo“, - patarimu dalijasi šefas.

Nedaug vietos krepšyje užimantį momentinį termometrą patogu pasiimti su savimi, kepant laikyti prijuostės kišenėse bei naudoti - į dešrelę įsmeigus termometrą, jo ekranėlyje arba skalėje iškart matysite vidinę maisto temperatūrą. Skaičiai parodys, ar dešreles dar reikia kepti, ar jos jau yra iškepusios.

Dešrelių Kepimas Orkaitėje

Keptos dešrelės orkaitėje - tai ne tik patogus, bet ir universalus būdas paruošti skanų patiekalą. Šis metodas leidžia išvengti riebalų purslų, būdingų kepant keptuvėje, ir užtikrina, kad dešrelės iškeps tolygiai. Be to, orkaitėje keptas maistas dažnai būna sveikesnis, nes nereikia naudoti didelio kiekio aliejaus.

Dešrelių Pasirinkimas Kepimui Orkaitėje

Pirmasis žingsnis link tobulo patiekalo - tinkamas dešrelių pasirinkimas. Orkaitėje galima kepti įvairių rūšių dešreles: kiaulienos, jautienos, vištienos, kalakutienos ar net vegetariškas. Svarbu atkreipti dėmesį į dešrelių sudėtį ir kokybę. Aukštos kokybės dešrelės, pagamintos iš natūralių ingredientų, ne tik geriau skonis, bet ir bus sveikesnės.

  • Šviežios dešrelės: Tai dešrelės, kurios nėra termiškai apdorotos. Jos reikalauja ilgesnio kepimo laiko, tačiau išlieka sultingos ir aromatingos. Svarbu užtikrinti, kad šviežios dešrelės būtų visiškai iškepusios, kad būtų saugu valgyti.
  • Rūkytos dešrelės: Rūkytos dešrelės jau yra iš dalies apdorotos, todėl kepimo laikas yra trumpesnis. Jos suteikia patiekalui ypatingo dūmo aromato ir skonio.
  • Dešrelės su sūriu ar prieskoniais: Šios dešrelės jau turi papildomų ingredientų, kurie gali praturtinti patiekalo skonį. Tačiau reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad kepant sūris gali ištekėti, todėl rekomenduojama naudoti kepimo popierių.

Paprastas Dešrelių Kepimo Orkaitėje Receptas

Šis receptas yra puikus pagrindas, kurį galima pritaikyti pagal savo skonį ir turimus ingredientus.

Ingredientai:

  • Dešrelės (pageidautina šviežios) - 6-8 vnt.
  • Alyvuogių aliejus - 1-2 v. š.
  • Prieskoniai (pagal skonį: druska, pipirai, paprika, česnakų milteliai)
  • Daržovės (nebūtina, bet rekomenduojama: svogūnai, paprikos, pomidorai)

Paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę: Orkaitę įkaitinkite iki 200°C (400°F).
  2. Paruoškite dešreles: Jei naudojate šviežias dešreles, galite jas šiek tiek įpjauti, kad kepant nesprogtų.
  3. Paruoškite kepimo skardą: Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi arba patepkite ją alyvuogių aliejumi.
  4. Sudėkite dešreles: Sudėkite dešreles į kepimo skardą, paliekant tarp jų šiek tiek vietos.
  5. Pagardinkite: Apšlakstykite dešreles alyvuogių aliejumi ir pabarstykite prieskoniais. Jei naudojate daržoves, supjaustykite jas ir sudėkite aplink dešreles.
  6. Kepkite: Kepkite orkaitėje 20-30 minučių, arba kol dešrelės gražiai apskrus ir bus visiškai iškepusios. Kepimo laikas priklauso nuo dešrelių rūšies ir dydžio.
  7. Patiekite: Išimkite dešreles iš orkaitės ir patiekite su mėgstamu garnyru.

Sotūs Pusryčiai Su Kiaušiniais, Dešrelėmis Ir BBQ Pupelėmis

4 asmenims reikės: 8 kiaušinių, 4 „Lidl“ parduotuvėse esančių „Grill&Fun“ dešrelių, 2 didelių pomidorų, 8 juostelių kiaulienos šoninės, skardinės baltųjų konservuotų pupelių, 100 g BBQ padažo.

Paruošimo būdas: ant netiesioginės kaitros iškepkite dešreles, ant grotelių dėkite pusiau perpjautus pomidorus ir kepkite, kol gražiai apskrus. Tada ketinėje keptuvėje iškepkite kiaušinius ant šlakelio aliejaus ir ant grotelių iškepkite šoninės juosteles, kol jos apskrunda ir tampa traškios. Įkaitinkite keptuvę, į ją supilkite pupeles be skysčio, pilkite BBQ padažą ir užvirkite. Viską patiekite kartu.

Mėsainis Su Dešrelėmis

2 asmenims reikės: 2 mėsainio bandelių, „Grill&Fun“ kiaulienos dešrelių su prieskoniais, pomidoro, 2 kiaušinių, kalendros, poros šaukštų pomidorų padažo, čili pipiro.

Paruošimo būdas: ant netiesioginės kaitros iškepkite dešreles, kai dešrelė beveik iškepusi, ketinėje keptuvėje iškepkite kiaušinį (nevartykite, kiaušinio trynys turi būti skystas). Tuomet ant grotelių pašildykite mėsainių bandeles. Iškepusią dešrelę pjaukite pusiau ir konstruokite mėsainį: ant bandelės apačios tepkite pomidorų padažą, dėkite kalendros, smulkinto čili pipiro, tuomet dešrelę, ant viršaus - kiaušinį ir suvožkite viršutine bandele, patepta pomidorų padažu.